search

Γεωπονική Σχολή

Ιερά Οδός 54, Αθήνα 104 47, Ελλάδα

Lenacay

Lenacay

30 Ιουν 2012 00:00

Γεωπονική Σχολή

Οι LENACAY, το νέο γκρουπ των ιδρυτών των Ojos de Brujo, για 1η φορά στην Ελλάδα.

Μετά από μία επιτυχημένη 10ετή πορεία οι Ojos de Brujo σταμάτησαν να υπάρχουν. Ο πειραματισμός όμως συνεχίζεται. Δύο από τα ιδρυτικά τους μέλη, ο DJ Panko και ο κιθαρίστας Ramón Giménez, συνεχίζουν με συνέπεια το μουσικό τους δρόμο και δημιούργησαν το νέο, διάδοχο, μουσικό σχήμα με το όνομα LENACAY Μια νέα μουσική εμπειρία που αναμιγνύει με μαεστρία το flamenco με τα ηλεκτρονικά beats, την Rumba Catalana με το Funk, και την παραδοσιακή μουσική με την avant-garde. Οι εμφανίσεις των LENACAY είναι ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, χορό φλαμένκο και ατέλειωτο κέφι. Το όνομα LENACAY προέρχεται από τη διάλεκτο Romanichel στην γλώσσα Caló των τσιγγάνων της Ιβηρικής: LEN σημαίνει το δίδαγμα της ζωής και ACAY το να βλέπεις.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο λέξεις δημιουργείται ένα ευρύτερο νόημα, που αντιπροσωπεύει την πιο μουσική και φυσική πλευρά της ζωής: LENACAY σημαίνει το να παρατηρείς την πορεία της ζωής και συνεχώς να μαθαίνεις. Οι LENACAY κυκλοφόρησαν φέτος, στις 6η Μαρτίου, τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο «Ryma», ενώ ξεκίνησαν ήδη τις συναυλίες στην Ισπανία και την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

Οι LENACAY θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο RESISTANCE FESTIVAL,  το Σάββατο 30 Ιουνίου. Μετά την συναυλία θα ακολουθήσει After-Show Party με τον DJ Panko στα deck. www.resistancefestival.gr

Οι LENACAY είναι οι: Ramón Giménez «El Brujo»: κιθάρα flamencο, κιθάρα midi, προγραμματισμός, jaleos και breakdance. / Dj Panko «El Mago»: ηλεκτρονικές βάσεις, πλήκτρα, scratch και φωνή. / Paula Domínguez «La Camaleón»: φωνή, παλαμάκια και jaleos. / Yolanda Cortés «La Joya»: χορός, τραγούδι και jaleos. / Eduardo Cortés «El Hechicero»: κιθάρα flamenco. / Charlie Cuevas «El Ilusionista»: μπάσο. / Alan Sousa: τύμπανα και κρουστά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ LENACAY: Ο DJ Panko και ο Ramón Giménez, αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της μουσικής τους καριέρας στο project των Ojos de Brujo, τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Ramón Giménez, υπήρξε ο κιθαρίστας και ο κύριος συνθέτης των ODB, είναι η ψυχή των LENACAY. Ένας παθιασμένος τσιγγάνος αποφασισμένος να οδηγήσει το flamenco σε νέες διαστάσεις. Είναι ο δημιουργός αυτού του μαγικού σύμπαντος, από όπου ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Ο σύντροφός του, ο DJ Panko, αναγνωρισμένος DJ στη σκηνή Worldbeat, φέρνει την εμπειρία του ως πρωτοπόρος στα scratches στις bulerías και στα Rumba-breaks, συνεχίζοντας έτσι την έρευνά του στη μίξη της παραδοσιακής και της ηλεκτρονικής μουσικής. Μαζί τους στους LENACAY είναι και τα αδέρφια Cortés, η Yolanda και ο Eduardo, παιδιά της σπουδαίας χορεύτριας “La Tani”, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο φλαμένκο, δουλεύοντας με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και παρουσιάζοντας την τέχνη τους σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Ανοιχτόμυαλοι τσιγγάνοι που αποφάσισαν να εξερευνήσουν την πιο πειραματική και ηλεκτρονική πλευρά του φλαμένκο. Στο τραγούδι είναι μία ευέλικτη φωνή, η Paula Domínguez. Κινείται με άνεση ανάμεσα στα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιρροών στο συνολικό ήχο των Lenacay και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με ονόματα όπως οι Santiago Auserón, Original Jazz Orchestra Taller de Musics, Actitud Maria Marta κα. Το ζωηρό ρυθμό κρατάνε ο ντράμερ και κρουστός Alan Sousa  (με μεγάλη εμπειρία σε μπάντες όπως οι Zuco 103, κα.) και ο μπασίστας Charlie Cuevas με το δυναμικό του funky παίξιμο. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Lenacay σφύζουν από δυναμισμό και πλημμυρίζουν από μελωδίες. Είναι μία πρωτοποριακή μίξη που ξεκινάει από τις ρίζες του φλαμένκο, εμπλουτίζεται με ηλεκτρονικές βάσεις, μελωδίες rumba, fynky μπασογραμμές και χορό φλαμένκο και εξελλίσεται συνεχώς, δημιουργώντας μία νέα μουσική γλώσσα, βαθιά παραδοσιακή  και ταυτόχρονα σημερινή.

www.lenacay.com www.facebook.com/lenacaybcn 

http://www.youtube.com/lenacay   


×