search

Θέατρο Badminton

Στρατού, Άγιος Ιωάννης Ρέντης 182 33, Ελλάδα

Grigorovich Ballet Theatre Of Russia: Η Ωραία Κοιμωμένη

Grigorovich Ballet Theatre Of Russia: Η Ωραία Κοιμωμένη

14 Οκτ 2012 00:00

Θέατρο Badminton

Grigorovich Ballet Theatre Of Russia: Η Ωραία Κοιμωμένη

Ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος (7 χρόνια χορογράφος στα Μαρίινσκι και 31 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι όπου συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα ως χορογράφος) επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τα μοναδικά sold out του περασμένου φθινοπώρου με τον «Σπάρτακο» και την «Λίμνη των Κύκνων» για να παρουσιάσει με 100 συντελεστές μια υπερπαραγωγή μπαλέτου, τη χορογραφία του για την «Ωραία Κοιμωμένη»!

Το “Grigorovich Ballet Theatre of Russia”  είναι η χορευτική ομάδα του μεγαλύτερου εν ζωή χορογράφου της Ρωσίας και έρχεται στην χώρα μας με 100 συντελεστές και με τον ίδιο για να παρουσιάσει με υπερηφάνια την παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη».

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παραγωγής έρχονται από την Ρωσία δύο νταλίκες 13 μέτρων που μεταφέρουν τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, ενώ στο θέατρο Μπάτμιντον αφαιρούνται 100 περίπου θέσεις καθώς απαιτείται μια τεράστια σκηνή για να υποδεχθεί σχεδόν 100 συντελεστές, ενώ θα γίνουν προετοιμασίες και ειδικές κατασκευές που θα δώσουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν τα ειδικά εφέ που απαιτεί η παραγωγή όπως μπαλαρίνες που ίπτανται, ειδικές καταπακτές από τις οποίες θα εξαφανίζονται οι χορευτές κ.ά.

H «Ωραία Κοιμωμένη», γράφτηκε το 1890 και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και σαν το πρώτο επιτυχημένο έργο για μπαλέτο που συνέθεσε ο Tchaikovsky. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή του μπαλέτου με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία, μια ιστορία γεμάτη συγκίνηση και περιπέτεια, μια ιστορία με κινδύνους αλλά και θάρρος, που τελικά έχει ένα αίσιο τέλος με τη δύναμη της αγάπης.

Η πρεμιέρα έγινε αρχικά στο θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε χορογραφία Μάριους Πετιπά στις 15 Ιανουαρίου του 1890 ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1899, ακολούθησε η πρεμιέρα στα Μπολσόι της Μόσχας.

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα, η παράσταση ανεβαίνει στα Μπολσόι, το 1964, αυτή τη φορά σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς ο οποίος διατήρησε ένα μεγάλο μέρος από την αρχική χορογραφία του Μάριους Πετιπά.

Τον Οκτώβριο του 2011, ο ίδιος ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς ανεβάζει και πάλι την «Ωραία Κοιμωμένη» στα Μπολσόι και εγκαινιάζει έτσι την ανακαινισμένη αίθουσα του ιστορικού θεάτρου της Μόσχας.

Το μπαλέτο της «Ωραίας Κοιμωμένης», μας μεταφέρει σε άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες και πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από έναν ακαταμάχητο χορό, τη θεσπέσια μουσική του Tchaikovsky, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό που έχουν την υπογραφή του Σιμόν Βιρσαλάτζε, του πιο σπουδαίου ίσως σκηνογράφου που δούλεψε μαζί με τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς τόσο στα Κίροφ όσο και στα Μπολσόι.

«Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ»  Μπαλέτο σε δύο πράξεις από το GRIGOROVICH BALLET THEATRE OF RUSSIA

ΜΟΥΣΙΚΗ: Pyotr Ilyich Tchaikovsky Χορογραφία: Yuri Grigorovich βασισμένη στην χορογραφία του Marius Petipa. Σκηνικά – κοστούμια: Simon Virsaladze

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ (5 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ):

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Ε ΖΩΝΗ: 18 ΕΥΡΩ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 9 ΕΥΡΩ Δ ΖΩΝΗ: 28 ΕΥΡΩ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 14 ΕΥΡΩ Γ ΖΩΝΗ: 38 ΕΥΡΩ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 19 ΕΥΡΩ Β ΖΩΝΗ: 48 ΕΥΡΩ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 24 ΕΥΡΩ Α ΖΩΝΗ: 58 ΕΥΡΩ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 29 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 210 88 40 600 | abcd.gr | viva.gr 13855 Και στα καταστήματα: public, forthnet


×