search

EightBall Club

Πίνδου 1, Θεσσαλονίκη 546 25, Ελλάδα

Electric Wizard

Electric Wizard

08 Απρ 2011 21:00

EightBall Club

Electric Wizard

ELECTRIC WIZARD live σε Θεσσαλονίκη (8/4) & Αθήνα (9/4)

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους:

ELECTRIC WIZARD (Αγγλία)
& Agnes Vein

Παρασκευή 8 Απριλιου 2011
@ Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσ/νικη)

Σάββατο 9 Απριλιου 2011
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα)

Είσοδος:
€25 προπώληση/ταμείο

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα:
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)

Θεσ/νικη:
Tickethouse/Musicland - Μητροπόλεως 102
Nephilim Store - Πατριάρχου Ιωακείμ 17
 
Όταν η ηχητική βαρύτητα της ηλεκτρικής παραμόρφωσης σε καθηλώνει, όταν τα σαρωτικά μπάσσα σε αδρανοποιούν παραισθησιογόνα, όταν μόνο η διαστρεβλωτική ιδιότητα του ηχητικού κατακλυσμού μπορεί να σε λυτρώσει από το βάρος της πραγματικότητας, εκεί ξεκινούν οι Electric Wizard. Οι αδιαμφισβήτητοι βασιλιάδες της stoner/doom occult ψυχεδέλειας, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια απουσίας, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο καταστροφικές εμφανήσεις.
Δημιουργούνται το 1993, όταν ο Justin Oborn αφήνει τους Lord Of Putrefaction για την δημιουργία ενός νέου σχήματος, με τον Tim Bagshaw και τον Mark Greening σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα. Δύο χρόνια μετά θα κυκλοφορήσουν μέσω της Rise Above Records (το θρυλικό label του Lee Dorian) το ομότιτλο ντεμπούτο τους και το ’96 το “Demon Lung” (split 7’’ με τους Our Haunted Kingdom – μετέπειτα Orange Goblin), δύο παραδοσιακά doom διαμάντια/tribute στο Sabbathικό ηλεκτρικό όραμα – που δεν ήταν όμως παρά μια εισαγωγή γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.
Συνειδητοποιώντας όλο και περισσότερο τις δυνατότητές και την δυναμική τους, το trio ηχογραφεί και κυκλοφορεί το πρώτο τους αριστούργημα. Το “Come My Fanatics” σκάει ανυποψίαστα στην δισκογραφία των 90s κι αποθεώνεται παγκοσμίως όσο λίγοι δίσκοι του doom ιδιώματος. Ακραία παραμόρφωση, μονολιθικά και ρευστά riffs, πολλαπλά επίπεδα σαρωτικών ποταμών spacey μελωδιών, όλα συνθέτουν τον πρώτο θεμέλιο λίθο του μύθου των Electric Wizard και καταφέρνουν να ορίσουν νέα δεδομένα και όρια στον χαρακτηρισμό “heavy”.
Με την ορμή της πρωτοφανούς επιτυχίας του “Come My Fanatics” κυκλοφορούν το 2000 το δεύτερό τους ύμνο στον ηλεκτρισμό, το ηχητικό σκοτάδι και την άγρια ψυχεδέλεια. Το “Dopethrone” προχώρησε την ακρότητα του “Come My Fanatics” σε νέα επίπεδα, αποκαλύπτοντας στους ανυποψίαστους τις μυστικιστικές ψυχοακουστικές δυνάμεις του ερεβώδους low end και εκπληρώνοντας ένα μοναδικό όραμα αργού ορυμαγδού και ηχητικής βαρύτητάς.
Η συνέχεια εξίσου εντυπωσιακή: εν μέσω τραυματισμών, καταχρήσεων και πολλαπλών αλλαγών στο line up (που άφησαν τον mastermind Jus Oborn ως το μόνο ιδρυτικό μέλος στην τωρινή σύσταση της μπάντας) κυκλοφορούν τα “Let Us Prey”, “We Live” και “Witchcult Today”, 3 δίσκους που δίνουν διαφορετικές διαστάσεις στον μοναδικό Electric Wizard ήχο και φανερώνουν την μοναδική μανία του Oborn για εξερεύνηση του “heavy” μέσω της ψυχεδέλειας και της έντασης.
Τώρα, λίγους μήνες μετά το νέο δισκογραφικό τους μεγάλιθο, “η πιο heavy μπάντα του σύμπαντος” έρχεται τη Παρασκευή 8 Απριλίου στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης και μια μέρα μέτα, το Σάββατο 9 Απριλίου στο Gagarin 205 με μοναδικό σκοπό την μάζωξη των οπαδών του doom occult σκοταδιού - και τον προσηλυτισμό των υπολοίπων. Let Us Pray, Let Us Prey…

Links:
http://www.myspace.com/electricwizarddorsetdoom

Event pages:
Θεσ/νίκη:
http://www.facebook.com/event.php?eid=151384911563804&ref=mf
http://www.last.fm/event/169823

Αθήνα:
http://www.facebook.com/event.php?eid=151646081538744&ref=mf
http://www.last.fm/event/1698228

Venues:
Θεσ/νίκη: www.eightballclub.gr
Αθήνα: www.gagarin205.gr


×