search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

Dustbowl, The Noise Figures, Kojak w/ a Kodak, Appalachian Cobra Worshipers, Whitlows

Dustbowl, The Noise Figures, Kojak w/ a Kodak, Appalachian Cobra Worshipers, Whitlows

20 Ιουν 2012 20:00

Six D.O.G.S.

Dustbowl, The Noise Figures, Kojak w/ a Kodak, Appalachian Cobra Worshipers, Whitlows

Meet The Folkers:

a unique showcase of Folk & Country local talent

Dustbowl, The Noise Figures, Kojak with a Kodak, Appalachian Cobra Worshipers, Whitlows, The Western Ramblers

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στα πλαίσια της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, το six d.o.g.s έχει την χαρά να παρουσιάσει ένα από τα μεγάλα του απωθημένα: μία βραδιά Folk και κυρίως Country εγχώριας ζωντανής μουσικής. Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, στις 20:00, έξι σχήματα της σκηνής που δεν ήξερε κανείς ότι...πραγματικά υπήρχε στην Ελλάδα θα παρελάσουν από το Gig Space του six d.o.g.s, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε τυπικό Northern American στέκι, ή μάλλον σε τυπικό Farm, μίας και ο χώρος θα έχει γεμίσει κομμάτια από σανό στη σκηνή και στην ‘αρένα’, το προσωπικό θα είναι ντυμένο με ρούχα ‘εποχής’, ή ακόμα καλύτερα ρούχα ‘περιοχής’.

Η βραδιά θα ανοίξει με τους ατμοσφαιρικούς και καθαρόαιμους Western Ramblers στις 20:00 ακριβώς, και θα συνεχιστεί με τις αγγελικές Folk μελωδίες του ντουέτου των Whitlows, δίνοντας βήμα στο ψυχεδελικό country των Appalachian Cobra Worshipers, οι οποίοι θα στρώσουν το έδαφος για το μπάντζο και το γιουκαλίλι των πρωτοεμφανιζόμενων Kojak with a Kodak, φτάνοντας ένα βήμα πριν το φινάλε με το δυναμικό αλά Black Keys ντουέτο των Noise Figures, και κλείνοντας με τους αιώνια ταγμένους μαχητές της pure Country, τους Dustbowl.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Dustbowl

Οι Dustbowl  δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 στην Αθήνα και έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα έχοντας συγχρόνως μια συνεπή δισκογραφική παρουσία (ένα E.P. και 2 άλμπουμ σε 3 χρόνια). Ο ήχος τους  χαρακτηρίζεται από την ανάμειξη πολλαπλών επιρροών όπως Americana και Alt. Country. Οι ίδιοι το ονομάζουν Freight Train Ramblin' Sound ή πιο απλά TRAIN-A-BILLY! Η μουσική ιστορία των Dustbowl ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική Αμερικάνικη μουσική παράδοση του παρελθόντος και στην πιο σύγχρονη εκδοχή της Americana κάτω όμως από ένα εντελώς προσωπικό πρίσμα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς απο τα άλμπουμ τους, απο τις δικές τους συνθέσεις και φυσικά από τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Dustbowl formed in May of 2006 by Telecaster Nick, The Shoeshine Boy, Big George, Lydia and DD Dynamite. After a few friendly sessions at Nick's basement they decided to create a unique sounding band. It was the birth of their "Train-A-Billy" sound! Dustbowl influenced by old Country Music, Rock-A-Billy, Americana, Alt. Country and Undeground Rock music too. Yet, they didn't want to just form a revival band either. Dustbowl wanted to introduce contemporary themes that people nowadays can relate to and this is how Dustbowl's unique "Freight Train Ramblin' Sound" came to be. Dustbowl songs can be likened to the train's lonesome whistle, the wailing of the rails as the long black iron horse glides over'em. Dustbowl is all about love lost and found, about being sorrow-bound and lonely, about livin' like a modern day "hobo"...a-driftin' and a-ramblin', about pickin' a tune with some friends...

http://www.dustbowl.gr

The Noise Figures

Οι The Noise Figures είναι μια μπάντα που αποτελείται κάθε φορά από διαφορετικούς μουσικούς και που μέσα από jamming sessions και συνθέσεις του Γιώργου Νίκα (Zebra Tracks) εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ως ένα σχήμα ντουέτο που κινείται ηχητικά σε ηλεκτρικά blues, folk πλαίσια.

http://thenoisefigures.tumblr.com/

Kojak with a Kodak

Ο Αντώνης Ηλιάκης, ο Αλέξανδρος Ηλιάκης και ο Γιώργος Κιντής έφτιαξαν στις αρχές του 2012 τους Kojak With A Kodak για παίζουν την έκλυτη κάντρι μουσική των προαστίων. Τραγουδούν για την ταχύτητα, την τεμπελιά, τον Χριστό, τις καταχρήσεις, τις γυναίκες και τους σκύλους τους.

 

Whitlows

Οι Whitlows είναι μια μορφή δοκιμασίας. Διερευνούν ύποπτους κόσμους, όπου όλα επιπλέουν υπογείως. Θα μπορούσαν να λέγονται και βατραχάνθρωποι, προσωρινώς όμως παίρνουν τα βουνά και όποιο άλλο ανέγγιχτο κομμάτι της στεριάς μπορούν να βρουν, για να παίξουν ήρεμοι τη μουσική τους. Ζουν στην Αθήνα (ή όχι), η μουσική τους είναι ψυχεδελικά ακουστική και οι ίδιοι κινούνται με υποτυπώδη εξοπλισμό. Οι απλές δομές είναι ουσιαστικές, το ίδιο και οι ανανεωτικές μελωδίες. Μόνη σταθερά των Whitlows είναι ο πυρήνας τους (Βάσια Μπακογιάννη) και οι καλοί άνθρωποι που μοιράζονται τις μουσικές με αυτόν.

http://oxiaftotoallo.blogspot.gr/

The Western Ramblers

Δημιουργήθηκαν το 2011, με το ξεκάθαρο American Roots στιλ τους το οποίο προέρχεται από τα ύψη των appalachian βουνοκορφών μέχρι την Άπω Ανατολή και τη σύγχρονη Ελλάδα. Χωρίς καρικατούρες, χωρίς μιμήσεις, απλώς αποτίοντας φόρο τιμής στην γνήσια Λαϊκή Αμερικάνικη μουσική, οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν τους Western Ramblers είναι: Folk, Blues, Bluegrass, Western Swing & Country, Woody Guthrie, Pete Seeger, Sr Hank Williams, Johnny Cash, The Carter Family, Ralph Stanley, Jimmie Rodgers, Mississippi John Hurt.

https://www.facebook.com/pages/The-Western-Ramblers/289786034368469

 

Appalachian Cobra Worshipers

Οι Appalachian Cobra Worshipers έρχονται με μπάντζα, κοντραμπάσσα, ακουστικές, ηλεκτρικές, φυσαρμόνικα, κρουστά, βαθιά, μαράκες να παίξουν ένα ηλεκτρικοακουστικό σετ διασκευών. Ποιός δεν αγάπησε την TrashCountry; ποιός δεν έκλαψε με γνήσια Hillbilly Gospel; σε ποιόν δεν αρέσει το House of rising sun;

http://www.myspace.com/532046212


×