search

Μουσική Σκηνή Αυλαία

Αγίου Όρους 15, Αθήνα 104 47, Ελλάδα

Θάνος Ανεστόπουλος

Θάνος Ανεστόπουλος

20 Ιαν 2012 21:30

Μουσική Σκηνή Αυλαία

Θάνος Ανεστόπουλος

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ    
LIVE + Έκθεση Ζωγραφικής στην ΑΥΛΑΙΑ με την συμμετοχή νέων συγκροτημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20  ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ την συναυλία ανοίγουν οι  οι Mani Deum

Λίγα λόγια για τους Mani Deum...
“Οι Mani Deum ξεκίνησαν το 2005 στο νησί της Κέρκυρας. Μέχρι το 2007 είχαν κυκλοφορήσει τρία αυτόνομα cd singles και αριθμούσαν διάφορες συμμετοχές σε συλλογές του εξωτερικού. Το 2007 επίσης εμφανίζονται για πρώτη φορά ζωντανά, ενώ το 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους e.p με τίτλο "Five Infected Blessings". To 2011 κυκλοφορεί το πρώτο τους ολοκληρομένο album με τίτλο "Music for your local Church...Or your local Brothel" το οποίο και παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά στην Λειψία της Γερμανίας στα 20 επετειακά χρόνια του Wave Gotik Treffen festival."

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Guest: Κατερινα Πολέμη
Η Κατερίνα Πολέμη είναι ενα φυσικό μουσικό ταλέντο με μια κιθάρα στα χέρια και τον ρυθμό να δονεί ολόκληρη την υπαρξή της.
Τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια, κιθαρίστρια και πιανίστρια μα πάνω απ' ολα μια καλλιτέχνις με εξαιρετική αγάπη  και δυναμισμό για τις ζωντανές εμφανίσεις .
Γεννημένη στο Λονδίνο μεγαλωμένη ανάμεσα σε Ελλάδα και Βραζιλία σπούδασε μουσική στο Berklee College  of Music  ενω έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου.

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

LIVE + Έκθεση Ζωγραφικής στην ΑΥΛΑΙΑ με την συμμετοχή νέων συγκροτημάτων
Την Παρασκευή 20 και 27 Ιανουαρίου ανοίγουμε την Αυλαία της Rock Ποίησης
Ιδιαίτερες συστάσεις για το Θάνο Ανεστόπουλο δε χρειάζονται. Επί 20 περίπου χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος δούλεψε δύο χρόνια για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει στις συναυλίες στην Αυλαία, ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας.
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν...
Μαζί με τα νέα του τραγούδια θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δε θα λείψουν και διασκευές-έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)

Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), ο Νίκος Γιούσεφ  (μπάσο, μουσικό πριόνι), με ηχολήπτη το Δημήτρη Γιάλα, ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. 
Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.
Στο χώρο της Αυλαίας θα στεγαστούν συγχρόνως τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, την Παρασκευή 20 και 27 Ιανουαρίου, υπό τον τίτλο: Remember Your Mortality

Στην σκηνή της Αυλαίας θα εναλλάσσονται πριν την εμφάνιση του Θάνου Ανεστόπουλου σύγχρονες μουσικές προτάσεις από νέες ελληνικές μπάντες.


×