Borderline Festival

Borderline Festival

Πιο δυναμικό από ποτέ, το Borderline Festival επιστρέφει στη Στέγη.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 06-04-2014 21:00
Τοποθεσία Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Έλληνες και ξένοι μουσικοί, παράλληλες δράσεις, μείξη τεχνών και ηχητικές εγκαταστάσεις στο κτίριο της Στέγης, συνθέτουν το φεστιβάλ των ορίων του 2014. Το Borderline, διεθνές φεστιβάλ με κεντρική του ανησυχία τη σύγχρονη μουσική ιδωμένη από ένα παρατηρητήριο εκτός ακαδημίας, στην τέταρτη παρουσία του προσκαλεί σε ένα ανιχνευτικό παιχνίδι με τις μεταβαλλόμενες παραμέτρους αναζητώντας την έκπληξη, το ατελές, το άνοιγμα σε ρήγματα προσωπικής γλώσσας και ερμηνείας. Οι οριογραμμές του τίτλου παραπέμπουν όχι σε διαχωρισμούς αλλά σε σημεία συνάντησης διαφόρων κόσμων. Οι ετερογενείς παραδόσεις, τα μέσα, οι αντιλήψεις συντίθενται και συγχέονται. Με εύρος που καλύπτει, μεταξύ άλλων, στοιχεία ακουσματικής μουσικής, συνύπαρξη ακουστικών οργάνων με ηλεκτρονικά, καθώς και επανερμηνεία παρελθόντων dance τάσεων, το Borderline κινείται εξερευνητικά και με φαντασία. Στο επίκεντρο το Borderline είναι πάντα η περφόρμανς και η μοναδική κάθε φορά πειραματική στιγμή του αυτοσχεδιασμού, όπως πραγματώνεται μέσα στην τεταμένη σχέση του ήχου και των νέων τρόπων παραγωγής του. Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζονται εμπνευσμένα και καινοτόμα προγράμματα καλλιτεχνών από πολλά σημεία της Γης. Φέτος, κυκλοφορεί κι έξω από τη Μικρή Σκηνή, με την παράσταση του Ryoji Ikeda superposition στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης, ενώ φιλοξενεί δράσεις που περιλαμβάνουν επίσης χορό, εγκατάστάσεις, listening session, ομιλίες και εργαστήρια.

Σύμβουλος προγράμματος: marionettentheater events

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

PERFORMANCES

Παρασκευή 4 Απριλίου: Χρίστος Χονδρόπουλος (GR) Julia Eckhardt (BE) / Manu Holterbach (FR) André Vida / Rashad Becker (USA/DE)

Σάββατο 5 Απριλίου: Μαρίνος Κουτσομιχάλης (GR) Theo Bart (UK) Kasper Toeplitz / Myriam Gourfink (FR)

Κυριακή 6 Απριλίου: Spyweirdos / Lionel Marchetti (GR/FR) Marina Rosenfeld / Okkyung Lee (USA/KO) Tarek Atoui (LEB)

Τρίτη 8 & Τετάρτη 9 Απριλίου: Ryoji Ikeda (JAP)

INSTALLATIONS

Παρασκευή 4 – Τετάρτη 9: Απριλίου Semiconductor (UK)

Κυριακή 6 Απριλίου: Tomoko Sauvage (JAP)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου: Ομιλία / παρουσίαση (listening session) από τον Ian Nagoski (USA)

Σάββατο 5 Απριλίου: Workshop για την παραγωγή και το mastering με τον Rachad Becker Ομιλία / παρουσίαση από την Marina Rosenfeld Ομιλία / παρουσίαση από τον Manu Holterbach

Κυριακή 6 Απριλίου: Workshop με τον Tarek Atoui Performative installation από την Tomoko Sauvage

Για το πλήρες πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και εγκαταστάσεων, συμβουλευθείτε το website της Στέγης.

Εισιτήρια: 18 € | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι: 5 €

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.  

Εκδοτήρια εισιτηρίων: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, τα καταστήματα PUBLIC, τα καταστήματα ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και τα μηχανήματα EASYPAY σε επιλεγμένα καταστήματα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον χώρο - Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή μας είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

Tηλ.: 213 0 178000, 210 9249090
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.