search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

Blue Pitch, Radio Blast, Playground Theory

Blue Pitch, Radio Blast, Playground Theory

01 Ιουλ 2014 21:00

Six D.O.G.S.

Blue Pitch, Radio Blast, Playground Theory

Δύο φίλοι κατάφεραν μετά από 20 χρόνια να επανενώσουν άλλους δύο φίλους και αυτοί με την σειρά τους, άλλους δύο μέχρι που έγιναν 25, ακριβώς όσα τα χρόνια τα οποία γνωρίζονται. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς ίδια. Ένας απ’ όλους τους αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τόσα χρόνια γι’ αυτόν φάνταζε αδιέξοδο. Ο σκοπός της συναυλίας είναι να δούμε όλοι πως όταν υπάρχουν φίλοι και αγάπη, πολλά από τα προβλήματα που μοιάζουν βουνό γίνονται απλά ένα λοφάκι, που μια ανάσα βαθιά είναι αρκετή για να σε κάνει να το ανέβεις και να γλιστρήσεις πάλι κάτω. Να σταθείς ξανά όρθιος. Να ζήσεις με αξιοπρέπεια και να ανακτήσεις τη δύναμή σου.

Εκείνοι οι φίλοι δεν συναντήθηκαν τυχαία ξανά μετά από 20 χρόνια. Συναντήθηκαν για ένα σκοπό ιερό. Και η ερώτηση είναι η εξής: «Είσαι έτοιμος την Τρίτη 1η Ιουλίου να βοηθήσεις την παρέα τους να μεγαλώσει; Είσαι έτοιμος να γίνεις κι εσύ ένας απ’ τους ΦΙΛΟΥΣ;».

Touching..?

Ωραία, ας αφήσουμε τα λόγια και ας προχωρήσουμε σε πράξεις.

Οι Blue Pitch κινούνται στον χώρο της αφροαμερικάνικης αυτοσχεδιαστικής μουσικής από την δεκαετία του '30 εώς σήμερα. Jazz standards, θέματα από musical, τραγούδια και ορχηστικά μέρη, συνθέτουν το πρόγραμμα τους σχήματος. Το κουαρτέτο αποτελείται από τον Χρήστο Τσιφτσή στην φωνή, Χάρη Μπότση στο πιάνο, Μιχάλη Καλαντζή στο κοντραμπάσο και τον Θοδωρή Χριστοδούλου στα τύμπανα.

Το live project Radio Blast αποτελεί την σύμπραξη των Diaman (keyboards / samples) και Slamming Stick (drums). Το ιδιόμορφο αυτό ντουέτο χτυπάει με ήχους και "dirty" κόλπα, συνδέοντας την electro νοσταλγία των 90s με μια ωμότερη προσέγγιση, σε ένα non-stop mix.

Οι Playground Theory δημιουργήθηκαν το 2009 και αυτή την στιγμή αποτελούνται από τους Μάρσια Ισραηλίδη (φωνητικά, πλήκτρα), Βαγγέλη Κατσουλάκη (τύμπανα), Δημήτρη Νέγκα (πλήκτρα), Κώστα (Slam) Επιτρόπουλο (κιθάρα) και Θάνο Μαλεσιάδα (μπάσο). Η μουσική τους είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω. Ηλεκτρονικές φράσεις συνδυάζονται με απόκοσμες μελωδίες και δημιουργούν μία εσωτερική ένταση που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στα τραγούδια τους. Οι ονειρικές μελωδίες στα γυναικεία φωνητικά έρχονται σε αντίστιξη με τους συχνά οξύμωρους στίχους, που λειτουργούν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε αντιφατικά, έτσι όπως πλαισιώνονται από ποικιλόχρωμους και χαρακτηριστικούς ρυθμούς. Από την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους “Speaking Of Secrets” (Puzzlemusik, Οκτώβριος 2013) έχουν  δώσει πολλές συναυλίες στην Αθήνα (TAF, Floral, six d.o.g.s, Death Disco κ.α.) και έχουν συμμετάσχει σε επιλεγμένα φεστιβάλ (Blow Up - Χανιά, Μέρες Μουσικής – Αθήνα).

Spoiler Alert

Μεταξύ των guests της βραδιάς, μια μπάντα-έκπληξη θα κάνει την εμφάνισή της γεμίζοντας το χώρο καυτή λάβα.

Eίσοδος: 5 ευρώ (για φιλανθρωπικό σκοπό)


×