search

Μέγαρο Μουσικής

Κόκκαλη 1, Αθήνα 115 21, Ελλάδα

Aída Gómez & Compañia de Danza

Aída Gómez & Compañia de Danza

11 Δεκ 2011 20:00

Μέγαρο Μουσικής

Aída Gómez & Compañia de Danza

Φλερτάροντας ...με τις αισθήσεις!

Τη γνωρίσαµε στο Ηρώδειο ως µια Σαλώµη... γυµνή κι αλλιώτικη από τις άλλες, να χορεύει με λαγνεία τον περίφημο εκείνο χορό. Τη συναντήσαµε ξανά στο Ηρώδειο αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής  ως Κάρµεν, «καυτή» σαν λάµα από παγωµένο ατσάλι. Το πάθος όμως δεν έχει όρια και εκείνη απλά ζητά την ευκαιρία για να το δείξει μέσα από την τέχνη του Flamenco (Φλαμένγκο). Σε δύο εκρηκτικές παραστάσεις την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για να φλερτάρει -για μια ακόμη φορά- με τις αισθήσεις μας!

Όρθιοι και ενθουσιασμένοι οι θεατές µε ρυθµικό χειροκρότηµα για 15 λεπτά στην πρεµιέρα του PERMITEME BAILARTE στο Θέατρο Albeniz  της Μαδρίτης αποθέωσαν την AIDA GOMEZ (Αΐντα Γκόµεζ ) και τους χορευτές της  στη νέα αυτή παραγωγή µε την τόσο ζωντανή χορογραφία και την εκπληκτική µουσική. Η πλαστικότητα των κινήσεων, η τελειότητα της τεχνικής εντυπωσιάζουν το κοινό.

«Πάντοτε είχα πολύ µεγάλη εµπιστοσύνη στην Αΐντα Γκόµεζ γιατί είναι εξαιρετική, ταλαντούχα, ευαίσθητη, έξυπνη και εργατική και µου αρέσει όταν τα άτοµα µε «λαϊκή φλέβα», που διαθέτει η Aida, παράγουν όµως «εκλεπτυσµένες δουλειές» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Carlos Saura(Κάρλος Σάουρα) για την εκρηκτική χορεύτρια και εντυπωσιακή χορογράφο.
Η παράσταση Permiteme Bailarte (Περμιτέμε Μπαϊλάρτε) αναδεικνύει την Αΐντα Γκόµεζ ως µεγάλη χορεύτρια µε πάθος, ενθουσιασµό και µεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Μεταδίδει αυτό το πάθος και τον ενθουσιασµό και εντυπωσιάζει ιδιαίτερα µε τις ερµηνείες της.
Η συνύπαρξη του Φλαμένγκο, αυτού του Ισπανικού  κλασικού χορού,  αλλά και της όπερας δηµιουργούν ένα αποτέλεσµα ανεπανάληπτης οµορφιάς και απαράµιλλης µίξης.

Φέτος το πρόγραµµά της Θα είναι απόλυτα χορευτικό και θα µας ταξιδέψει στα µυστικά µιάς µαγικής σχολής του ισπανικού μπαλέτου, τη σχολή Μπολέρα.
Με την παράσταση αυτή και µε τον παιχνιδιάρικο τίτλο της «Επιτρέψτε µου να σας χορέψω» η Αΐντα Γκόµεζ θα µας µεταφέρει δια µέσου των αιώνων µέχρι- και από-την εποχή που η σχολή Μπολέρα πήρε σάρκα και οστά, καταγράφηκαν βηµατισµοί,  τοποθετήσεις άκρων και κεφαλής, ρυθµοί και µελωδίες.
Ο θρύλος της σχολής Μπολέρα, καθώς κινδύνευε από την έλλειψη διαφύλαξης, συντήρησης αλλά και εξέλιξης αυτών των χορών, ήταν ένας Θρύλος πολύτιµος, ευαίσθητος και εύθραυστος. Ήταν- και είναι πάντα- ... ιδιαίτερα, καθώς ο µεγαλύτερος κίνδυνος ήταν να λησµονηθεί. Και η Αΐντα Γκόµεζ, σταυροφόρος πραγµατικός του καθολικότερου σπανιόλικου χορού –έντεχνου και παραδοσιακού- ανέλαβε το σκληρό, όσο και απολαυστικό, έργο της διάσωσης.
«Επιτρέψτε µου να σας χορέψω» ζήτησε  η Αΐντα Γκόµεζ από το κοινό. Έπραξε! Και η εφηµερίδα «El Mundo», στη στήλη «Πολιτισµός», δεν είχε λόγια να εκφράσει και περιγράψει το θαυµασµό, την επιδοκιµασία, την συγκίνηση.
Η παράσταση της Αΐντα Γκόµεζ με τίτλο «Permiteme Bailarte» (Περμιτέμε Μπαϊλάρτε)που θα παρουσιασθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου,  είναι αφιερωµένη στη µεγάλη χορεύτρια της Ισπανίας τη θρυλική Pilar López (Πιλάρ Λόπεθ).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση- AIDA GOMEZ
Χορογραφία: Aída Gómez, Rubén Olmo, Christian Lozano, Mariemma.
Κοστούμια: Franca Squarciapino, Sastería Cornejo,  Pedro Moreno, Roger Salas, Miguel Crespi.
Φωτισμοί: Juanjo Lloreus.

Έναρξη Προπώλησης:
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τιμές εισιτηρίων:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ €70
ΖΩΝΗ Α’ €55
ΖΩΝΗ Β’ €45
ΖΩΝΗ Γ’ €35
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ €20

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής
Στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα
(Δευτέρα με Παρασκευή- 10 π.μ.- 4μ.μ.)
Τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333
Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

Kρατήσεις θέσεων :
EΛΒΑ: 210 - 67 28 080


×