search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

A Whisper In The Noise, No Clear Mind

A Whisper In The Noise, No Clear Mind

10 Μαϊ 2012 21:30

Six D.O.G.S.

A Whisper In The Noise, No Clear Mind


Η αυτοαποκαλούμενη «orchestral garage rock» μουσική των Whisper In The Noise βάζει μια προσωπική πινελιά σε ένα ξεχωριστό είδος που βασίζεται στα έγχορδα. Η ενορχήστρωση τους περιλαμβάνει τσέλο, βιολί, γαλλικό κόρνο, synth/ηλεκτρονικά πλήκτρα, μπάσο και κρουστά σε αεικίνητες παραλλαγές. Η μινιμαλιστική έκφραση σε συνδυασμό με ονειρικά visual media στοιχεία μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε μια μαγική εμπειρία.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση τους και τρία album που έτυχαν πρωτοφανούς κριτικής αποδοχής, “Through The Ides Of March”(2003), “As The Bluebird Sings (2006) και “Dry Land” (2008) επιστρέφουν παρουσιάζοντας αξιοσημείωτους ρυθμούς εξέλιξης και μια μοναδική ικανότητα να ανεβαίνουν σε νέα καλλιτεχνικά ύψη.

Ενώ ξεκίνησαν θυμίζοντας κάτι μεταξύ Nine Inch Nails και Radiohead της «Kid A» περιόδου, το 2006 είχαν ήδη καταφέρει να έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία με τους... Dresden Dolls αλλά και να μαγέψουν το κοινό στο φεστιβάλ “All Tomorrow's Parties”. 
Συγχωνεύοντας γοτθικά saloon στοιχεία με σκοτεινή καμπαρέ αισθητική, το 2007 κυκλοφορούν το “Dry Land” σε παραγωγή του παλιού τους φίλου Steve Albini που τους επέλεξε να ακολουθήσουν τους Shellac στα πλαίσια της τότε αμερικανικής και ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Την ίδια περίοδο ο M. Night Shyamalan τους καλεί να ντύσουν με τραγούδια τους το soundtrack της ταινίας του “Lady in the water”.

To 2012 βρίσκει τους AWITN σε μια νέα – πιο ευέλικτη - φόρμα που περιλαμβάνει δύο μέλη , τον West Thordson (κρουστά, πλήκτρα) και τη Sonja Larson (βιολί, έγχορδα). Μαζί δημιουργούν ένα νέο κράμα ήχων που καθηλώνει καθώς αποτελείται από διαφορετικά στρώματα synthesizer και sampler.

Στο φετινό “To Forget” που κυκλοφορεί από την εμβληματική ετικέτα της “Exile on mainstream” οι AWITN επιδίδονται σε ένα άνευ όρων παιχνίδισμα με τα ηχοτόπια ενός μελαγχολικού φυσικού περιβάλλοντος. Κάτι που φέρνει στο νου μνήμες από άλλες εποχές χωρίς να δανείζονται επιτηδευμένα ρετρό στοιχεία.

Στον ίδιο μουσικό λαβύρινθο προβάλλουν τις ακουστικές τους συνθέσεις και τη δυναμική τους Post Rock/ Dream Pop μελωδία οι No Clear Mind, συλλέγοντας μουσικές εικόνες τόσο από την Αθήνα όσο και από την Κρήτη.

H πενταμελής πλέον μπάντα εξελίσσει με αυτοσχεδιαστικές εμμονές ένα χωροχρονικό ταξίδι που ξεκίνησε έξι χρόνια πριν και κορυφώθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου “Dream Is Destiny” που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο ξεπερνώντας τα 8.000 downloads ως τώρα.

Η επαγωγική τους συνοχή γήτεψε πλήθος μουσικών blogs ανά τον κόσμο αποτυπώνοντας την σε εκατοντάδες χιλιάδες views στο YouTube. Oι No Clear Mind ρίχνουν το σκαρί τους πλάι στο εύδρομο των Whisper In The Noise και θα μας παρουσιάσουν ένα βράδυ ονειρικής σύγκλισης εικόνας και ήχου , την Πέμπτη 10 Μαΐου στο SIX DOGS.


×