search

Νάμα Wine Bar

Γεωργιάδου 53, Λάρισα 412 21, Ελλάδα

Kostas Magginas Trio feat. Nikos Kapilidis

Kostas Magginas Trio feat. Nikos Kapilidis

07 Απρ 2012 22:00

Νάμα Wine Bar

Kostas Magginas Trio feat. Nikos Kapilidis

Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο αφιέρωμα για τον Leonard Cohen, ο Κώστας Μαγγίνας επιστρέφει στο Ναμα Wine Bar για μια ιδιαίτερη παρουσίαση κλασσικών ρόκ κομματιών υπό άλλο πρίσμα. Το Rock συναντά την Jazz με αφετηρία ένα πρόγραμμα από κομμάτια των Led Zeppelin του Jimi Hendrix του Neil Young, του Bob Dylan, του Tom Waits και άλλων..
Υλικό παιγμένο με ένταση και ευαισθησία με ένα τρόπο εμπνευσμένο και πρωτότυπο, απαλλαγμένο από τις στιλιστικές συμβάσεις του κάθε είδους.
Ο Νίκος Καπηλίδης συναντιέται με τον Κώστα Μαγγίνα στην κιθάρα και τον  Αγαμέμνονα Μάρδα στο κοντραμπάσο όχι για να διασκευάσουν αυτά τα κομμάτια, απλά για να τα πλησιάσουν μέσα από τα μουσικά βιώματα και τις εμπειρίες τους…
Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά ρυθμικά και αρμονικά ανοίγουν νέους δρόμους ώστε να τα εξερευνήσει κανείς αυτοσχεδιαστικά…
Κώστας Μαγγινας (κιθάρα)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of  Music στη Βοστώνη. Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως  ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.
Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου » σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.
Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικες ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu, Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Nicolas Simion κ.α.

Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικά CD:

“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).
“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)
“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

Νίκος Καπηλίδης (τύμπανα)  
Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1955. Οι πρώτες του επιρροές στην μουσική και η πρώτη του επαφή με την Τζαζ ήρθε σε ηλικία οκτώ χρόνων στο κατάστημα δίσκων του πατέρα του, με τους δίσκους α) του Ντράμερ Art Blakey-The Jazz Messengers της Savoy records και β)The Cat Του Οργανίστα Jimmy Smith. Στα χρόνια που ακολούθησαν, παρακολούθησε μαθήματα Μπουζουκιού, Ακορντεόν, Τρομπέτας, Φλάουτου, Πιάνου και θεωρητικών και στα 13 του χρόνια άρχισε να παίζει Drums, όπου και συμμετέχει σε διάφορα ροκ γκρουπ όπως οι "Αχάτης" το ’71 στην Δράμα.
Για αρκετά χρόνια είναι μέλος της οικογενειακής ορχήστρας με τον πατέρα του και τα αδέλφια του, παίζοντας Ελληνική Παραδοσιακή μουσική. Μαθήματα drums έχει παρακολουθήσει από τους: Σ. Φωτάκη, (Θες/νικη )Αλ. Χρηστιδη,(Θες/νικη) Mickey Earnshaw ,(Βανκουβερ, Καναδα ) Max Mariash, (Σικαγο) Julian Vaughan (Θες/νικη) και τον Τάκη Μπάρμπα(Θε/νικη).
Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Tony Williams, Jack de Johnette, Louie Bellson και Roy Burns.
Το 1985 δημιουργεί μαζί με τον Κώστα Παγωνίδη την: "Ομάδα Κρουστών Θεσ/νικης."
Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει παίξει με διάφορες μπάντες Rock , Blues , Jazz , fusion σε διάφορα κλαμπ στην Ελλάδα , Ελβετία , Γερμανία, Γαλλία.

Τα τελευταία επτά χρόνια έχει επικεντρωθεί στην μελέτη των Μεικτών ελληνικών μέτρων ( 5/8-7/8-9/8 κλπ.) και με την εγγραφή βιβλίου με το ίδιο αντικείμενο ,όπως επίσης ,με αφορμή αυτήν την μελέτη δημιούργησε τα παρακάτω γκρουπ: Serious Fun ( 1996 ), Ebnus jazz quintet ( 2000 ) τους Jazz Utopia ( 2001 ) και είναι μέλος των "Τρειας" για την δημιουργία μουσικής με βάση αυτούς τους ρυθμούς. Για τον Ίδιο λόγο συμμετέχει στα γκρουπς  που δημιουργήσανε ο Olivier Gatto και η Lydia Phillipovich Παίζοντας Γιουγκοσλάβικα παραδοσιακά τραγούδια σε τζαζ ενορχήστρωση. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους μουσικούς της Τζαζ και με πολλούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές στον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού.

Αγαμέμνων Μάρδας (ακουστικό μπάσο)
Ο Αγαμέμνων Μάρδας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την Jazz και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Στον χώρο της ελληνικής μουσικής, έχει βρεθεί να παίζει με τον Δ.Σαββόπουλο, τον Γ.Νταλάρα, τον Δ.Ζερβουδάκη, τη Μ.Κανά, τον Π.Γαϊτάνο, τον Θ.Παπακωνσταντίνου κ.α


×