DV8 Physical Theatre > John

DV8 Physical Theatre > John

Μία από τις πιο τολμηρές ομάδες χορού παγκοσμίως έρχεται να καταρρίψει ταμπού και τα στερεότυπα.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 12-10-2014 21:00
Τοποθεσία Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Αν δεν έχετε γνωρίσει τους DV8, τώρα είναι η ευκαιρία.
Οι αντισυμβατικοί DV8 σε μια προσωπική δουλειά  που αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από την αντρική φύση, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Ποιος είναι ο John; Γιατί οι DV8 απαγορεύουν να διαρρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πλοκή της ιστορίας του;
Η νέα παράσταση γίνεται η αιτία για να επιστρέψει στη Στέγη –τρία χρόνια μετά τις sold out παραστάσεις του Can we talk about this?- ένας από τους πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, ο Λόυντ Νιούσον. Το John, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2014, είναι μία παράσταση που εισβάλλει στα άδυτα του ανδρικού ψυχισμού και υπόσχεται να ταρακουνήσει τις βεβαιότητες και τα στερεότυπά μας.
Λίγοι μπορούν να μιλήσουν όπως οι DV8, με ποιητικότητα και ωμό ρεαλισμό για τα πιο φλέγοντα ζητήματα του σήμερα. Αυτό που κάνει τη δουλειά των DV8 να ξεχωρίζει –ήδη από την ίδρυση της ομάδας, το 1986– είναι η ενασχόλησή τους με σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα, η εις βάθος διερεύνησή τους και η αποκαλυπτική παρουσίασή τους στη σκηνή. Διακρίνονται επίσης για τη βαθιά ειλικρίνεια με την οποία μεταφέρουν στην παράσταση κάθε πτυχή του θέματος, ακόμα και την πιο δυσάρεστη, την παντελή έλλειψη πολιτικής ορθότητας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και τη βαθιά επίγνωση του ότι όσο πιο ειλικρινά παραδεχτούμε τα λάθη μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Η δραματουργία τους είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός από «ωμούς» διαλόγους, «ντοκυμανταιρίστικο» κείμενο, κίνηση γεμάτη ένταση και λυρικές χορογραφικές εξάρσεις.
Τα μόνα στοιχεία που μπορούν να αποκαλυφθούν σχετικά με την παράσταση είναι ότι το έργο John βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 αντρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ. Ο Τζων είναι ένας συνηθισμένος άντρας και η ιστορία του περιλαμβάνει αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις. Είναι μια ιστορία εκπληκτική, ανθρώπινη και βαθιά συγκινητική. Μια ακόμα παράσταση των DV8 που θα γίνει κλασική.

*Η παράσταση απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, από 18 ετών και άνω, καθώς περιέχει σκληρές εκφράσεις και σκηνές γυμνού.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου – Κεντρική Σκηνή
17:30
Συζήτηση πριν την παράσταση με τον Lloyd Newson.
Συντονισμός: Κάτια Αρφαρά. Θεατρολόγος, υπεύθυνη του τμήματος θεάτρου και χορού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Τη συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν εισιτήριο για την παράσταση, ανεξαρτήτως της ημέρας διεξαγωγής της.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου
10:00  (δυνατότητα εισόδου για προθέρμανση/προετοιμασία στις 9:30)
Ανοιχτή οντισιόν για άντρες επαγγελματίες χορευτές.
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι συνεπείς με την ώρα έναρξης της οντισιόν και να έχουν μαζί τους το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία τους.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 10:00 – 14:00
Σεμινάριο χορού για επαγγελματίες χορευτές από τους DV8.
Κόστος συμμετοχής: 15€
Αίτηση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 8/10.
Απαντήσεις θα δοθούν έως και τις 10/10/2014.

Το έργο που έχει επιδείξει ο Λόυντ Νιούσον από το 1986, ως επικεφαλής της ομάδας DV8 Physical Theatre, έχει μια δυναμική επίδραση στο σύγχρονο χοροθέατρο. Οι δουλειές του με την ομάδα DV8, είτε στη σκηνή είτε σε φιλμ έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεία. Γεννημένος στην Αυστραλία, ο Νιούσον έδειξε ενδιαφέρον για το χορό ενώ σπούδαζε ψυχολογία και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Εγκαταστάθηκε λοιπόν στη Βρετανία και σπούδασε με υποτροφία στη Σχολή Σύγχρονου Χορού του Λονδίνου. Συνεργάστηκε ως χορευτής και/ή χορογράφος με διάφορες ομάδες (Modern Dance Ensemble, Impulse Dance Theatre/New Zealand Ballet Company, One Extra Dance Theatre, Extemporary Dance Theatre) προτού αποφασίσει να σχηματίσει τη δική του. Από νωρίς ο Νιούσον θεώρησε ότι η δουλειά του, λόγω της αφηγηματικής υποδομής της, θα μπορούσε να μεταφερθεί με επιτυχία στην οθόνη. Οι κινηματογραφιστές David Hinton και Clara von Gool ανέλαβαν να μεταφέρουν στην οθόνη τρεις από τις παραστάσεις των DV8, ενώ ο ίδιος ο Νιούσον σκηνοθέτησε την τελευταία ταινία τους, The Cost of Living (2004-5). Το έργο αυτό έχει αποσπάσει 16 διεθνή βραβεία. Το έργο του Νιούσον δεν είναι εύκολο να κατηγοριοποιηθεί, καθώς πηγάζει πάντα από ένα μείγμα χορού, λόγου, θεάτρου και κινηματογράφου. Τον ενδιαφέρει να παρουσιάζει κάθε φορά μια νέα δουλειά παρά να επανερμηνεύει υπάρχοντα έργα ή να διασκευάζει κλασικά μπαλέτα. Στα τελευταία έργα το ενδιαφέρον του στρέφεται στη σχέση μεταξύ σωματικής κίνησης και κειμένων που προέρχονται από πραγματικές συνεντεύξεις.

JOHN
Ένα έργο σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Lloyd Newson
Με τη δημιουργική συνεργασία του: Hannes Langolf
Ερμηνεύουν οι: Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo,  Ian Garside, Ermira Goro, Hannes Langolf, Garth Johnson, Vivien Wood, Andi Xhuma

Ομάδα Παραγωγής
Βοηθός Σκηνοθέτη / Διευθυντής Ομάδας: David Grewcock
Χορογραφία: Lloyd Newson με τους ερμηνευτές
Σκηνικά και Σχεδιασμός Κοστουμιών: Anna Fleischle
Σχεδιασμός Φωτισμών: Richard Godin
Σχεδιασμός Ήχου : Gareth Fry
Διεύθυνση Παραγωγής: Jamie Maisey
Τεχνική Διεύθυνση Σκηνής: Tom Pattullo
Υπεύθυνος προετοιμασίας παραγωγής: Matt Davis
Χειριστής Φωτισμών: Ben Dodds
Ηχολήπτης: Fergus Mount
Χειριστής περιστροφής σκηνής και Βοηθός Ηλεκτρολόγος: James Bentley
Επίβλεψη Κοστουμιών: Ilona Karas
Βοηθός Κοστουμιών: Natasha Prynne
Βοηθός Σχεδιασμού: Loren Elstein
Βοηθός Σχεδιασμού Ήχου: Ella Wahlstrom
Αγορά σκηνικών εξαρτημάτων (props): Sabia Smith
Επίβλεψη Μουσικής: Gabriel Castillo
Κατασκευή Σκηνικών: Simon York
Εξαρτήματα υπόδησης: Reuben Hart (National Theatre)
Περούκες για τον Hannes Langolf και τη Vivien Wood: Giuseppe Cannas (The National Theatre)
Ηχογραφημένες φωνές: Lee Davern

Ερευνητές: Antonio Harris, Tim Owen Jones, Ankur Bahl, Kenny d’Kruz
Μοντάζ συνεντεύξεων: Lloyd Newson και Hannes Langolf
Προκαταρκτικό μοντάζ ήχου: Tamsin Barber, Chester Hayes, Luke Johnson, Rachel Phillips, Hedley Roach

Εκτελεστική διευθύντρια παραγωγής: Eva Pepper
Διεύθυνση παραγωγής: Louise Eltringham
Οικονομική διαχείριση: Nancy Rossi
Υπεύθυνη χρηματοδότησης: Jessica Choi
Διοικητική υποστήριξη: Rhiannon Savell

Ιστοσελίδα: Feast Creative
Δημόσιες σχέσεις: Cliona Roberts Public Relations
Μάρκετινγκ: Vic Shead
Λογιστικά: Breckman & Co
Ασφαλιστική κάλυψη: Wrightsure

Τακτικοί εκπαιδευτές ομάδας: Denzil Bailey, Raymond Chai, Kerry Nicholls, Stephen Pelton, Sonia Rafferty, Jeannie Steele. Tory Trotter, Vivien Wood.
Φωνητική διδασκαλία ομάδας: Melanie Pappenheim
Ενεργά εργαστήρια: Juliet Knight

Το John είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας, της Μπιεννάλε Χορού της Λυών, του Theatre de la Ville και του Festival d'Automne του Παρισιού, του Dansens Hus της Στοκχόλμης, του Dansens Hus του Όσλο και της ομάδας DV8 Physical Theatre.

Διοικητικό Συμβούλιο των DV8: Mark Godfrey, Leonie Gombrich, Conor Marren, Kate Mayne (Πρόεδρος), Lloyd Newson, Sita Popat.

Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία των ατόμων και των οργανισμών που μας έχουν επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες και τις συνεισφορές τους για τη δημιουργία αυτού του έργου. Με βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον John Usher.

Ευχαριστίες στους:
John Avery, Andrew Barnett, Richard Beale, Joe Fisher, Ellie James, Hilary Keenlyside, Amanda Saunders, Suzanne Stanislawski και David Thompson.

Μουσική
“The Way“ από τον Zack Hemsey? “Whole Lotta Love” από τους Led Zeppelin? “Shallow Water Blackout” από τον Loscil? “Contain” από τον Plastikman? “Lucy Dub” από τον Loscil? “5th Achor Spam” από τον Loscil? “Sophteonal” από τους Aix Em Klemm? “Melancholia VIII” από τον William Basinski? “Monophaser 2” από τον Alva Noto? “Away” από τους To Rococo Rot? “Says” από τον Nils Frahm? “Dark Ambient” (am mix) από τους All India Radio; “No Name Jive” από τον Glen Gray και την The Casa Loma Orchestra? “Niagra” από τον JonQPublik; “Cye” από τον Smolik (El Marecky’s remix)? “A1” από τους Darkside? “Bump” από τον Fred Halsted? “Rundgang um die Transzendentale Saule der Singularitat” από τους Burzum? “Firestarter” (οργανικό) από τους The Prodigy? “Retrograde” (Finn Pilly edit) από τον James Blake? “Femme Fatale” από τους The Velvet Underground? “Take Me To The Hospital” (οργανικό) από τους The Prodigy? “-25” από τους Pan Sonic; “Mama Told Me Not to Come” (οργανικό) από τον Randy Newman? “A3” από τους Darkside? “Face Love Anew” (original mix) από τους Stereogamous? “Dirt Rhodes” από τον Kevin MacLeod? “This is Eugene McCanik” από τον Johann Johannson? “City” από τους Deaf Center? “Bless This Morning” από τον Helios.

Αρχειακό υλικό: The Golden Shot (βρετανικό τηλεπαιχνίδι): ITN Source? Knock Three Times (βρετανικό τηλεπαιχνίδι): ITN Source? Τουρνουά Γουίμπλεντον: IMG Sport Video Archive.

Πληροφορίες για τον χώρο - Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή μας είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

Tηλ.: 213 0 178000, 210 9249090
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.