search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

Deteriorate Sound Festival

Deteriorate Sound Festival

27 Φεβ 2013 21:30

Six D.O.G.S.

...the ambient, experimental noise...

Το Deteriorate Sound Festival είναι μια συνάντηση ελλήνων καλλιτεχνών που επικεντρώνεται στην σύγχρονη μουσική, όπως αυτή εκφράζεται μέσα απο τις νέες τάσεις, την συνεχή εξερεύνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Στο gig space του six d.o.g.s, για ένα τριήμερο, μουσικοί και συγκροτήματα απο ένα ευρύ φάσμα του πειραματικού ήχου «διασταυρώνουν» ιδέες και παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για τον ήχο του σήμερα.
 


Δευτέρα 25:
Νίκος Κυριαζόπουλος
Θοδωρής Ρέλλος & Γιάννης Αναστασάκης
Sancho 003

Τρίτη 26:
Γιώργος Κατσάνος
Elektronik Meditation
Mohammad

Τετάρτη 27:
Vault of Blossom Ropes
Mιχάλης Μοσχούτης
Acte Vide


ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Νίκος Κυριαζόπουλος ασχολείται με περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος, από τον ήχο της ανθρώπινης επινόησης, το φυσικό περιβάλλον και την υδροφωνία. Το αταβιστικό τοπίο, η σωματική αίσθηση και η βιωματική ακρόαση χαρακτηρίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις του, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικά modular synthesizer και ηλεκτρομηχανικές μονάδες που κατασκευάζει ο ίδιος.
soundcloud.com/nikoskyriazopoulos

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΕΛΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Οι δύο μουσικοί (Θ. Ρέλλος, σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή - ιδρυτικό μέλος των Mode Plagal / Γ. Αναστασάκης, κιθάρα, εφέ) αν και προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, πειραματίζονται από κοινού μέσα από την ηλεκτρονική επεξεργασία φυσικών ήχων, κειμένων και στίχων, δημιουργώντας έτσι ένα σενάριο σύγχρονης μουσικής έκφρασης.

SANCHO 003
Οι Sancho 003 δημιουργήθηκαν το 2007 απο τους Φ. Σιώτα (βιολί, βιόλα, αναλογικά πλήκτρα) και Κ. Παντέλη (ηλεκτρικη κιθαρα). Παράγουν ηλεκτροακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας την τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές. Το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο ''We Buy Gold', κυκλοφόρησε το 2009 απο την Quetempo και έκτοτε εμφανίστηκαν σε χώρους και φεστιβάλ όπως το Video Dance και το Synch στην Αθήνα, ως το Αdriatica Festival στη Πεσκάρα της Ιταλιας. Το 2012 κυκλοφόρησε απο την Inner Ear το άλμπουμ ''Muzga'' και στο γκρουπ, ως νέο μέλος, στα τύμπανα, προστέθηκε ο Σ. Ντούβας.
http://www.myspace.com/sancho003

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ
Χρησιμοποιώντας analog synth, music boxes, kalimba, reverberator κ.α, o Γιώργος Κατσάνος δημιουργεί ηχητικούς χώρους με ambient-drone κατεύθυνση, πλάθοντας και αναδομώντας συνεχώς, "ακροβατώντας" πολλές φορές ανάμεσα στην απόλυτη σιωπή, την επανάληψη και κυρίως τη ''γλυπτική'' αναδόμηση του ήχου (music synthesis). Έχει δημιουργήσει δύο προσωπικά άλμπουμ, τα 'Blur'' (2007) και ''Rusty memories'' (2012).

ELEKTRONIK MEDITATION
Οι Εlektronik Μeditation είναι το οπτικο-ακουστικό εγχείρημα του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη. Ο Γ. Αναστασάκης (JAM pedals, Haig Yazdjian group, Intravenus) έχοντας ως μέσα την κιθάρα και αναλογικά -κυρίως- εφέ και synth, δημιουργεί μοναδικούς και πρωτόγνωρους ήχους. Το αποτέλεσμα είναι ένα κράμα ambient ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, πολλές φορές ξεπερνώντας τα "επιτρεπτά" όρια.
Η D. Αγγελάκη χρησιμοποιεί το χρώμα σα μέσο έκφρασης και την κάμερα για να προβάλλει ζωντανά την κάθε στιγμή και λεπτομέρεια που διαδραματίζεται πάνω στον καμβά και σε άλλα υλικά. Με μια ιδιαίτερη τεχνική προβολής, δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια και προσδίδοντας έτσι μία εικαστική προέκταση στην μουσική. Έχουν κυκλοφορήσει ένα live cd/dvd και το άλμπουμ “Purgatory”.
http://www.elektronikmeditation.com

MOHAMMAD
Οι Mohammad είναι οι Ν. Βελιώτης, Coti & ILIOS. Η μουσική τους είναι μια εξερεύνηση πάνω στην ενδοδιαμόρφωση και τις χαμηλές συχνότητες. Συγχρόνως είναι μονολιθική, πλούσια σε συνηχήσεις και σκοτεινές μελωδίες. Μέχρι τώρα μετρούν 3 κυκλοφορίες, τo “Roto Vildblomma” [CD] , το συλλεκτικό κουτί με 3 δίσκους βινυλίου “Spiriti” στην Antifrost και το ολοκαίνουριο "Som Sakrifis" στη Βερολινέζικη PAN.
http://www.mohammad.gr

VAULT OF BLOSSOMED ROPES
Με αναφορές στην ambient/experimental σκηνή και στις παραδοσιακές τελετουργικές μουσικές, οι Vault of Blossomed  Ropes εξερευνούν τις αντιστοιχίες μικρόκοσμου - μακρόκοσμου, επανάληψης -στατικότητας,  θορύβου - σιωπής. Η μουσική τους συνοδεύεται από live visuals.
vaultofblossomedropes.wordpress.com

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΣΧΟΥΤΗΣ
Χρησιμοποιώντας κυρίως κιθάρες, effects και feedback, ο Μιχάλης Μοσχούτης πραγματεύεται τις αντιθέσεις μεταξύ του καθαρού και του επεξεργασμένου ήχου, της μελωδίας και του θορύβου, του οικείου και του απόκοσμου. Έχει κυκλοφορήσει μουσική ως Kerkville, είναι μέλος του σχήματος APN?A και έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει κάνει συναυλίες σε Ελλάδα, Ισπανία, Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία και Ισλανδία.
http://www.michalismoschoutis.com

ACTE VIDE
Tο ηλεκτροακουστικό ντούο Acte Vide (κενή πράξη) ξεκίνησε το 2006 και αποτελείται από τους Γιάννη Κοτσώνη και Δανάη Στεφάνου. Με κεντρικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική διερεύνηση του θορύβου, το ντούο πραγματοποιεί συχνά συνεργασίες με ένα ευρύ φάσμα μουσικών, εικαστικών και σκηνοθετών και έχει στο ενεργητικό του συναυλίες στην Ελλάδα και την Αγγλία, καθώς και συμμετοχές σε διοργανώσεις όπως τα Moving Silence Festival, ΜΙR Festival, Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης κ.α. Tο 2011 κυκλοφόρησε στη More Mars το cdr με τίτλο "Noeud", ενώ διατίθενται δωρεάν 12 διαδικτυακές κυκλοφορίες τους στο site τους: acte-vide.blogspot.com


×