search

Loukoumi Vintage Bar

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Αθήνα 105 55, Ελλάδα

Batala Atenas

Batala Atenas

19 Οκτ 2013 22:00

Loukoumi Vintage Bar

Γενέθλια γιορτή 3 χρόνων των BATALA Atenas, δηλαδή... festa!

Οι BATALA Atenas κλείνουν 3 χρόνια παρουσίας και το γιορτάζουμε με ένα γενέθλιο πάρτι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στις 22:00, στο Loukoumi Vintage Bar.

Ετοιμάζουν μία festa χωρίς προηγούμενο με πολύ μεράκι και αγάπη. Καλεσμένοι μας για να συμμετέχουν με τις ιδιαίτερες φωνές τους οι Fabio Cruz (FUBÁ), Evnus και Lady Faye. Το show φέτος θα περιλαμβάνει και αφροβραζιλιάνικο χορό από την ομάδα χορού Espiritos de Danca, καθώς και show από την Abada Capoeira! Dj set από τον dj Stefano και vizuals από το Phadom. Η γιορτή θα ξεκινήσει νωρίτερα με μουσική πορεία του bloco από την πλατεία Μοναστηρακίου.

Η μουσική, η samba reggae, χαρακτηρίζεται από τη συλλογικότητα. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης και συνάμα συγκέντρωση, οργάνωση και συνεργασία ανθρώπων. Αυτό θα κάνουμε πράξη στη festa μας. Ετοιμαστείτε για ένα ανεπανάληπτο Brasilian fusion και μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Λίγα λόγια για τους Batala Atenas

Οι BATALA είναι ένα διεθνές μουσικό group που κινείται σε ρυθμούς samba reggae. Η μουσική τους γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία. Έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία. Οι BATALA παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας έναν ισχυρό και δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τον δυναμικό χορό και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια δημιουργούν μια αξέχαστη οπτικοακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν. Ιδρυτής του group είναι ο Giba Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodum, Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους BATALA το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε bass composition στο Ωδείο του Παρισιού. Από το Παρίσι οι BATALA εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, κ.λπ. Το 2010 δημιουργήθηκε το group BATALA στην Αθήνα, μεταφέροντας τους ρυθμούς της samba reggae και στην Ελλάδα. Σήμερα οι BATALA αριθμούν περισσότερους από 1500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνονται) σε όλον τον κόσμο. Συνολικά 26 μπάντες σε 14 χώρες μεταφέρουν την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα του καρναβαλιού της Bahia στο ευρύτερο κοινό. Οι BATALA λόγω του μοναδικού θεάματος που προσφέρουν, πλαισίωσαν μέχρι και σήμερα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ σπουδαίων συγκαταλέγονται η τελετή λήξης των SPECIAL OLYMPICS 2011 στο Καλλιμάρμαρο σε συνεργασία με τους Ονειράμα, τα βραβεία Status «Άντρες της χρονιάς», το καρναβάλι της Bahia στην Βραζιλία, το Notting Hill Carnival στο Λονδίνο και το φεστιβάλ Lavagem de la Madeleine στο Παρίσι. Μοιράστηκαν επί σκηνής σπουδαίες στιγμές συνεργασίας με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Locomondo, Ονειράμα, Πέτρος Κούρτης, Μιράντα Βερούλη και Expert Medicine. Οι BATALA μετρούν στο ιστορικό τους τέσσερις δισκογραφικές κυκλοφορίες, με την τελευταία να ηχογραφείται στην Bahia της Βραζιλίας λίγο πριν την έναρξη του καρναβαλιού τον Φεβρουάριο του 2012.

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/events/384213305015275/?fref=ts


×