search

A Six Months Journey To Art, Design And Beyond...

A Six Months Journey To Art, Design And Beyond...

11 Μαρ 2011 20:30

Terra Petra

VIRALPROJECTS PROUDLY PRESENT

TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] – March Exhibitions

A SIX MONTHS JOURNEY TO ART, DESIGN AND BEYOND...

Διάρκεια Project 11/2 – 31/7
Διάρκεια Εκθέσεων Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου

11/3 Εγκαίνια Εκθέσεων Μαρτίου
και στα τρία Levels του πολυχώρου, με τη συμμετοχή:

Level 1 | Μυρσίνη Παπαγιαννάκη
Level 2 | Sereal Designers
Level 3 - Dell'Arte
        Δημήτρης Σταμούλης
       Στράτος Κιλισμανής
       Πένυ Γιαννάκου
       Πάνος Ασημακόπουλος 
       Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου


Opening March Party with Live from:

Swing Shoes feat. Ειρήνη Δημοπούλου


Είσοδος Ελεύθερη
Εγκαίνια Εκθέσεων: 20:30
Live: 22:00

Η ομάδα Viral Projects έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλαισίων που θα δώσουν νέα δεδομένα προβολής σε ανθρώπους και ομάδες που έχουν ανάγκη με την σειρά τους να εκφραστούν και να συνομιλήσουν μέσω του design και της τέχνης παρουσιάζει εδώ και 1 μήνα το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7, στον πολυχώρο TERRA PETRA.

Μέσα από το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], μια σειρά σύγχρονων δημιουργών εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας Γης, νοούμενη ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου.

Από τις 11/2/2011 μέχρι και τις 31/7/2011, 150 και πλέον καλλιτέχνες έρχονται να οπτικοποιήσουν τη δική τους “Νέα Γη”, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τεχνών (design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.).

Το ταξίδι προς αναζήτηση της Νέας Γης συνεχίζεται για δεύτερο μήνα με τα εγκαίνια των εκθέσεων του Μαρτίου. 17 ακόμα καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να αναδείξουν τη δική τους οπτική του δημιουργικού αυτού ταξιδιού. Τι καλύτερο λοιπόν, για πρώτη στάση ανεφοδιασμού από άλλο ένα υπέροχο party;

The Opening Night

Στα εγκαίνια του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] για το μήνα Μάρτιο που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου θα βρίσκονται κοντά μας για να γιορτάσουμε την έναρξη του οι Swing Shoes με την Eιρήνη Δημοπούλου στα φωνητικά. Και δε υπάρχει καλύτερος τρόπος εορτασμού από το να βρεθεί κανείς για μια βραδιά στο σημείο συνάντησης του Django Reinhardt με το Μανώλη Χιώτη και της τσιγγάνικη swing με το ρεμπέτικο! Οι Swing Shoes μας φέρνουν τους μαγικούς ανεβαστικούς ρυθμούς τους και μας θυμίζουν ότι:

“It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!”. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν, ως πλανόδιοι μουσικοί στο Θησείο και στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη συνεχίζοντας αυτή την αγαπημένη συνήθεια μέχρι και σήμερα, ένα μίγμα από swing, blues, gypsy jazz, bossa nova, rock, gospel και παραδοσιακά κομμάτια. Το σχήμα πήρε την σημερινή του μορφή με την προσθήκη του μπασίστα Πάνου Τομαρά [The Earthbound] το 2007 και του Ανδρέα Σιγαλού στο βιολί το 2009, ενώ στα φωνητικά συνεργάζονται με τις Sugahspank και Ειρήνη Δημοπούλου. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Ladies and Gents…Here’s The Swing Shoes” το οποίο έκλεψε καρδιές κι εντυπώσεις με την υπεροχή του σε αμεσότητα, ειλικρίνεια, αυθορμητισμό και φαντασία! Με επιρροές από Django Reinhardt, Romane, Duke Ellington και Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing και παραδοσιακής jazz σκηνής, οι Swing Shoes δείχνουν μια λατρεία προς τις ετερόκλητες μουσικές επιλογές που σε συνδυασμό με το πολυσύνθετο καλλιτεχνικό τους ταμπεραμέντο μετατρέπουν κάθε live τους σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική εμπειρία.


The Exhibitions

Ώρες & Μέρες λειτουργίας

Level 1 | Food Bar | Καθημερινά 19:00 – 01:00
Level 2 | Deseo | Παρασκευή – Σάββατο 20:00 – 04:00 | Κυριακή 17:00 – 23:30
Level 3 | Dell’ arte | Kαθημερινά 09:00 – 01:00

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τις εκθέσεις που θα πάρουν μέρος στο πλαίσιο του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] το μήνα Μάρτιο. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν στο εορταστικό March Opening Night στις 11/3.

Στο Level 1 του πολυχώρου Terra Petra, όπου βρίσκεται το ανακαινισμένο Food Bar, Συμμετέχει: η Μυρσίνη Παπαγιαννάκη με τη δουλειά της “Στο δάσος” όπου εξερευνά το αίσθημα του φόβου και της λανθάνουσας απειλής, μέσα από τoν κόσμο του παραμυθιού. Χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο, ένα ευτελές οικιακό υλικό, δημιουργεί την ψευδαίσθηση του πολύτιμου και προτείνει μια νέα αφήγηση μιας στρεβλωμένης πραγματικότητας.

Στο Level 2, στο χώρο του Deseo Project space, η έκθεση των Sereal Designers “Carton Thoughts” συνεχίζεται για δεύτερο μήνα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο installation, στο οποίο η σχεδιαστική ομάδα δημιουργεί τρισδιάστατους χαρακτήρες από χαρτόνι βγαλμένους από παλιές και νέες ιστορίες ανατρέποντας τη σχέση αθώου-σκοτεινού.

Στο Level 3, στο χώρο του Dell’ arte, τον πιο πολυεπίπεδο και λαβυρινθώδη χώρο του Terra Petra, έχουμε τις εξής συμμετοχές:

Στον χώρο του Μαροκινού φιλοξενείται η Πένυ Γιαννάκου και μας παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική φωτογραφική έκθεση υπό τον τίτλο “Windows Project”. Μπροστά ή πίσω από ένα παράθυρο μπορούμε να δούμε το αληθινό αλλά και το φανταστικό. Μέρος της καθημερινότητάς μας, παράθυρα καινούρια ή παλιά, στο φυσικό τους περιβάλλον ή όχι, παράθυρα σε εγκαταλελειμμένα σανατόρια, σε παλιά βαγόνια τραίνων, σε κλειδωμένα σπίτια, παράθυρα που “έχασαν τον δρόμο τους” και βρέθηκαν σε κάποια παραλία, παράθυρα χωρίς ταυτότητα τα οποία μαζί με την ανθρώπινη παρουσία πήραν ξανά ανάσα και ζωή.

Στον εκθεσιακό χώρο “Πατάρι” ο Δημήτρης Σταμούλης, ηθοποιός και εικαστικός, παρουσιάζει την έκθεση “10 νύχτες”, έναν κόσμο νυχτερινό. Ένα κόσμο από ακουαρέλλες, κολάζ, παστέλ, μολύβια και ακρυλικά γεμάτο χιούμορ, άλλοτε σαρκαστικό, άλλοτε ποιητικό. Στα έργα του σκηνοθετεί φιγούρες που πρωταγωνιστούν σε μικρές θεατρικές παραστάσεις. Δέκα νύχτες, δέκα φεγγάρια που μας υπενθυμίζουν να ελαφρύνουμε, να γίνουμε πάλι ανέμελοι, να αφήσουμε άφοβα τις νύχτες να μας αγκαλιάσουν.

Στον χώρο της σάλας, o Στράτος Κιλισμανής με 15 χρόνια δράσης στο χώρο, γνωστός για τις ανήσυχες διαδρομές του μεταξύ interior και industrial design, δημιουργεί ένα light installation ειδικά για τον χώρο της Σάλας, ορμώμενος από την ανάγκη της αναζήτησης μια νέας γης.

Στον χώρο του μπαρ Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, η οποία συνεχίζεται με τις δουλειές 10 ακόμα video artists από όλο το κόσμο. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Video Art Festival (A.V.A.F), φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες και τα νέα μέσα στην Ελλάδα. Τα video αντλούνται από το προσωπικό του αρχείο, αλλά και από το αρχείο του A.V.A.F.

Επίσης, o Πάνος Ασημακόπουλος, collage artist, παρεμβαίνει στον τοίχο του ΤΡΑΙΝΟΥ με μια ιδιαίτερη κατασκευή μικτής τεχνικής, με έντονες αναφορές στο κολάζ.

The Place

Το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] λάμβάνει χώρα στον πολυχώρο TERRA PETRA σε ένα περιβάλλον με Industrial χαρακτήρα, όπου δεσπόζει το κυρίως κτήριο του σπαστήρα του λατομείου με την επιβλητική παρουσία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Με μοναδική θέα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λειτουργεί με τα φυσικά του σύνορα ως ένα επιπλέον διαδραστικό πλαίσιο και πεδίο έκφρασης του Terra Nueva Project, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος με τους πολυεπίπεδους καταπράσινους κήπους του συμπληρώνει ιδανικά την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου προσφέροντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

Ένας φάρος πολιτισμού στα Δυτικά προάστια που θα μετατρέψει την αθηναϊκή καθημερινότητα της εξόδου για καφέ, φαγητό ή ποτό, σε μια συναρπαστική διαδικασία αισθητικής απόλαυσης και έμπνευσης για δράση. Ουσιαστικά σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι μεταξύ τέχνης και ψυχαγωγίας. 

 

Πρόσβαση

Για την πρόσβασή σας στο Terra Petra εξυπηρετείστε με τις εξής συγκοινωνίες:
Α11 Πλατεία Βάθης – Ίλιον - Πετρούπολη
719 Πλατεία Βάθης (Φαβιέρου) - Παλατιανά - Πετρούπολη
747 Πλατεία Αττικής – Πανόραμα - Πετρούπολη

Και για τις 3 γραμμές κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας

Α13 Ζήνωνος
Β11 Φαβιέρου

Και στις 2 γραμμές κατεβαίνετε στη στάση της οδού Σουλίου και ανηφορίζετε με τα πόδια σε μια απόσταση λιγότερη των 5΄ για το Terra Petra.

Επιπλέον, ο πολυχώρος διαθέτει τεράστια έκταση δωρεάν Parking.


×