search

Μονή Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 17, Θεσσαλονίκη 546 41, Ελλάδα

Green 2-Day Festival

Green 2-Day Festival

06 Ιουν 2015 18:00

Μονή Λαζαριστών

Green 2-Day Festival

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος*, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου, διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών το 1ο «Green 2Day Festival». Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος, μέσα από πράξεις και ιδέες που αφορούν και προβάλλουν την αρμονική-ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ σκοπό έχει να αγκαλιάσει μια σειρά δράσεων που αφορούν στην «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και θα περιλαμβάνει: περίπτερα περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών, παζάρι βιολογικών προϊόντων, workshops εναλλακτικών θεραπειών, προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών, καθώς και δημιουργών χειροποίητων αντικειμένων, με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση.
Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης φαγητού που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προβολή  της υγιεινής κουζίνας ως καθημερινότητα στο τραπέζι μας.
Παράλληλα, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα συμβιώνει με τα δρώμενα του φεστιβάλ (τσίρκο, μουσική, θέατρο για παιδιά, καλλιτέχνες του δρόμου κ.λ.π.).
•Â Στο πλαίσιο του Green2Day Festival, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, o Βοτανικός Κήπος Δήμου Παύλου Μελά θα υποδεχτεί τη γνωστή ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου σε αγαπημένα τραγούδια με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Συμμετοχές καλλιτεχνών (μέχρι στιγμής):

- CIRCUS EXPLOSIVA Σάββατο 06 / 06 /2015
Μια εκρηκτική, μουσικοχορευτική παράσταση-εμπειρία από την Ομάδα Nefelopetra
Mια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από το τσίρκο, που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι, τον ακροβατικό χορό. Εννέα performers-μουσικοί-τραγουδιστές-χορευτές-ακροβάτες γοητεύουν το κοινό με το πάθος, την ενέργεια, την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά τους. H παράσταση CIRCUS EXPLOSIVA μας μεταφέρει σε έναν κόσμο σκοτεινά μαγικό και ποιητικά απόκοσμο με τη βοήθεια του έντονου μακιγιάζ, της λυρικής μουσικής, των επικίνδυνων ακροβατικών και των φαντασμαγορικών κοστουμιών ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα video arts παραπέμπουν στο βωβό κινηματογράφο και η ατμόσφαιρα θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες του Tim Burton ή παραστάσεις των Tiger Lillies.

- BUBBLE THEATRE Κυριακή 07 /06 / 2015
Το Bubble Theatre, το πρώτο θέατρο σαπουνόφουσκας έρχεται από τη Ρωσία και συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο τα παραμύθια, την υποκριτική, την εξαιρετική μουσική και βεβαίως όλων των ειδών τα κόλπα με σαπουνόφουσκες! Οι παραστάσεις του έχουν αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Δύο performers του Bubble Theatre θα έρθουν στο 1ο «Green 2Day Festival» για να ανακαλύψετε το θαυμάσιο κόσμο της σαπουνόφουσκας όπου θα εκπλαγείτε από ιριδίζουσες , «αφράτες»Â  και γιγάντιες φούσκες! Δεν καταφέρνουν όλοι να αγγίξουν μια λεπτή σαπουνόφουσκα, πόσο μάλλον να μπουν μέσα σε αυτή!

*Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα*

Εισιτήρια εισόδου: 5 ευρώ προπώληση, 7 ευρώ ταμείο
Προπώληση: www.viva.gr

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


×