search

Cafe Στον Κήπο Του Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα 105 64, Ελλάδα

Ioanna Tsagkari Quartet

Ioanna Tsagkari Quartet

20 Αυγ 2015 21:00

Cafe Στον Κήπο Του Νομισματικού Μουσείου

Ioanna Tsagkari Quartet

Η Iωάννα Τσάγκαρη ή αλλιώς Black Cotton Doll, έχοντας την Blues Jazz και Soul μουσική στη ψυχή της, το Swing kαι RnB ρυθμό στο σώμα της και τις ανατολίτικες της ρίζες στο αίμα της, ερμηνεύει αγαπημένα τζαζ standards, δικά της originals αλλά και τραγούδια που την εκφράζουν μουσικά με μοναδικές ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμούς υπογράφοντας πάντα το προσωπικό της style. Στις 20 Αυγούστου εμφανίζεται στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με αγαπημένους της καλλιτέχνες και φίλους, που την συνοδεύουν σε μία μουσική έκσταση. Το «Dream Team» εκείνης της βραδιάς θα αποτελείται από 2 παλιές «καραβάνες» - Γκουρού του είδους και καταξιωμένους μουσικούς: Τον Τάκη Πατερέλη στο σαξόφωνο και τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο και 2 νέους ξεχωριστούς και ταλαντούχους μουσικούς, που μαγεύουν την σύγχρονη Jazz σκηνή: Τον Κώστα Κωσταντίνου στο κόντρα μπάσο και το Βασίλη Παναγιωτόπουλο στα τύμπανα.  
 
Λίγα λόγια για την Ιωάννα Τσαγκάρη:
Η Ιωάννα Τσάγκαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Από πολύ μικρή ηλικία ήταν φανερό πως είχε γεννηθεί με τη μουσική σε όλο της το είναι. Παρόλα αυτά ακολούθησε μια πολύ διαφορετική καριέρα μέχρι τα 27 της χρόνια όπου σπούδασε Οργάνωση Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μεταπτυχιακό Μάρκετινγ στο Kingston University, London και δούλεψε σε θέσεις management. Η Ιωάννα άρχισε να προσεγγίζει τον πραγματικό της εαυτό όταν ασχολήθηκε με τον χορό, που σπούδασε στην ηλικία των 25 χρόνων και έπειτα δίδαξε Lyrical Τζαζ αυτοσχεδιασμό και Cabaret στο London Dance Swing Society στο Λονδίνο. Το πραγματικό της όμως darma (σκοπό ζωής) όπως το αποκαλεί η ίδια εκπλήρωση ψυχής, αποκαλύφθηκε σε αυτήν όταν αναπάντεχα στο Λονδίνο ανακάλυψε το θρυλικό blues spot “Ain’t got nothing but the blues” όπου είχε Live blues Jam βραδιά. Σύντομα ανακάλυψε τη Τζαζ , “το μαγικό κόσμο της μουσικής ελευθερίας όπως τον αποκαλεί”, από το πολύ γνωστό διεθνώς Jazz meeting point, Ronnie Scoots όπου αργότερα φιλοξένησε και τη μουσική της.

Άρχισε να σπουδάζει τραγούδι και μουσική αφού πρώτα είχε αρχίσει τις εμφανίσεις της και τραγουδούσε επαγγελματικά στο Λονδίνο. Η Ιωάννα σπούδασε τραγούδι και μουσική με τον παλιό Τζαζ τρόπο: Πολύ μουσική, transcriptions, παίζοντας με τοπ Τζαζ μουσικούς. Μεγάλο σχολείο η σκηνή, πρόβες, σεμινάρια με Έλληνες και Ξένους καλλιτέχνες, λατρεμένες συνεργασίες μαθαίνοντας και εξελίσσοντας ακόμα και κυρίως από music hαngs και την Ίδια τη Ζωή! Κυρίαρχες επιρροές Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Sarah Vaughan, Anita Oday, Rachelle Ferrell, Betty Carter, Maria Joao, Esperanza Spalding, Nina Simone, Cyrille Amiee, Υoun Sun Nah, Dee Dee Bridgewater, Aretha Franklin, Layla Hathaway, Randy Crowfold, Miles Davis, Dizzy Gillespie, John Coltrane, Charlie Parker, Sonny Rollings, Thelonious Monk, Oscar Peterson, Jimmy McGriff. Έχει συνεργαστεί με παγκοσμίως καταξιωμένους μουσικούς όπως, Alex Foster, Roy Hargrove, Marcus Miller, Kevin Harris, Tarus Mateen, Logan Evan Thomas, Willerm Delisfort, Stacy Dillard, Josh Evans, Rashaan Carter, Luques Curtis και πολλους άλλους. Η Ιωάννα έχει εμφανιστεί και εμφανίζεται σε διεθνείς Τζαζ σκηνές και φεστιβάλs Νεας Υόρκης, Ελλάδας και Λονδίνου.

«Η μουσική για μένα είναι πνοή αναγκαία για την ύπαρξη μου. Τραγουδώντας νιώθω ότι πλησιάζω στην απόλυτη ισορροπία του πραγματικού μου εαυτού και της ψυχής μου» (Ioanna Tságari)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
«Η Ιωάννα έχει μία εξωπραγματικά αναπτυγμένη έμφυτη μουσική της αντίληψη, ”τα ελεφαντίσια αυτιά της όπως λένε στο Jazz συνάφι γιαυτήν επειδή αμέσως πιάνει και μεταφράζει τα πάντα με την εξωγήινη ακοή της».
(Stacy Dillard, Bruce Harris, Γιάννης Οικονομίδης)

«H αισθητική της, η έντονη μουσικότητα της και αντίληψη του ρυθμού είναι μοναδική».
(Tarus Mateen)

«Το ηχόχρωμα της σε συνδυασμό με το μεγάλο εύρος της φωνής της την κάνουν ”beautiful beast».
(Roy Hargrove, Αlex Foster)

«Η Ιωάννα είναι μία από τις πιο ξεχωριστές ερμηνεύτριες και Vocalists που έχω συναντήσει. Τα ηχητικά εφέ και παιχνίδια της φωνής της σε μαγεύουν».
(Logan Evan Thomas)

«Εκρηκτικό κοκτέϊλ υψηλής μουσικότητας και σαγηνευτικού αισθησιασμού. Κεντρικό πρόσωπο η Black CottonDoll, μια ξεχωριστή Jazz ερμηνεύτρια, φτιαγμένη από την στόφα και τα υλικά μίας αληθινής jazz ντίβας, όπου ο λυρισμός και ο ρυθμός ρέει στο αίμα της αβίαστα προσφέροντας απλόχερα κατάθεση ψυχής σε κάθε της εμφάνιση. Με μόλις 3 χρόνια στη μουσική σκηνή, ξεκινώντας αυτοδίδακτη στην αρχή, κατάφερε το ακατόρθωτο».
(Nίκος Φωτάκης Καθημερινή Newspaper)


Παίζουν:
Ιωάννα Τσαγκάρη:φωνή
Τάκης Πατερέλης: σαξόφωνο
Παντελής Μπενετάτος: πιάνο
Κώστας Κωσταντίνου: κόντρα μπάσο
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: τύμπανα


Also check:
http://www.ioannatsagari.com/welcome/
https://www.facebook.com/BlackCottonDoll

Download Ioanna's Music: Αγορά τρaγουδιών:
https://ioannatsagari-blackcottondoll.bandcamp.com/releases

Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες - Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του Live
 


×