search

EightBall Club

Πίνδου 1, Θεσσαλονίκη 546 25, Ελλάδα

Dodheimsgard

Dodheimsgard

14 Νοε 2015 20:00

EightBall Club

Dodheimsgard

“They shall come in the black weathers
From the heart of the dead embers,
Walking one and two over the hill.
And they shall be with you, never farther
Than your bedside.” H.T.


| DODHEIMSGARD |

Πρώτη στιγμή:
«Το Χάος ως έννοια είναι εμβριθώς παρεξηγημένο. Ακόμα περισσότερο, αποδίδεται στο χάος αυτόνομη ύπαρξη, αντί της παραδοχής της απλής αλήθειας του Χάους. Το Χάος βρίσκεται σε ασυμφωνία με το Χάος.»

Δεύτερη στιγμή:
«Είναι μια καταιγίδα που τρέχει σε άπνοη λεοφόρο, ένα αδιάκοπο ξόρκι από ομίχλη, φως και σκοτάδι.»

Τρίτη στιγμή:
«Το Βασίλειο είναι ο Θάνατος και το βασίλειο είναι εδώ.
Υπάρχει μόνο μία στιγμή.
DODHEIMSGARD»

Το να κατανοείς τους DODHEIMSGARD είναι να βρίσκεσαι στις σκέψεις ενός πολυδιαστασιακού όντος, όπως αυτό κατασπαράσσει τον εαυτό του, για να δημιουργεί έναν αέανο κόσμο. Βρίσκονται πέρα του ρεαλιστικού, στο σουρεαλιστικό και σε αυτό το μονοπάτι, η μουσική τους κυλάει έξω από σταθερές νόρμες.

Η αρχή είναι σε γήινο χρονολόγιο το 1994, μεταξύ των Vicotnik (Code, Ved Buens Ende), Fenriz (Darkthrone) and Aldrahn (Thorns, The Deathtrip), θεσπίζοντας την “πρώτη στιγμή” αυτού που μετέπειτα θα διαγραφόταν ως μία αντισυμβατική διαδρομή στο ακραίο avant-garde. Ένα βασίλειο ιδρύθηκε, από το οποίο κανείς θα έβλεπε να περνούν μερικές απ’ τις σημαντικότερες μορφές της βόρειας σκηνής όπως οι Apollyon (Aura Noir), Czral (Aura Noir, Inferno, Ulver, Ved Buens Ende, Virus), Kvohst (Code, Hexvessel, Beastmilk/ Grave Pleasures) και Zweizz (Fleurty, Umoral), μεταξύ πολλών άλλων.

Δύο κύριες εποχές θα μπορούσε κανείς να διακρίνει, αυτή των “Kronet Til Konge” και “Monumental Possession” και την δεύτερη των “666 International” και “Supervillain Outcast” με το “Satanic Art” να είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο. Η πρώτη παρουσίασε δύο αριστουργήματα για την ιστορία του black metal με τη δεύτερη να χαρτογραφεί νέες περιοχές, να συνενώνει το black metal με τον ηλεκτρονικό και industrial ήχο και πλήρως δικαιωματικά να τους αποδίδει τον τίτλο των αυθεντιών του avant-garde metal.

Και φθάνουμε στο τώρα, όπου μας γνωστοποιεί την ύπαρξή του ένα ον που αυτοαποκαλείται “A Umbra Omega”. Χωρίς να γνωρίζουμε αν μια νέα εποχή ανατέλλει ακόμα, ξέρουμε σίγουρα το ότι μας παρουσιάζεται ένας ιστορικός δίσκος, ένα μάγμα όλων όσων οι DHG υπήρξαν μέχρι τώρα και εσχατολογικά ένας μαύρος συμπαντικός ορίζοντας τον οποίον βρισκόμαστε να ατενίζουμε, ενόσο αυτό το αριστούργημα αποκαλύπτεται εμπρός μας.

Με τον Aldrahn να επιστρέφει στα main vocals και τους L.E. Maloy και Thunberg να έχουν προστεθεί στο line-up, το “A Umbra Omega” είναι ήδη αποδέκτης παγκόσμιας αναγνώρισης και θα μείνει στην ιστορία ως ένας απ’ τους δίσκους με την σημαντικότερη επιρροή στον ακραίο ήχο.

LINKS:
•Â www.facebook.com/DODHEIMSGARD
•Â www.peaceville.com/bands/dodheimsgard


| AGNES VEIN |

Δημιουργημένοι το 2001, οι Agnes Vein κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, “...Of Chaos and Law”, το 2004, για να επανέλθουν το 2010 με το ντεμπούτο full-length album τους, “Duality”, με διαφοροποιήσεις τόσο στο line-up τους, όσο και στον ήχο τους, ο οποίος κινείται πλέον κάπου ανάμεσα στους Celtic Frost, Bathory, Manilla Road και Electric Wizard.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως οι Primordial, Electric Wizard, Rotting Christ, Conan, Brocas Helm, Manilla Road, Solitude Aeturnus, Ufomammut, OM και Neurosis, ενώ πέρυσι κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους, “Soulship”, αποσπώντας θετικές κριτικές από τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή metal Τύπο.

LINKS:
•Â www.facebook.com/agnesveinband
•Â www.agnesvein.bandcamp.com


| KULT OF TAURUS |

H αίρεση δημιουργήθηκε από τους Sarpedon & Sythanagon in 2007 και αφής στιγμής ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Μία ατραπός έπρεπε να οριστεί που οδήγησε στην δημιουργία μπάντας με τον Platon στο μπάσο και τον C.T. στα τύμπανα. Η σημερινή μορφή των Kult of Taurus έχει διαφοροποιηθεί ως προς την υπηρεσία του οράματος και συνεχίζει να δημιουργεί υπό το μεγαλείο του πνεύματος. Το πνεύμα εξελίσσεται εντατικά, το κάλεσμα ακούγετε και η γνώση που φέρει ακολουθεί. Σ’εκείνη και μόνο την στιγμή αποκρυσταλλώνεται ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού και με τον σκοπό ανά χείρας, τις μοχθηρές καρδιές μας ως το όχημα και τα αδηφάγα πνεύματά μας ως τον οδηγό, η αίρεση μας συνεχίζει αναγεννημένη να ταξιδεύει δια των κρυφών μυστηρίων, αυτόφωτη. Επίτευξη δια της Θυσίας!
Άνωθεν!

S.I. - Φωνητικά
Sythanagon - Κιθάρα
PlAtΩn - Μπάσο
Bile - Κιθάρα
P.Hellscum - Τύμπανα

LINKS:
•Â https://kultoftaurus.wordpress.com/
•Â https://www.facebook.com/Kult-Of-Taurus-Official-231330920222703/


Opening acts: Agnes Vein, Kult of Taurus

Πόρτες: 20:00

FB event page: www.facebook.com/events/1028789407150884

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
•Â Περιορισμένη ηλεκτρονική προπώληση (μέσω viva.gr): 20€
•Â Υπόλοιπη προπώληση: 22€
•Â Ταμείο: 25€

[τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του viva.gr και των φυσικών του σημείων προπώλησης, θα ανταλλάσονται με αναμνηστικό εισιτήριο στην είσοδο]

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
•Â Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt)
•Â The Nephilim Metal Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311 242232,  www.nephilimstore.gr)
•Â 8Ball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, www.eightballclub.gr)
•Â Musicland Records (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)


×