High Voltage Festival 2012

23.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 23-11-2012 19:00
Individual Price 10.00€
Τοποθεσία Κύτταρο Live
11 : THE FALLEN WITHIN / TRENDY HOOLIGUNS  / SORROWFUL ANGELS PREJUDICE REBORN  / NEVERTRUST  / STRANGEYES

24.11 : GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS / SOUNDTRUCK / DANGER ANGEL / WILD MACHINE / JUNK YARD 69

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

:: THE FALLEN WITHIN ::

Οι Αθηναίοι The Fallen Within δημιουργήθηκαν το 2003 από τον κιθαρίστα Gio S. και μουσικά βαδίζουν στα χνάρια του μοντέρνου metal και του metalcore έχοντας αρκετά στοιχεία παράλληλα ηλεκτρονικής μουσικής. Το 2003 κυκλοφόρησαν το πρώτο demo τους με τίτλο “The Conqueror Worm” και ένα κομμάτι από εκεί κυκλοφόρησε σε μια συλλογή λίγο αργότερα από την πορτογαλική Enclave Records. Από κει και ύστερα η μπάντα άλλαξε μέλη και αρκετά αργότερα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το πρώτο της full length album με τίτλο “Intoxicated” από την ιταλική Coroner Records το 2009 και την ιαπωνική Howling Bull Records το 2010. Στα πλαίσια της προώθησης του Intoxicated έγιναν αρκετά live σε Ελλάδα και Κύπρο (όπου έπαιξαν support στους Arch Enemy). To 2011 οι TFW μπήκαν στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του δεύτερου album τους. Αυτές πραγματοποιήθηκαν στα Devasoundz Studios (Fotis Benardo) και στο Sound Symmetry Studio (Bob Katsionis), ενώ η μίξη και το mastering έλαβαν χώρα στην Αμερική και στα Lambesis Studios (As I Lay Dying, Winds Of Plague, Sworn Enemy etc). Στις 5 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφορεί επίσημα το αναμενόμενο δεύτερο album “The Day You Died Inside” από την αυστριακή Noisehead Records. Στις 23 Νοεμβρίου οι The Fallen Within θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά live κομμάτια από το νέο album και για τους 25 πρώτους που θα κόψουν εισιτήριο θα έχει το "Intoxicated" cd (το πρώτο μας album) ΔΩΡΟ!

www.thefallenwithin.com

https://www.facebook.com/pages/The-FALLEN-WITHIN/219207770701

 

:: TRENDY HOOLIGUNS ::

Oι TRENDY HOOLIGUNS είναι ένα μουσικό σχήμα με εμφανή σατυρική κατεύθυνση που αποτελείται από πέντε μέλη (φωνητικά, δύο κιθάρες, μπάσο και drums). Έκανε τα πρώτα του βήματα λαμβάνοντας μέρος στο μουσικό διαγωνισμό MAD FOR BANDS CONTEST 2006 όπου και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Το πρώτο τους cd με τίτλο «ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2008 από τηνALPHA RECORDS. Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “Χολέτρα” από τη Legend Recordings. Στη δουλειά αυτή συμμετέχουν ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια στο κομμάτι “είσαι τρελός” και οι Ανώριμοι στο τραγούδι “κακία βλακεία” καθώς επίσης περιέχει και μια ιδιότυπη διασκευή του τραγουδιού “Ακροβατώ” του γνωστού Λαικού τραγουδιστή Βαλάντη. Toν Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησαν το τρίτο κατά σειρά ολοκληρωμένο Lp τους με τίτλο “RELEASE THE KRAKEN” από την legend/warner σε digital μορφή και με συμμετοχές από ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ στο κομμάτι “Παίζει πρόβλημα”, Άλκη Κεχαγιά από PSYCHO CHOKE στο κομμάτι “Όλα είναι εύκολα για εμάς”, SORROWFUL ANGELS στο κομμάτι “trendy hooliguns Vs Sorrowful Angels” και SHOW YOUR FACE από Καρδίτσα στο “Δείξε μου το πρόσωπο σου”. Έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές σε εκπομπές του μουσικού καναλιού MAD TV και συγκεκριμένα 6 φορές στο mad day live καθώς επίσης τους έχει γίνει αφιέρωμα και στην εκπομπή του MTV HEADBANGERBALLS στον τομέα Greece attacks. Έχουν εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία 2 φορές στην εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" στον ANT1 ερμηνεύοντας το κομμάτι ”οι μπάτσοι είναι καλά παιδιά” από το δίσκο "το ξύπνημα των χαζών" το 2009 και το "ακροβατώ" από το δίσκο "χολέτρα" το 2011. Επίσης τον Ιούνιο του 2011 εμφανίστηκαν live στην εκπομπή ESCAPE της ERT1 ερμηνεύοντας 3 ακόμα τραγούδια τους.

www.trendyhooliguns.gr

www.myspace.com/trendyhooliguns

www.facebook.com/trendyhooliguns

www.reverbnation.com/trendyhooliguns

www.youtube.com/user/fadthemisss

 

:: SORROWFUL ANGELS ::

Οι Sorrowful Angels είναι ένα Gothic Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ship In Your Trip”, περιέχει 10 σκοτεινά μελαγχολικά τραγούδια. Οι Sorrowful Angels σύντομα ξεκίνησαν να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή underground σκηνή, εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έδωσαν συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, μοιράζοντας με το κοινό τις σκέψεις τους και παρουσιάζοντας την ατμοσφαιρική μοναδική μουσική τους. Τον Φεβρουάριο του 2010, οι Sorrowful Angels ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του περιοδικού Metal Hammer ως μια από τις 5 πιο υποσχόμενες Ελληνικές μπάντες της χρονιάς. Οι Sorrowful Angels έχουν επιλεχτεί ως opening acts από τους σημαντικότερους Έλληνες διοργανωτές όπως είναι η Didi Music/Big Star Promotion για συναυλίες όπως οι Paradise Lost, Katatonia, Sirenia και Star Industry και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Anathema, UDO, Rotting Christ, Crossover, Deviser και πολλά άλλα. Μπαίνοντας για ακόμα μια φορά στα CFN Studio, οι Sorrowful Angels ετοίμασαν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλεία με τίτλο “Omens” που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012 από την Warner Records. Το "Omens" διατηρεί τη μελωδικότητα του πρώτου album επεκτείνοντας τη μουσική παλέτα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα ηλεκτρονικά στοιχεία και στους φωνητικούς πειραματισμούς. Με πιο σκληρό περίβλημα κινείται στη σκοτεινή και ατμοσφαιρική πλευρά του gothic, οδηγώντας την μπάντα σε μονοπάτια που δεν έχει εξερευνήσει ως τώρα!

http://www.sorrowfulangels.com/

http://www.facebook.com/sorrowful.angels

https://twitter.com/#!/SorrowfulAngels

http://www.reverbnation.com/sorrowfulangels

http://www.myspace.com/sorrowfulangels

http://www.youtube.com/user/SorrowfulAngelsGr

 

:: PREJUDICE REBORN ::

Οι Prejudice Reborn ιδρύθηκαν το 2005 στην Αθήνα και το 2010 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Rain Must Fall'', η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο (Metal Hammer 9/10) άλλα και από το κοινό. Έχουν στο ενεργητικό τους δυο βίντεο κλιπ με τίτλο ''O.C.D.'' και ''Beautiful Sadness'' ενώ το φθινόπωρο του 2012 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους full length album με τίτλο ''ELPIS''. Από το 2010 και μετά έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες και αφιερώματα στους Metallica, ενώ τον Απρίλιο του 2012 συμμετείχαν και στην επετειακή συναυλία που πραγματοποίησαν τα Ημισκούμπρια για τα 16 τους χρόνια στο Fuzz Club.

:: NEVERTRUST ::

Oι Never-Trust δημιουργήθηκαν το 2010. Με τους Νever-Trust θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στυλ μουσικής που βασίζεται στις σχολές του Τhrash και του Ηardcore με βασικό συστατικό το Groove. Κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας Ep ''Bomb Da System'' τον Δεκέμβρη του 2011 με τον Manolo στη φωνή. Όσο για το τωρινό Line up έχουμε την χαρά να έχουμε στην παρέα μας και στην θέση του προηγούμενου frontman Manolo, τον Γιάννη (John Tsio). Το υπόλοιπο Line up αποτελείται απ' τους: Vic (Guitars), Stas (Drums), Leo (Bass).

:: STRANGEYES ::

Ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, σαν μία παρέα φίλων, με σκοπό να εκφράσουμε τις μουσικές μας ανησυχίες. Σήμερα σαν STRANGEYES και με τούς Μάνο-vocals, Κώστα-lead guitars, Νίκο-guitars, Γιάννη-bass, Αλέξη drums, η προσπάθειά μας ολοκληρώθηκε. Καρπός της είναι το πρώτο μας PROMO CD, με τίτλο "Dark age" με τέσσερα τραγούδια, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

  

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

:: GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS ::

Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993. Μετά την αποχώρησή της Julie από το συγκρότημα, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake, Aerosmith, Bon Jovi, Deep Purple, Scorpions κ.α. Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία την G. G. Records, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές : “Keep on Rock ‘n’ Rollin” (1989), “Pain in my ass” (1995), “Forbidden Paradise” (2000), σε μουσική και στίχους του ίδιου. Τα τελευταία χρόνια ζει στα Γιάννενα, όπου παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του, τους Troublemakers, έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας περισσότερα από 1000 live δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό. Για 4 χρόνια διοργάνωσε το ιδιαίτερης επιτυχίας φεστιβάλ Castle Rock Festival, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης. Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, είναι οι support εμφανίσεις τους σε θρυλικά ονόματα της rock όπως οι: Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Twisted Sister και ο Uli Jon Roth, ενώ το 2010 έπαιξε με το συγκρότημα του support σε συναυλίες των Scorpions σε πάνω από 50000 κοινό. Η συνεργασία τους αρχικά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και η αντίστοιχη τον Ιούνιο του 2010, με την 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσμα στο οποίο συνδυάσανε με ιδιαίτερη επιτυχία τη rock μουσική με κλασσικά ακούσματα. Το Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε, από την Αμερικάνικη εταιρία Perris Records, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το νέου του άλμπουμ, με τίτλο: “Too much ain’t never enough”, σε μουσική και στίχους του Γ. Γάκη, που περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια και μία διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού. Την συμπαραγωγή και τη μίξη έχει κάνει ο Kip Winger, με guest stars τους: Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Bobby Rondinelli (Rainbow), James Kottak (Scorpions), Greg Smith (Alice Cooper, Over the Rainbow), Mark Cross (Helloween, Firewind, Outloud) και τον Γιάννη Σπάθα (Socrates).

www.georgegakis.gr

www.myspace.com/georgegakis

www.facebook.com/george.gakis1

 

:: SOUNDTRUCK ::

Οι Soundtruck δημιουργήθηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2008, αρχικά σαν μπάντα διασκευών παίζοντας τραγούδια των AC/DC, ZZ Top και Lynyrd Skynyrd, μεταξύ άλλων, σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές σε όλη τη χώρα. Σύντομα έγιναν σχετικά γνωστοί για το ξεχωριστό ύφος τους και την ενέργειά τους πάνω στη σκηνή. Μετά από μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεων, ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του δικού τους υλικού το Δεκέμβριο του 2010 στα NURV Studios στην Αθήνα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν περίπου 6 μήνες μετά με τον καλύτερο τρόπο: το mastering του δίσκου έγινε στα Sterling Sound Studios της Νέας Υόρκης από την απόλυτη αυθεντία του είδους (και πρόσφατα εκλιπόντα) George Marino, γνωστό για τη δουλειά του με μπάντες όπως οι AC/DC, οι Bon Jovi και οι Metallica. Η επίσημη κυκλοφορία του δίσκου έγινε στις 18 Ιουνίου 2012, την ίδια μέρα που οι Soundtruck άνοιξαν τη συναυλία των θρυλικών Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές. Έκτοτε, πραγραμματίζουν τις επόμενες εμφανίσεις τους και δουλεύουν καινούριο υλικό για τον επόμενο δίσκο τους.

:: DANGER ANGEL ::

Οι Danger Angel δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2006 αλλάζοντας αρκετές φορές τη σύνθεσή τους μέχρι το 2008 οποτε και οριστικοποιήθηκε η σύνθεση που συνέθεσε και ηχογράφησε το πρώτο τους album. Το album με τίτλο Danger Angel κυκλοφόρησε το 2010 από την Αμερικανική Perris Records και οι Danger Angel ήταν η πρώτη Ελληνική μπάντα που υπέγραψε και κυκλοφόρησε album με δισκογραφική εταιρία από τις ΗΠΑ. Το album ξεπέρασε κάθε προσδοκία πουλώντας όλα τα αντίτυπά του μέσα σε δύο χρόνια. Στο album συμμετείχε ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής Jeff Scott Soto στο κομμάτι "Never Let You Go". Η κυκλοφορία του album σηματοδότησε και την τελική αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας που είναι από τότε η εξής: M.T. - Φωνητικά, Ethan Snow - Κιθάρες, Rudy Rallis - Μπάσο, Ahas - Πλήκτρα, Tony V. - Drums. Οι Danger Angel ετοιμάζουν το νέο τους album με τίτλο "Revolutia" το οποίο και θα κυκλοφορήσει μέχρι τις αρχές του 2013, φέρνοντας μία ριζοσπαστική αλλαγή στον ήχο και το στυλ τους, περνώντας τη μουσική τους σε μία νέα εποχή. Το ρόλο του παραγωγού ανέλαβε ο Jeff Scott Soto και το τελικό φινίρισμα ο John Ellis βοηθώντας το συγκρότημα να αναπτύξει και να εξελίξει το νέο του ήχο, έναν ήχο που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της Ελληνικής Αγγλόφωνης Rock σκηνής.

www.youtube.com/watch?v=2x-7_OpC06E&feature=context-cha

:: WILD MACHINE ::

Το 2000 το γκρούπ War Machine κάνει το ντεμπούτο του στα τοπικά κλάμπ, μέχρι που το 2004 μετατρέπεται σε μία ανελέητη sleaze metal μηχανή ονόματι Wild Machine και αρχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο. Μετά από πάμπολλες εμφανίσεις σε Αθήνα, επαρχεία, αλλά και Βουλγαρία (μεταξύ αυτών με ονόματα όπως Skid Row, Faster Pussycat, Star Star, Gilby Clarke κλπ) αρχίζουν να ηχογραφούν άλμπουμ και με μηχανικό ήχου τον Jay Messina (Aerosmith, Kiss, N.Y.Dolls, Ted Nugent...) έρχονται σε συμφωνία με την Perris records (Helix, Quiet Riot, Love/Hate, Di Anno μεταξύ άλλων) και ντεμπουτάρουν δισκογραφικά με το ''Wild Machine II''. Με ανανεωμένη πλέων σύνθεση θα τιμήσουν για άλλη μια φορά τη σκηνή του Κυττάρου.

www.youtube.com/watch?v=3rKUmVSuzrc&feature=plcp

:: JUNK YARD 69 ::

Oι JunkYard 69 απ'την Αθήνα, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Demo 4 κομματιών τον Σεπτέμβριο του 2011. Χωρίς να χάσουν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2012 σε συνεργασία με την Aesopia Productions, γύρισαν το πρώτο τους video clip για το κομμάτι τους ''We Want War''. Αρκετά επηρεασμένοι απ'την 80s' Glam n' Sleaze σκηνή,αλλά πάντα κρατώντας την δική τους ταυτότητα, ετοιμάζονται για την ηχογράφηση του πρώτου τους full-length album, συνεχίζοντας τις live εμφανίσεις τους με μεγάλη ανταπόκριση μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας στο Rosewood Festival, στην σκηνή του 8Balll στη Θεσσαλονίκη,του Revenge of Rock και Second Skin στην Αθήνα,στην Τεχνόπολις στο Γκάζι κ.α. και με ονόματα δίπλα τους όπως οι Newman (UK), Hungryheart (IT), Work of Art (SWE), Redrum (GER), Wild Rose κ.α. Τον Ιούλιο του 2012, οι JunkYard 69 κατορθώνουν να γίνουν η πρώτη ελληνική hard rock μπάντα που συμμετέχει σε φεστιβάλ του Mtv.

http://junkyard69.com

http://www.facebook.com/JunkYard69

http://www.reverbnation.com/junkyard69

http://www.youtube.com/watch?v=3sf7pT8mU4E

Πληροφορίες για τον χώρο - Κύτταρο Live

Στην Αμερική υπήρχε το Fillmore Auditorium, στην Αγγλία το Marquee Club και το UFO και στην Ελλάδα, το Ροντέο και το…Κύτταρο. Εκεί, όπου οι νέοι της εποχής, μεσούσης της χούντας, πρωτοήρθαν σε επαφή με τα προοδευτικά ροκ ακούσματα των Velvet Underground, του Frank Zappa και του Jimi Hendrix. Εκεί, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος, οραματιστής για μια Βαλκανική ροκ σκηνή, πάντρεψε τα Μπουρμπούλια του με τον μπερντέ του Ευγένιου Σπαθάρη, αλλά και τον Τζίμη τον Τίγρη. Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Socrates Drank The Conium, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και η Δέσποινα Γλέζου είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που πρωτόπαιξαν στο Κύτταρο, ταυτιζόμενοι για τα μετέπειτα χρόνια με τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή.

Τηλ. 210.822.4134