In Mute Festival

Ηλεκτρονικοί ήχοι του τώρα και κινηματογραφικές ταινίες του 1920, σε ένα διήμερο φεστιβάλ «αταίριαστων» συνυπάρξεων.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 12-10-2013 21:00
Individual Price 18.00€
Τοποθεσία Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Εκεί που ο κινηματογράφος σιωπά, η μουσική παίρνει το λόγο…

Ένα νέο φεστιβάλ που δίνει ήχο στο βωβό κινηματογράφο.

Τέσσερα μουσικά σχήματα, σε ένα διήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με τον βωβό κινηματογράφο. Τέσσερις συναυλίες που συνοδεύουν μουσικά τέσσερις ταινίες, με τη συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δύο βραδιές, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Το In mute είναι ένα διη?μερο φεστιβάλ που στοχεύει να αναδειξει την δυναμικη σχεση μεταξυ της συγχρονης μουσικης εκφρασης και του βωβου κινηματογραφου. Ηλεκτρονικοι ηχοι στα ορια του θορυβου, σιωπηλες μελωδιες ακουστικων οργανων αλλα και συχνοτητες που κινούνται στο μεταίχμιο του ακουστικού φάσματος, θα καταλαμβανουν τον κενο απο ομιλιες αλλα γεματο απο ενταση χωρο των βουβων ταινιων.

Στην πρώτη έκδοση του In Mute και ύστερα από ειδική ανάθεση της Στέγης, ο Αυστραλός συνθέτης, παραγωγός και εικαστικός Lawrence English, θα παρουσιάσει ζωντανά ένα νέο μουσικό έργο για την προβολή της γεμάτης ανθρωπολογικούς και πολιτικούς συμβολισμούς της ταινίας Strike του Sergei Eisenstein. Οι Silent Move, ένα ελληνικό ντουέτο που διαμορφώθηκε από τις βωβές ταινίες τρόμου, θα συνοδεύσει την ταινία του Jean Epstein The Fall of the House of Usher (Η πτώση του Οίκου των Άσερ), βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Edgar Allan Poe. Ο Γερμανός καλλιτέχνης Thomas Koner θα δημιουργήσει τον ιδανικό "χώρο" για το γυρισμένο στον Αρκτικό Κύκλο ντοκιμαντέρ Nanook of the North του Robert J. Flaherty και οι έντονοι κιθαριστικοί ήχοι του Μιχάλη Μοσχούτη θα πλαισιώσουν τη δραματική ιστορία μιας γυναίκας που βρίσκεται υπό την κυριαρχία του ανέμου, στο έργο The Wind του Victor Sjostrom. Μια σειρα παραστα?σεων που θα μπορουν να χαρακτηριστουν ως προβολες με την συνοδεια μουσικης αλλα και ως συναυλιες με την συνοδεια εικονας.

Πρόγραμμα

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

The Wind (1928)

Σκηνοθεσία: Victor Sjostrom

Διάρκεια: 78'

Μουσική: Μιχάλης Μοσχούτης (κιθάρα, laptop)

 

Nanook of the North (1922)

Σκηνοθεσία: Robert J. Flaherty

Διάρκεια: 79'

Μουσική: Thomas Koner (laptop) & Ivana Neimarevic (πιάνο)

 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου*

The Fall of the House of Usher (1928)

Σκηνοθεσία: Jean Epstein

Διάρκεια: 66'

Μουσική: Silent Move (Βασίλης Τζαβάρας: πιάνο, κιθάρα Γιάννης Παξεβάνης: κιθάρα, tapes)

 

Strike (1925)

Σκηνοθεσία: Sergei Eisenstein

Διάρκεια: 89'

Μουσική: Lawrence English (laptop)

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

*Την Κυριακή, πριν από τις προβολές, θα γίνει συζήτηση με θέμα το βωβό κινηματογράφο και τη σύγχρονη μουσική. Στην συζήτηση, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό, θα λάβουν μέρος οι μουσικοί του φεστιβάλ και Έλληνες σκηνοθέτες.

 

Εισιτήρια: 18 € | Μειωμ. 10 € | Ανεργ. 5€

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης. Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.  

Εκδοτήρια εισιτηρίων: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ  και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ  τα καταστήματα Public τα καταστήματα Παπασωτηρίου το βιβλιοπωλείο Ιανός και τα μηχανήματα EasyPay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον χώρο - Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή μας είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

Tηλ.: 213 0 178000, 210 9249090
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.