search

Gazarte - Theater Stage

Βουτάδων 32, Αθήνα 118 54, Ελλάδα

Δήμητρα Γαλάνη & Chronos

Δήμητρα Γαλάνη & Chronos

06 Ιαν 2016 21:00

Gazarte - Theater Stage

Δήμητρα Γαλάνη & Chronos

Το project Chronos πρωτοπαρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν με τη μορφή ανοιχτής πρόβας στο Gazarte (Δεκέμβριος 2014) σε δύο παραστάσεις που αμέσως έγιναν sold out. Το καλοκαίρι που μας πέρασε παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και γνώρισε την αποδοχή του κοινού κερδίζοντας παράλληλα διθυραμβικές κριτικές από τα Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά από την τεράστια επιτυχία που έχει γνωρίσει παρουσιάζεται ξανά τον Ιανουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε video με δηλώσεις της Δήμητρας Γαλάνη και των μουσικών ΕΔΩ (http://zumacom.us12.list-manage1.com/track/click?u=c647fe5d68a894cfe71e8246f&id=521ec0e4ef&e=4b4a31e3fe)

Chronos. Η συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού». Η ερμηνεύτρια εδώ συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Chronos (Xρόνος) σ’αυτήν την μοναδική παράσταση είναι με έναν τρόπο η Δήμητρα Γαλάνη. Chronos είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

Τα media για το CHRONOS

24.12.14, TA NEA | Δημήτρης Μανιάτης
Πολύ ταλέντο μαζεμένο. Πίσω από τον καθρέφτη του πολύπειρου ηχολήπτη Γιώργου Καρυώτη, αυτό σκέφτομαι παρατηρώντας τέσσερις μουσικούς του αφρού της εποχής μας και όρθια την πιο εργατική και σοβαρή (μουσικό) της γενιάς της: την κυρία Δήμητρα Γαλάνη. Και επιλέγω αυτό τον όρο -«μουσικός» - γιατί αυτό είναι πάνω απ' όλα η ερμηνεύτρια. Ενα μαμούνι με ανοιχτές κεραίες, μια ανεξίθρησκη καλλιτέχνις που τώρα συμπράττει με ένα σπάνιο κουαρτέτο.

25.12.14, Kαθημερινή | Γιώτα Συκκά
Η παράσταση Chronos δεν είναι ακόμη μία συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη. Είναι μια μουσική συνάντηση διαφορετικών σχολών, νοοτροπιών, όπου παντρεύονται διαφορετικοί πολιτισμοί. Ηπειρος, Επτάνησα, Μακεδονία, Πόντος και η Δύση..[..]..Μια πρόταση που θα μπορούσε να ταξιδέψει σε πανεπιστήμια, σε κλαμπ και φεστιβάλ του εξωτερικού, να δείξει πώς η Ανατολή συναντά μουσικά τη Δύση. Να φωτίσει τις νέες δυνάμεις στην Ελλάδα τού σήμερα.

20.7.15, e-tetradio.gr | Ναταλί Χατζηαντωνίου
Όταν τέσσερις μουσικοί υπερβαίνουν τις δυνατότητες του μουσικού τους οργάνου, το σχήμα, το υλικό, τον προορισμό, το παίξιμο και τον ήχο του και εφευρίσκουν εκεί μπροστά στα μάτια σου τον όρο λαϊκό ambient, χωρίς όμως να παραβιάζουν καθόλου την επιβεβλημένη λαϊκότητα του ακούσματος… ‘Όταν μία στιβαρή προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού υποτάσσει την όποια καλλιτεχνική ματαιοδοξία της αναγνωρισιμότητάς της για να λειτουργήσει αυστηρά ως μέρος ενός 5μελούς συνόλου, μίας 5φωνίας ουσιαστικά..

[..]..Το πρόγραμμα που κατέβασε το Σάββατο στην Επίδαυρο τόσο
κόσμο ώστε η παράσταση να είναι sold-out ήταν μία ολοκληρωμένη και, για εμένα, ευφυής πρόταση για το πώς με πρώτη ύλη το παλιό αλλά διαχρονικό απευθύνεσαι στο μέλλον...

20.7.15, bookpress.gr | Kώστας Αγοραστός
Για δύο ώρες στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ο χρόνος σταμάτησε και εκατοντάδες χρόνια ελληνικού ποιητικού και μουσικού λόγου συμπυκνώθηκαν στις ερμηνείες του κουαρτέτου Chronos. Ο συγκερασμός του δυτικού με τον ανατολικό ήχο, της γεωμετρικής αυστηρότητας της μελωδίας με τους παιγνιώδεις αυτοσχεδιασμούς του ρυθμού και του λυγμού στη φωνή ήταν ο στόχος του εγχειρήματος, ο οποίος και επετεύχθη απόλυτα..[..]..Το Project Chronos είναι ίσως το σπουδαιότερο και πιο φιλόδοξο εγχείρημα των τελευταίων 15 χρόνων για τη Δήμητρα Γαλάνη. Η μνήμη που φέρει ο χρόνος
μετουσιώνεται σε ακριβή παρακαταθήκη για την ελληνική μουσική. Σπάνιο απόσταγμα ερμηνευτικής πείρας. Καθαρό σαν νεράκι και μεθυστικό σαν οινόπνευμα.
To album "Chronos" κυκλοφορεί τέλος Δεκεμβρίου από την The In Sound.

Πληροφορίες
CHRONOS
Δήμητρα Γαλάνη

Μουσικοί:
Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι, λαούτο, κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης βιμπράφωνο

Τιμές εισιτηρίων: A ζώνη 35€ | Β ζώνη 26€ | Όρθιοι 13€
* Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό
×