search

Κύτταρο Live

Ηπείρου 48, Αθήνα 104 39, Ελλάδα

Grand Magus, Battleroar

Grand Magus, Battleroar

22 Σεπ 2012 20:00

Κύτταρο Live

Οι Grand Magus είναι οι σωτήρες του heavy metal. Το συγκρότημα από τη Σουηδία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς πορείας του έχει ανελιχτεί στην elite της παγκόσμιας heavy metal σκηνής κυκλοφορώντας μια σειρά από δίσκους που έχουν αποθεωθεί από το κοινό και τον Τύπο. Παρουσιάζοντας ένα κράμα κλασσικού metal με έντονο το επικό στοιχείo και doom metal αναφορές οι Grand Magus δείχνουν πως κατέχουν στο απόλυτο βαθμό την τέχνη της heavy metal τραγουδοποιίας και κάθε τους κυκλοφορία αποτελεί μία γιορτή για αυτή τη μουσική. Το συγκρότημα 3 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Ελλάδα επιστρέφει σε ρόλο headliner για να αποδείξει πως καθόλου τυχαία δεν θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της εποχής μας. Μαζί με τους Grand Magus στη σκηνή του Κυττάρου θα εμφανιστούν οι Batlleroar, το κορυφαίο και πλέον δημοφιλές Ελληνικό συγκρότημα επικού heavy metal που έχει διακριθεί και στο εξωτερικό και που παράλληλα διαθέτει ένα φανατικό πυρήνα οπαδών που κάνουν κάθε τους εμφάνιση μία ξεχωριστή εμπειρία

Οι Grand Magus δημιουργήθηκαν στη Σουηδία το 2000 υπό την ηγετική μορφή του κιθαρίστα / τραγουδιστή Janne JB Christoffersson και πρώτη τους κυκλοφορία ήταν ένα split με τους Spiritual Beggars στο album των οποίων ‘On Fire’ ο JB χάρισε την εκπληκτική φωνή του. To πρώτο album των Grand Magus κυκλοφόρησε το 2001 με τίτλο το όνομά τους και δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το ‘Monument’ που ανάγκασε πολύ κόσμο να στρέψει την προσοχή του στο συγκρότημα. Ακόμα όμως δεν είχαμε δει / ακούσει τίποτα, παρά μία ιδέα μόνο από το εκπληκτικό αυτή σχήμα. Το ‘Wolf’s Return’ (2005) ήταν ένας δίσκος εκπληκτικού heavy metal και το μεγάλο άλμα έγινε με το ‘Iron Will’ (2008) που θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα στο metal της τελευταίας δεκαετίας. Το ‘Hammer of the North’ (2010) μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη τους κατακτώντας και το τίτλο το ‘Δίσκου της χρονιάς στο Ελληνικό περιοδικό Metal Hammer. Στο τέλος της άνοιξης του 2012 οι Grand Magus επανήλθαν με το νέο τους album ‘The Hunt’ όπου αγκαλιάζοντας όσο ποτέ τον κλασσικό heavy metal ήχο μας έδωσαν μία ακόμα εξαιρετική δουλειά που στο τέλος της χρονιάς σίγουρα θα διακριθεί ως μία από τις καλύτερες του έτους.

Metal Hammer: ‘ Tα δεδομένα του είναι συγκεκριμένα: Manowar, Judas Priest, Rainbow με Dio και Accept….επικό heavy metal που πείθει, πλήρες βόρειου παγανισμού και σταθερό στις αξίες των 80’s”

Rockhard.gr: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σφιχτοδεμένο τρίο, που αγκαλιάζει την μυσταγωγία των RAINBOW, το επικό πάθος των πρώτων MANOWAR και την μελωδία των BLACK SABBATH εποχής Dio. Ακούστε το “Son of last breath” με την επιβλητική εισαγωγή του και τις folk καταβολές του και ταξιδέψτε σε βαρβαρικές εποχές, που λάτρεψαν το ατσάλι και τον ήλιο σαν θεότητα.»

Στις 22 του Σεπτέμβρη, οι Grand Magus, δυνατότεροι από ποτέ έρχονται για μία μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, για ένα show που δύσκολα θα ξεχαστεί αφού ο JB αι η παρέα του ξέρουν το μυστικό , έχουν τον μοναδικό τρόπο να προκαλούν ρίγος στη ραχοκοκαλιά και μία μοναδική ψυχική ανάταση έτσι όπως μόνο οι μεγάλοι δάσκαλοι του είδους γνωρίζουν.

Σημεία προπώλησης :

ΑΘΗΝΑ Σε όλα τα PUBLIC και στο TICKETSERVICES (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜUSICLAND (Μητροπόλεως 102)


×