search

Tin Pan Alley

Τουρναβίτου 6, Αθήνα 105 53, Ελλάδα

Blues Wire

Blues Wire

10 Ιαν 2015 22:00

Tin Pan Alley

Blues Wire

Το σπουδαιότερο γκρουπ της ελληνικής blues σκηνής, επιστρέφει στο Tin Pan Alley, για 1 μοναδική εμφάνιση.

Τη συναυλία ανοίγουν οι Loose Rag

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. ‘Εχουν άλλωστε χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Eνα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 25 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια
δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η μουσική για τους Blues Wire ήταν και είναι η κύρια δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπυ ή παράλληλη ενασχόληση.

Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και, το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών, με κορυφαία ονόματα του είδους, αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Ζάικο και Σωτήρη Ζήση, και πραγματοποίησαν τις αρχικές τους εμφανίσεις με το όνομα BLUESGANG. Ως BLUESGANG ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986, όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.

‘Εκτοτε, με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση, συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ, προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους, με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και στη συνέχεια να «ανοίξουν» και συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush), αλλά και να επισκεφθούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).
Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν, καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που εμπνεύσθηκαν και ενέπνευσαν τη δημιουργία τους, με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

Ηλίας Ζάικος – κιθάρα, φωνή
Σωτήρης  Ζήσης – μπάσο
Νίκη Γουρζουλίδου - τύμπανα


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell/ Dave Kelly/ Angela Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/ Ann Rabson/ Eddie Burns/ Sherman Robertson / Dr. Feelgood

ΔIΣKOΓPAΦIA

DIG IT! (1984) – file under BLUESGANG
ON A SECOND THOUGHT (1985) - file under BLUESGANG
FIVE LIVE (1985) - file under BLUESGANG
WHO’S CALLING? (1987)
TRULY INTERNATIONAL (1989) with the International Blues Duo
BULLDOG BOOGIE (1993)
OFF THE BOX (1996) solo EZ
STEADY GIG (1999)
BETWEEN SPIRIT AND TIME (2000) solo EZ
FENCE (2001)
LIVE AT THE GALLERY (2002) The Lo-fi kings
LIVE! (2003)
JIMI JAM (2004) solo EZ
TWO SHOWS - DVD (2006)
ΤΑΚΕ ΜΥ ΗΑΝD ΤΟ ΤΗΕ ΣΚΥ (2007)

Video links:
http://youtu.be/1Rb6p332RvU
www.blueswire.gr

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LOOSE RAG

Οι Loose Rag είναι ένα γκρουπ που επέλεξε να εκφραστεί με βάση το μπλουζ αλλά ταυτόχρονα απλώνει τις χορδές και τις μπαγκέτες του και σε άλλα αγαπημένα του μουσικά ιδιώματα όπως (κυρίως) το rock αλλά και το funk, η soul και ναι, γιατί όχι, και country, ερμηνεύοντας,  με τον δικό τους πάντα τρόπο, γνωστά, όχι τόσο γνωστά αλλά και δικά τους τραγούδια. Μέσα στα 6 χρόνια της επιλεκτικής παρουσίας τους στην σκηνή των Αθηναϊκών club αλλά και σε φεστιβάλ, οι Loose Rag έχουν γνωρίσει πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους αλλά παραμένουν μια παρέα φίλων που, με οδηγό τη μουσική,  θέλει να εκφράζεται και να διασκεδάζει.

Οι Loose Rag είναι οι:
Γιώργος Δούκας: Κιθάρα, φωνητικά
Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος: Ντραμς
Κώστας Παπαπάνος: Μπάσο, τραγούδι
Σπύρος Πελεκάνος: Κιθάρα

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/786302498108866/?context=create&previousaction=create&source=77#

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10€ (όρθιοι) // 15€ (καθήμενοι τραπέζι) // 7€ φοιτητικό (περιορισμένα)
Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15


×