search

Θέατρο Απόλλων

Ερμούπολη, Ελλάδα

7o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων

7o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων

24 Αυγ 2011 21:00

Θέατρο Απόλλων

Επτά χρόνια κλασικής δημιουργίας στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»
Την έβδομή του διοργάνωση γιορτάζει φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων μέσα από την οποία προτείνει έξι αξιόλογα κοντσέρτα

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννος Μαργαζιώτης

Επτά χρόνια πέρασαν από τότε που το πολιτιστικό όραμα τεσσάρων φίλων και συνεργατών και η αγάπη τους για την κλασική μουσική και την πρωτογενή της δημιουργία ενώθηκαν και βρήκαν την έκφρασή τους στη δημιουργία ενός πιλοτικού – τότε – προγράμματος, που απευθυνόταν στους λάτρεις του κλασικού ρεπερτορίου και το οποίο θα πραγματοποιούταν σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό ο Φώτης Καραγιαννόπουλος, ο Κώστας Φωτόπουλος, ο Γιώργος Φουφόπουλος  και ο γνωστός βιολονίστας Γιάννος Μαργαζιώτης - ο τελευταίος έχει μέχρι και σήμερα τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ- ίδρυσαν το Δίκτυο Κλασικής Μουσικής (Classical Music Network) και εγκαινίασαν στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη Σύρο,  το 1Ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής. Ένα Φεστιβάλ που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Απόλλων, ένα αριστούργημα του 19ου Αιώνα με μια αρχιτεκτονική μοναδικότητα.

«Αναβιώνοντας τη μουσική παράδοση του 19ου αιώνα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της κλασικής μουσικής. Παράλληλα, αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους  στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες της Σύρου, προσφέροντας, με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης ένα αρμονικό αποτέλεσμα» εξηγούν οι ιδρυτές του Φεστιβάλ.
  
Η πρώτη πολιτιστική αυτή διοργάνωση, όπως και οι επόμενες, πραγματοποιήθηκαν  με τη στήριξη σημαντικών φορέων: τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμουπόλεως, ενώ την εικαστική δημιουργία  του Φεστιβάλ φιλοτεχνεί μέχρι και σήμερα ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Η κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας άγγιξε και το Φεστιβάλ Κυκλάδων. Δεν εμπόδισε όμως τη διοργάνωσή του για το φετινό καλοκαίρι. Η αγάπη των ανθρώπων της κλασσικής μουσικής και των Συριανών καθώς και:
η πίστη των επαγγελματιών του τουρισμού του ΕΟΤ και του Προέδρου του κυρίου Κολέτσου στη στρατηγική σημασία διοργανώσεων σαν αυτής του Φεστιβάλ Κυκλάδων η θέληση των ειδικών στις χορηγήσεις του ΟΠΑΠ και του προέδρου κυρίου Σπανουδάκη να υποστηρίξουν διοργανώσεις με αξίες, και η κατανόηση των ανθρώπων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (www.ttbank.gr) και του προέδρου του κυρίου Παπαδόπουλου για την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει στους χορηγούς του το Διεθνές Φεστιβάλ Κυκλάδων με το κύρος του έφερε για μια ακόμα χρονιά το Διεθνές φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής ξανά κοντά μας. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έπαιξε πρώτα από όλα και από όλους οι Συριανοί, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και ο Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλας με το Δημοτικό του συμβούλιο. Οφείλουμε ως άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης ένα ευχαριστώ σε όλους.

Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χαρακτήρας και το στίγμα του φεστιβάλ είναι πλέον διεθνή. Οι σημαντικότερες προσωπικότητες και μουσικά σχήματα  διεθνούς ακτινοβολίας, όπως των, Λεωνίδα Καβάκου, Δημήτρη Σγούρου, Frans Helmerson, Nobuko Imai, Mihaela Martin, Enrico Pace, Michel Lethiec, Radovan Vlatkovic, Hariolf Schlichtig, Royal Danish Orchestra, Michelangelo quartet, Artis piano trio, Sartory quartet, New Hellenic quartet, “εκπέμπουν” το «σήμα» του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Κυκλάδων  σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
«...Μέσα σε ετούτο το διάστημα θεωρώ πως ενισχύθηκε σημαντικά η αναγνωρισιμότητά του Φεστιβάλ  αλλά και ο διεθνής χαρακτήρας του στο εξωτερικό. Πιστεύω πως ετούτο οφείλεται κυρίως στις ειδικές μετακλήσεις από το εξωτερικό που κάθε χρόνο πραγματοποιούμε,  διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το πεδίο συνεργασίας και κατ’ επέκταση δημιουργίας μεταξύ ελλήνων και ξένων μουσικών….» διευκρινίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννος Μαργαζιώτης.

Έτσι, ο Αύγουστος του 2011 βρίσκει το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων να γιορτάζει,  διανύοντας αισίως τον 7ο χρόνο ζωής του και την πιο δημιουργική χρονιά του. Το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο το φετινό καλοκαίρι γιορτάζει και παρουσιάζει έξι εντυπωσιακά κοντσέρτα.

7th International Classical Music Festival of Cyclades
7o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων
ICMFC

Artistic director: Yannos Margaziotis
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Γιάννος Μαργαζιώτης

Production: Classical Music Network (CMN)
Οργάνωση παραγωγής: Δίκτυο Κλασσικής Μουσικής (CMN)

Production coordinator: Lena Chatzigrigoriou
Συντονισμός παραγωγής: Λένα Χατζηγρηγορίου

Under the auspices of the Municipality of Syros – Hermoupolis
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Tickets: Apollo Theatre, Tel:+302281085192, operating hours 10.00-14.00 & 18.30-21.00
Online booking: www.ticketservices.gr
Order by telephone : +302107234567

More info at: www.festivalcyclades.com

 

 


Tετάρτη 24 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00

Βασιλική Καραγιάννη/Vassiliki Karagianni, σοπράνο/soprano - Δημήτρης Γιάκας/Dimitris Yakas, πιάνο/piano - Θανάσης Αποστολόπουλος/Thanasis Apostolopoulos, πιάνο/piano - Μάγδα Μαυρογιάννη/Magda Mavroyanni, αφηγήτρια/narrator – Artis Ensemble – Anton Martynov, βιόλα/viola

W.A.Mozart
Κοντσέρτο για πιάνο σε λα μείζονα, kv 414 / Piano concerto in A major, KV 414

Gustav Mahler
Κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα σε λα ελάσσονα / Piano Quartet in A minor

Gabriel Faure: Le papillon et la fleur, Giuseppe Verdi: Lo spazzacammino, Εmmanuel Chabrier: Enfin je me sens mieux …(άρια του Lazuli από την όπερα L’ETOILE), Robert Schumann: Mondnacht op.39/5   Richard Strauss: Ständchen op. 17/2, Franz Lizt: Oh! quand je dors …, Jacques Offenbach: Les oiseaux dans la charmille ...(άρια της Ολυμπίας από την όπερα ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΦΜΑΝ)
Manuel Rosenthal: La souris d’Angleterre, Leo Belibes : Les filles de Cadix

Αrtis Ensemble
Anton Martynov violin, Yannos Margaziotis violin, Lars Bjornkjaer violin, Yura Kandilidis violin, Angela Giannaki viola, Sune Ranmo viola, Leo Winland cello, Vassilis Papavassiliou double bass

Η παρουσία της Βασιλικής Καραγιάννη στις σημαντικότερες παραγωγές όπερας διεθνώς την κατατάσσει στις σημαντικότερες Ελληνίδες υψιφώνους. Η τέλεια τεχνική της μαζί με την σαγηνευτική της παρουσία, δημιουργεί το τέλειο μείγμα επί σκηνής. Μία πραγματική πρέσβειρα πολιτισμού για την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί με τον εξαιρετικό πιανίστα Δημήτρη Γιάκα ο οποίος κατέχει όσο κανείς την τέχνη του συμφωνικού ήχου δια μέσου του πιάνου και την πολυτάλαντη ηθοποιό-μουσικό και σκηνοθέτη Μάγδα Μαυρογιάννη θα τους απολαύσουμε σε ένα παιχνίδι μουσικής, λόγου και υποκριτικής. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ένας ακόμα διακεκριμένος Έλληνας σολίστας του πιάνου. Ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης και με μεγάλη αγάπη στη σύγχρονη λόγια ελληνική δημιουργία.


Τιμές εισιτηρίων / Ticket prices: Πλατεία / Stalls 25€ - Θεωρεία / Boxes 30€ - Εξώστης / Circle 15€

Αναλυτικά στο: www.festivalcyclades.com

Τα εισιτήρια για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο θα διατίθενται από τα www.ticketservices.gr, www.festivalcyclades.com και από το Θέατρο Απόλλων (Ερμούπολη, Σύρος, τηλ. επικοινωνίας. 22810 85192-3)

H προπώληση ξεκινά σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου

Οι τιμές εισιτηρίων  είναι οι ακόλουθες:
10, 20 και 25 ευρώ για τις συναυλίες στις 19/08, 20/08, 22/08 και 26/08
15, 25 και 30 ευρώ  για τις συναυλίες στις 24/08 και 27/08


 


×