Closer Summer Festival vol.1

Μετά από μία "γεμάτη χρονιά" -  με πολλά parties, live εμφανίσεις, μουσικά ταξίδια (από garage σε alternative, από indie σε grunge, από punk σε post-punk), πολλά ποτά, πολλά ξενύχτια, χορούς και συγκινήσεις - το Closer Alternative Bar θα αποχαιρετήσει τη σεζόν και θα μας ευχηθεί καλό καλοκαίρι με ένα special event.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 04-07-2013 21:00
Individual Price 10.00€
Τοποθεσία Six D.O.G.S.

Το 1ο Closer Summer Festival είναι γεγονός και ήρθε για να καθιερωθεί! Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το νεοκλασικό της Ιπποκράτους κατεβαίνει προς Αβραμιώτου μεριά και το Six D.O.G.S, στο gig space του οποίου θα φιλοξενήσει live εμφανίσεις των Skull & Dawn, Dark Rags, False Alarm, The Bet και - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Bellini.

                                  

Bellini

Σχηματίστηκαν μετά τη διάλυση των instrumental math rockers Don Caballero, από τον drummer της μπάντας, Damon Che, και το ζευγάρι των Agostino Tilotta και Giovanna Cacciola, αμφότεροι πρώην μέλη της Σικελιανής noise μπάντας Uzeda. Καθώς τα δύο προαναφερθέντα groups ανήκαν στην ίδια δισκογραφική, Touch & Go records, ήταν αρκετές οι φορές που τζαμάριζαν παρέα, οπότε δεν αργήσαν να δέσουν και να συνεχίσουν, σαν επίσημη μπάντα πλέον, το καλοκαίρι του 2001.

Το όνομά τους το υιοθετήσαν από τον κλασικό συνθέτη Vincenzo Bellini, ο οποίος γεννήθηκε στην Catania, από όπου κατάγονταν οι Uzeda. Λίγο αργότερα, στην μπάντα προστέθηκε και ο Matthew Taylor (μέλος των Romulans). Μετά από κάποιες συναυλίες, μπήκαν στο studio, μαζί με τον περίφημο Steve Albini (Big Black, Shellac), για την πρώτη ηχογράφησή τους, το "Snowing Sun", το οποίο κυκλοφόρησε από την Monitor Records το 2002.

Μετά από μία μεγάλη περιοδεία, ο Damon Che εγκαταλείπει την μπάντα για να αντικασταθεί από τον Alexis Fleisig, drummer των Girls Against Boys και των Obits.

Με αυτή την σύνθεση κυκλοφορούν το 2005 το 7ιντσο "The Buffalo Song / Never Again" στην Radio Is Down records και το LP "Small Stones", το οποίο ηχογραφείται και πάλι υπό την επίβλεψη του Albini για λογαριασμό της Temporary Residence Limited. Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί και ο τρίτος δίσκος τους "The Precious Prize of Gravity", στην ίδια εταιρεία και με τους ίδιους συντελεστές.

Συνολικά, στα 8 χρόνια ύπαρξής τους με τη σημερινή σύνθεση, οι Bellini έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία, διατηρώντας στον ήχο τους τα βασικά στοιχεία των προηγούμενων μπαντών τους. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου κατορθώνουν να ακούγονται ακόμα πιο δεμένοι, δομημένοι και ρυθμικοί, ενσαρκώνοντας το πραγματικό punk mood, σε βαθμό που φεύγοντας από ένα live τους να σε κάνουν να νιώθεις πως το rock ’n’ roll μπορεί να είναι ακόμη το ίδιο ζωτικό, φαύλο και φρέσκο, όπως ήταν το punk στο Los Angeles, στα τέλη των 70’s και τις αρχές των 80’s.

http://www.youtube.com/watch?v=CCoR2r-vu1A&feature=youtu.be http://bellini.bandcamp.com/track/wake-up-under-a-truck

                  

The Bet

Οι Bet δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2010. Επιδίωξή τους, να συνδυάσουν τους ρυθμούς και το συναίσθημα των μελωδιών της Motown Soul και των Rhythm ’n’ Blues με την εκρηκτικότητα του blues rock και της ψυχεδέλειας των early 70’s, φέρνοντας στο προσκήνιο έναν νέο σύγχρονο ήχο: την power soul.

Τον Ιανουάριο του 2011, μετά από μία σειρά live εμφανίσεων, ηχογράφησαν ζωντανά στο studio ένα δείγμα του ρεπερτορίου τους. Παρότι το συγκεκριμένο υλικό παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του ανέκδοτο, η διασκευή τους στο “Who’ll Pay Reparations” του Gil Scott Heron βρίσκει το δρόμο μέχρι τις hot λίστες του airplay αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών και, κυρίως, του Εν Λευκώ 87,7.

Τον Ιούλιο του 2012, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους E.P. “In Motion”, για λογαριασμό της Restless Wind, και έκτοτε δουλεύουν πάνω στην ηχογράφηση του ντεμπούτο album τους. Παράλληλα, συνεχίζουν ακούραστα τις live εμφανίσεις – που παραμένουν το... φόρτε τους – παίζοντας στο πλευρό των Monophonics, σε δύο sold out βραδιές στο Gazarte, και των Radio Moscow, στο 6 D.O.G.S., περνώντας στο μεσοδιάστημα και από τα studios του Εν Λευκώ 87,7 για ένα 5/25 Live Session.

http://www.thebetband.com/

             

 The Dark Rags

Οι Dark Rags είναι ένα rock ‘n’ roll συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2010 αλλά τα μέλη τους είχαν γράψει πολλά χιλιόμετρα τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας σε γνωστές μπάντες της ντόπιας σκηνής, όπως οι Dustbowl, οι Velvoids, οι Teddy Boys From The Crypt και οι Lipstick Traces. Οι επιρροές τους εκτείνονται από το garage punk των 60’s και το Νέο-Υορκέζικο rock’n’roll των 70’s έως την υπέροχη αντίστοιχη σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας  και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους. Τον Οκτώβριο του 2010, κυκλοφόρησαν μόνοι τους το ντεμπούτο τους EP, “Drunken Angel”, μετά το οποίο ακολούθησαν αρκετές συναυλίες στην Αθήνα, μία συνεργασία με τον Νέο-Υορκέζο Mark Steiner, καθώς και δύο εμφανίσεις στο Βερολίνο. Τον Μάρτιο του 2011, οι Dark Rags μπήκαν για δεύτερη φορά στο studio και ηχογράφησαν το πρώτο τους ομώνυμο album,  στο οποίο συμμετέχει και ο Mike Strauss (Les Hommes Sauvages, Richard Ruin) στο όργανο. Περιλαμβάνοντας ορισμένα εξαιρετικά κομμάτια, το ντεμπούτο τους δείχνει πως πρόκειται για μία μπάντα από την οποία μπορούμε να περιμένουμε πολλά στο άμεσο μέλλον. Η CD έκδοση έχει πλέον εξαντληθεί. Τον Δεκέμβριο του 2011, οι Dark Rags κλήθηκαν από τους Last Drive να ανοίξουν (μαζί με τους Penny Dreadful) το μεγάλο live που έδωσαν στο Fuzz, ενώ τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς έπαιξαν και αυτοί μαζί με τους Obits στο Six D.O.G.S., ενώ αυτή την περίοδο ηχογραφούν το νέο τους album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2013.

http://thedarkrags.blogspot.com/2010/10/dark-rags.html

http://el-gr.facebook.com/pages/The-Dark-Rags/186378281378404

http://www.myspace.com/the_darkrags

 

False Alarm

Οι False Alarm σχηματίστηκαν το 1997, αρχικά παίζοντας διασκευές σε αγαπημένα alternative και punk rock κομμάτια. Μετά από κάμποσα live διαλύθηκαν και, σχεδόν τυχαία, το 2010, τα δύο ιδρυτικά τους μέλη αποφάσισαν να ξαναδοκιμάσουν, με τη συνδρομή τριών ακόμα νέων μελών. Αποτέλεσμα, μία νέα σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και, κυρίως, η συνεργασία με τον Scott Mc Cloud (Girls Against Boys, Paramount Styles) στο παρθενικό τους single “Down I Go / Sell Me Something”. Μαζί του εμφανίστηκαν δύο φορές, μέχρι στιγμής, στα live των Bokomolech (Μάρτιος 2012, Fuzz Club) και Obits (Οκτώβριος 2012, Six D.O.G.S.).

Αποτελούνται από τους: S. Pyros D. (Drums, Vox), Dinos K. (Guitars, effects), Kostas Oik. (Bass, Vox), Nikos Mp. (Vocals), Niko K. (Guitars, effects).

http://www.youtube.com/watch?v=IghD4u-v1Gs

http://www.facebook.com/groups/falsealarm/

http://www.facebook.com/pages/False-Alarm-Gr/165617583511049

www.reverbnation.com/falsealarmgr

 

 

:Skull & Dawn:

Ξεκίνησαν το 2002, ως Defile des ames, αρχικά με βασικές επιρροές από τη σκοτεινή folk των 90’s. Τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον γνωστοί με το σημερινό τους όνομα, πραγματοποιώντας παράλληλα μία μεταστροφή στον ήχο τους που, παρότι εξακολουθεί να διατηρεί βασικά στοιχεία από την πρώτη φάση της μπάντας, βρίσκεται πιο κοντά στην Αμερικάνικη και Ιρλανδική παράδοση, με country χροιά αλλά και doom / black πινελιές! Χαρακτηριστικά, οι ίδιοι κατονομάζουν ως κύριες επιρροές τους συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι 16 Horsepower / Wovenhand, o Johnny Cash, o Hank Williams III, o Nick Cave, o Townes Van Zadt, αλλά και οι Residents, οι Current 93, οι Neurosis, ο Glenn Danzig και οι Black Sabbath. Οι Skull & Dawn έχουν υπογράψει στην Αυστριακή ανεξάρτητη εταιρεία Steinklang Records, για λογαριασμό της οποίας έχουν κυκλοφορήσει ένα full length album (“Lust ‘n’ Stone”) κι ένα split CD, ενώ έχουν λάβει μέρος σε διάφορες συλλογές. Παράλληλα, στο ενεργητικό τους συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τον Matt Howden (Sieben / Sol Invictus) και τους Svarrogh.

https://www.facebook.com/skullanddawn

 

Προπώληση εισιτηρίων προς 10€. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 13€.

 

Τα εισιτήρια διατίθενται από Πέμπτη 6/6 στα εξής σημεία:

Closer Alternative Bar Ιπποκράτους 150 & Βατάτζη, Εξάρχεια, 2106440310,       https://www.facebook.com/pages/Closer-Alternative-Bar/6304682923

Vinyl Microstore Διδότου 34, Εξάρχεια, 2103614544, www.popart.gr

The Lab Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια, 2103825805,  http://www.facebook.com/thelabtshirtsathens

Rhythm Records Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια, 2103841550, www.rhythmrecords.gr

Fuzz Οverdose Records Εμ.Μπενάκη 68, Εξάρχεια, 2103800996, http://mailorder.fuzzoverdose.com/

Monsterville Θεμιστοκλέους 53, Εξάρχεια, 2103304407, www.monsterville.gr

Πληροφορίες για τον χώρο - Six D.O.G.S.

To six d.o.g.s είναι ένα all day/all night πολιτιστικό κέντρο διασκεδάσεως στην καρδιά της όμορφής μας πόλης, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009. Συνδυάζει οργανικά ένα Project Space (χώρο που φιλοξενεί εκθέσεις, one-off events, performances και άλλα ποικίλα projects), ένα Bar, ένα Café, έναν κήπο, και ένα Gig Space πλήρως τεχνικά εξοπλισμένο για να φιλοξενεί συναυλίες, θεατρικά, party, workshops, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, και σεμινάρια. Δεν προτείνεται ως ένας καινούργιος χώρος, αλλά ως ένα νέο μοντέλο χώρου, όπου όλοι μπορούν να παίξουν. Στοχεύει στο να δημιουργήσει και να συντηρήσει έναν υψηλού προφίλ δυναμικό πυρήνα πολυσυλλεκτικών δραστηριοτήτων παραγωγής και παρουσίασης σε μία περιοχή της πόλης που είναι απλά φυσικό να συμβεί αυτό, επιδιώκοντας να είναι το ίδιο Pop όσο και Avant-garde, τηρώντας ένα ενιαίο επίπεδο σε όλες τις δράσεις που προτείνει. Ανοιχτά καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, σπιτικά εποχιακά ροφήματα, special cocktails, και πάσης λογής λιχουδιές, με φιλικές τιμές, τόσο στα προϊόντα που προσφέρει, αλλά και στα δρώμενα που παρουσιάζει.

T: (+30) 210.3210510
M: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.