search

Κύτταρο Live

Ηπείρου 48, Αθήνα 104 39, Ελλάδα

Altar Of Plagues, Year Of No Light

Altar Of Plagues, Year Of No Light

26 Απρ 2015 19:00

Κύτταρο Live

Altar Of Plagues, Year Of No Light

Είσαι οπαδός των Altar of Plagues (Official) απο τη δημιουργία τους θεωρώντας τους το καλύτερο συγκρότημα στη, νέα τότε, τάση του post-black metal. Είναι και Ιρλανδοί, οπότε τους γουστάρεις ακόμα πιο πολύ!

Επικοινωνείς μαζί τους από εποχές myspace παραγγέλνοντας τα cd τους, τα t-shirts τους.
Θεωρείς το “Mammal” ίσως τον κορυφαίο δίσκο του 2011.
Μετά την πιο πειραματική τους δουλειά “Teethed Glory and Injury” το 2013 και αφού έχουν αφήσει όλο τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό χάσκοντας στο μεγαλείο της μουσικής τους σε αφήνουν και εσένα… σύξυλο με την δήλωση διάλυσης τους.

Δεκέμβριος του 2014 και ανεβαίνει η ακόλουθη δήλωση στο επίσημο FB τους:

“As soon as we called it quits, we began to receive the gig offers we never had before, and offers of money we never had.
We still get these offers.
We don't want any money, but if you have a small room that you want us to perform in, in 2015, then contact us.
We will not be bought for a reunion but will willingly share our music with the right people.
No reunion. No explanation. Just music.”

Και νιώθεις ακόμα πιο περήφανος που είσαι οπαδός της μπάντας.
Τελευταία έχεις κάνει μια φάση με τον κολλητό σου, την Krisis, ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.
Μουσική από οπαδούς για οπαδούς! Αμέσως τον παίρνεις τηλέφωνο..
-Ρε, είδες το post των Altar?
-Εννοείται!!Ετοιμάζω ήδη το mail!
-Μ' αρέσεις!
Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 3(!) mail για να κλείσει η "συμφωνία"!
-Τις προάλλες έλιωνα το 7άρι που έβγαλαν με Year of no light...
-Λες...;
-Να τους καλέσουμε και αυτούς;; Θα είναι όνειρο φίλε, η εμφάνιση τους στο Roadburn το 2011 είναι από τις πιο δυνατές συναυλιακές εμπειρίες που έχω ζήσει! Θυμάμαι όταν μπήκα στο Green room, και ήδη παίζαν, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό που άκουγα έβγαινε από μία μπάντα!

Έκανα κάμποση ώρα να συνέλθω και να αντιληφθώ τι γινόταν! Ο ήχος από τις 3 κιθάρες σε συνδυασμό με τα εφέ και τον μπασίστα με τους δύο(!) drummers με κατάπινε!
-Τις προάλλες μιλούσα με τον Θοδωρή και μου είπε ότι τους είδε φέτος στο Arctangent στο Bristol,τη μέκκα των post festivals, όπου εμφανίστηκαν (βαθιά ανάσα) Rucian Circles, Mono, This Will Destroy You, God is an Astronaut, Μaybeshewill και άλλοι πόσοι, αλλά όταν βγήκαν οι Year of no Light λέει τα ισοπέδωσαν όλα! Οδοστρωτήρας κανονικός! Σα να μην έπαιξε καμία άλλη μπάντα πέρα από αυτούς!
-Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, είναι η μόνη μπάντα που συνεχίζει να προσφέρει σε ένα ιδίωμα (Post) το οποίο τόσο γρήγορα "άνθισε", αλλά και τόσο γρήγορα "μαράθηκε", με τα περισσότερα συγκροτήματα να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Αυτοί μάλλον ξεχωρίζουν γιατί ενσωματώνουν πολλά ακραία στοιχεία στον ήχο τους. Όταν τους ακούω, πέρα από το post rock/metal, σε σημεία νομίζω ότι ακούω την αγαπημένη μου death metal μπάντα, σε άλλα το black στοιχείο είναι εμφανές, ενώ τα υπέρβαρα doom/sludge περάσματα τους με κάνουν να γονατίζω!

Special guests γι αυτές τις δύο βραδιές δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τρία συγκροτήματα που εκτιμούμε και μας αρέσουν ιδιαίτερα. Οι majestic black metallers Shadowcraft στο live της Θεσσαλονίκης, οι Allochiria (post/sludge) και οι Diablery (black metal) στο live της Αθήνας.
Και κάπως έτσι φτάσαμε στην ολοκλήρωση του line up για τις δύο βραδιές στις 25 & 26 του Απρίλη.
Δύο shows στα οποία η μουσική δίχως όρια και φραγμούς θα κατακλύσει τα αυτιά και τις ψυχές μας, από Καλλιτέχνες με το κάπα κεφαλαίο.
Δύο συναυλίες για τις οποίες είμαστε σίγουροι ότι θα μιλάμε και θα γυρνάμε πίσω σε αυτές για πολλά-πολλά χρόνια. Κλισέ έκφραση, αλλά μην τους χάσετε!

Presale 15€

Door: 18€

Links:
www.facebook.com/altarofplagues
www.youtube.com/watch?v=RbfieYwl4aQ
www.facebook.com/yearofnolight
yearofnolight.free.fr


×