search

Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Χαϊδαρίου

Χαϊδάρι, Ελλάδα

Lefteris Christofis Group

Lefteris Christofis Group

19 Ιουν 2015 21:30

Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Χαϊδαρίου

Lefteris Christofis Group

Λευτέρης Χριστοφής (κιθάρες)
Jacques Marugg (βιμπράφωνο)
Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο)
Νίκος Τουλιάτος (ντραμς)

Ο λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηρισθεί από την Benedetto Guitars ως «ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης και ακόμα ανερχόμενος» και ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών που την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει από την θρυλική Blue Note Records και έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές μουσικές συνεργασίες με έλληνες και μη όπως τους Chico Freeman, Paul Wertico, Dominique Di Piazza, Jeff Berlin κ.α.      

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ το κουαρτέτο του συνθέτη Λευτέρη Χριστοφή, θα παρουσιάσει μουσικές ιστορίες από το νέο του άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015 στο οποίο συμμετέχουν οι διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί  Dominique Di Piazza και Chico Freeman.

Η συνθετική άποψη του Λευτέρη Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion. Διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεων του κι έναν πηγαίο δυναμισμό που αναδύεται από το υψηλό επίπεδο μουσικής εκτέλεσης των συμπαικτών του.
Η μελωδικότητα του βιμπραφώνου από τον εξαιρετικό Jacques Marugg, η δεξιοτεχνικά μπασιστική προσέγγιση του Δημήτρη Μουτάφη, η προσωπική ρυθμική άποψη του Nίκου Τουλιάτου (υπεύθυνος κρουστών τελετής έναρξης & λήξης Olympics 2004) συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία με τα ηχοχρώματα που εναλλάσσονται μέσα από τον πλούτο των ήχων της κιθάρας από ηλεκτρική σε ακουστική κι από κλασική σε συνθεσάιζερ του “Jazz Guitar Grecian Style” Λευτέρη Χριστοφή.

To Lefteris Christofis Group είναι ένα εκπληκτικό jazz world music quartet που ξαφνιάzει και καθηλώνει τους ακροατές του.

CONTACT
Eλένη Γεωργίου (LIKNOS – Athens – Hellas) eleni-georgiou@hotmail.com
Cell Phone: 0030 6939 139 864

Λευτέρης Χριστοφής
 
A Blue Note Artist, Artistic Director of the MCA, Benedetto Artist/Endoser,
 ERTOPEN radio producer

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής είναι καλλιτέχνης της  Blue Note Records  και πρόσφατα  του προσφέρθηκε χορηγία από την αμερικάνικη Benedetto Guitars.    

                 
Στο τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons”  by Blue Note Records σε συν-παραγωγή με τον ντραμερ Paul Wertico (‘7 φορές βραβευμένος με  Grammy Award winner’- Pat Metheny Group) είχε αξιοσημείωτες κριτικές.                              
Κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων το Λονδίνο όπου σπούδασε στο Anglia University-Cambridge, συμμετείχε ως κιθαρίστας στην APU Jazz Orchestra, studios & festivals ταυτόχρονα έδινε συναυλίες και κυκλοφόρησε τα προσωπικά του άλμπουμ “Kalesma- Lefteris Christofis with British Friends” και “Mythoplasia”.                             

Έχει συνεργασθεί με τους Dominique Di Piazza, Paul Wertico, Chico Freeman Jeff Berlin, Barbara Unger, Jacques Marugg και αρκετούς έλληνες και ευρωπαίους μουσικούς.
Συμμετείχε ως κιθαρίστας στο project  ‘One Olympics’ of the Magnetics Poet που παρουσιάσθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2006 στο Torino.                     

Είναι δημιουργός του προγράμματος «Κέντρο Μουσικών Συνόλων & Αυτοσχεδιασμού» στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Music Center Athens όπου επιδοτήθηκε και βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Διδάσκει Κιθάρα και δίνει σεμινάρια με θέμα «Από τον Αυτοσχεδιασμό στη Σύνθεση».                               

Τον Νοέμβριο του 2010 έπαιξε και προώθησε τη νέα του κιθάρα Benedetto Bravo Deluxe 40th Anniversary στην Νέα Υόρκη.  Από το 2013, δημιούργησε και δίνει συναυλίες με το Lefteris Christofis Group – “Fabulous Four” που αποτελείται από τους  Lefteris Christofis  (guitars), Dominique Di Piazza (bass), Jacques Marugg (vibraphone), Nikos Touliatos (drums) και μαζί με τον πρόεδρο της Benedetto Guitars και κιθαρίστα Howard Paul συμμετέχει στο Benedetto Guitars Performance στην Ευρώπη.
Το 2014 ηχογραφεί το νέο του άλμπουμ, δίνει συναυλίες και masterclasses και μετά από πρόταση της ERTOPEN ως Αλληλέγγυος της Τέχνης έχει την ραδιοφωνική εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα  “Μιά Συλλογή φτάνει να γεμίσει το Απέραντο” όπου παρουσιάζει τις μουσικές δημιουργίες νέων ελλήνων συνθετών της τζαζ και σύγχρονης μουσικής.

Infos & Videos: www.christofis.com  Contact: lefteris@christofis.com
VIDEOS
http://youtu.be/LtCDve_jg3U
http://benedettoguitars.com/artists/lefteris-christofis/   
http://youtu.be/ExMP2G-MWpg 
http://youtu.be/sY3xwxUs3KM 
http://youtu.be/z2yGJD_mZYE 
http://youtu.be/cwGRUVDqe3A 
http://youtu.be/x_pGZAM9hDw  

LINKS- REVIEWS
Jazz Guitar Grecian Style Lefteris Christofis:
http://benedettoguitars.com/2013/05/05/jazz-guitar-grecian-style/
“Λευτέρης Χριστοφής: Από το Αιγάλεω στη Διεθνή της Κιθάρας”(Σκίντσας Γιώργος, BHMA)
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=496004
Λευτέρης Χριστοφής: “Η μουσική στην Ελλάδα έχει πολύ στενά περιθώρια”(Ορέστης Βέλμαχος, monopoli)
http://www.monopoli.gr/interviews/item/117521
“Λευτέρης Χριστοφής: O στόχος είναι η μουσική”(Άννα Σαρούκου, musicpaper)
http://www.musicpaper.gr/interviews/item/2822-lefteris-christofis-o-stoxos-einai-i-mousiki×