search

Κύτταρο Live

Ηπείρου 48, Αθήνα 104 39, Ελλάδα

Hatebreed + Endsight, All Vows Collapse

Hatebreed + Endsight, All Vows Collapse

17 Ιουλ 2012 21:30

Κύτταρο Live

Με 18 γεμάτα χρόνια συνεχόμενης και δυναμικής παρουσίας στο ενεργητικό τους, αρχικά στο Hardcore και στην συνέχεια και στο Metalχώρο, οι Hatebreed είναι, χωρίς αμφιβολία,  η πιο δημοφιλής Hardcoreμπάντα παγκοσμίως. Η αρχή έγινε στο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1994. Με την κυκλοφορία του πρώτου demoτους είχαν ήδη δημιουργήσει ένα μικρό πυρήνα οπαδών. Το όνομα τους έγινε ακόμα πιο γνωστό μέσω του EP “UnderThe Knife” (1996), μια δουλειά που, κατά γενική ομολογία, ήταν μια από αυτές που εδραίωσαν τον όρο Brutal Hardcoreστον μέσο οπαδό του είδους.

Το “Under TheKnife” αρκούσε για να προσελκύσει τα έμπειρα μάτια της εταιρείας-θρύλου του χώρου, VictoryRecords, που στα 90’sείχε υπογράψει κάποιες από τις σημαντικότερες Hardcoreμπάντες (Blood ForBlood, EarthCrisis, Integrity). Το πρώτο τους fulllength album “SatisfactionIs The DeathOf Desire” ήταν πλέον γεγονός, με τις κριτικές να είναι διθυραμβικές. Η ευθύτητα των στίχων αλλά και τα σκληρά in-your-faceriffs βρήκαν τεράστια απήχηση στον χώρο, κάτι που αποτυπώνει περίτρανα το γεγονός πως το συγκεκριμένο album έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο ντεμπούτο της Victory.   Το ακατάσχετο touringεπί μια πενταετία και η επιτυχία που γνώριζαν είχαν ως φυσικό επακόλουθο την πρόταση από την Universal και η συνέχεια του “Satisfaction” άκουγε στο όνομα “Perseverance” (2002). Εκεί, οι Hatebreed ανέβασαν την βαρύτητα ένα κλικ πιο πάνω και, χωρίς να ακούγονται αποκομμένοι από τις ρίζες τους, έγραψαν ένα αυθεντικό BrutalHardcore album που ακόμα και σήμερα βάζει κάτω οποιαδήποτε άλλη δουλειά του είδους. Με τεράστια hitsόπως τα “I Will BeHeard” και “Proven”, το “Perseverance” αποτελεί μια δουλειά που έμεινε στην Hardcore... αιωνιότητα, σίγουρα από τις κορυφαίες όλων των εποχών.   Έχοντας πλέον μια πολύ δυνατή δισκογραφική και φυσικά ορδές από φανατικούς οπαδούς, η συνέχεια για τους Hatebreed ήταν πολύ πιο απλή: Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια κυκλοφόρησαν τα “Rise OfBrutality” (2003) και “Supremacy” (2006) που γνώρισαν παρόμοια επιτυχία μιας και περιείχαν επίσης ορισμένα μεγάλα hits(“Live For This”, “Doomsayer”, “DestroyEverything”) και, όπως αναμενόταν, συνέχισαν τις περιοδείες με μπάντες όπως οι Slayerκαι Napalm Death.

Οι τελευταίες δύο δουλειές τους ήταν το covers album“For The Lions” και το ομώνυμο “Hatebreed” τα οποία κυκλοφόρησαν μέσα στο 2009 και γνώρισαν, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, εξαιρετική επιτυχία. Ο βασικότερος λόγος που οι Hatebreed έχουν διατηρήσει το όνομα τους πάρα πολύ ψηλά όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι άλλος από τα καταιγιστικά live τους όπου, χωρίς καμία δόση υπερβολής, γίνεται πραγματικός… πόλεμος.  

Support Bands: Endsight, All Vows Collapse

                                                                                                                                    Endsight  

Κουβαλώντας στην πλάτη τους 9 ενεργά χρόνια, οι Endsight είναι από τις λίγες εναπομείνασες μπάντες του χώρου που συνεχίζουν με το ίδιο πάθος και αφοσίωση. Μοιράστηκαν την σκήνη με καταξιωμένα σχήματα του χώρου, όπως Darkest Hour, Integrity, TERROR, 100 Demons, Born From Pain, καθώς και με μερικά από τα πιο αξιόλογα σχήματα της εγχώριας σκηνής, όπως TardiVe Dyskenisia, Sun Of Nothing, Vodka Juniors, Mute The Silenceκ.α. Φανερά επηρεασμένοι από συγκροτήματα όπως οι Darkest Hour, Tragedy, At the Gatesκαι Raised Fist,οι Endsightθα σας καθηλώσουν με τις live επιδόσεις τους. Αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο studioτελειώνοντας τις ηχογραφήσεις για το νέο τους album.  

All Vows Collapse  

Οι All Vows Collapse, με αφετηρία την Αθήνα του 2012, κινούνται στο ηχητικό φάσμα του μελωδικού hardcore/metalcore. Με παρουσίες μελών τους σε μπάντες της ελληνικής σκηνής (Bag A Head, Go Ask Alice, Demerit, Static Intensity, Unbreakable Circleκ.α.) και ετερόκλητες επιρροές, θα δώσουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στις 17 Ιουλίου στο Κυτταρο, με σκοπό να αφήσουν ό,τι καλύτερο στο σανίδι και να θέσουν τον κόσμο εν αναμονή της επερχόμενης studioδουλειάς τους.    

 

Εισιτήρια: 20 € (προπώληση έως και τις 7 Ιουλίου), 25 € (Προπώληση απο 4 Ιουλίου / Πόρτες)

Σημεία προπώλησης : Ticket House, Public, Rhythm Records, Metal Era  

Θεσσαλονίκη: MusicLand (Ticket House)  

Online tickets: www.ticketpro.gr


×