A New Massive Trance Event

AMD aka Aphid Moon & Dickster [Nano Records - UK]

Dickster aka Dick Trevor [Live |

Nano Records - UK] Penta [Live |

Auraquake Records - USA] Aphid Moon [Live |

Aphid Records - UK]

Sets:

DOC [Harmonia]

SUNTAKEN [Landmark Records]

STEVE SAI [Origins]  

 

Sound System & Lights by Global Show Productions

 

Facebook Event:

facebook.com/events/678359188861499/?ref=22">https://www.facebook.com/events/678359188861499/?ref=22 

 

Entrance 11:00-01:30: 15€

Entrance 01:30-09:00: 18€

Free Parking

 

Official Timetable

11:00-00:45 - SUNTAKEN [DJ Set]

00:45-02:15 - STEVE SAI [DJ Set]

02:15-03:30 - DICKSTER [LIVE] aka Dick Trevor

03:30-04:45 - APHID MOON [LIVE]

04:45-06:00 - AMD [LIVE] aka Aphid Moon & Dickster

06:00-07:15 - PENTA [LIVE]

07:15-09:00 - DOC [DJ Set]

Η psy-trance σκηνή στην Ελλάδα βλέπει τις ρίζες της στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και την κορύφωση προς τα τέλη της δεκαετίας και αρχές του millennium. Στην Ελλάδα διοργανώθηκαν φεστιβάλ και parties με psy-ονόματα που μετέπειτα καθόρισαν την εξέλιξη της σκηνής όπως Τsuyoshi Suzuki, Goa gill, Infected Mushroom, GMS, Logic Bomb, Hallucinogen. Φέρνοντας ονόματα από κάθε παρακλάδι της psy-κοινότητας παγκοσμίως και κρατώντας πάντα επαφή με τις υπόλοιπες μουσικές εξελίξεις χτίστηκε έτσι ένα σταθερό κι ενθουσιώδες ελληνικό κοινό που πέρασε τη μουσική «γνώση» στους επόμενους. Σεβόμενη αυτά τα πρότυπα και προσπαθώντας να κρατήσει την ποιότητα και αξία της ελληνικής Psy trance κοινότητας, η ενθουσιώδης και υπερδραστήρια ομάδα «Origins» καταλαμβάνει στις 14 Δεκέμβρη και μεταμορφώνει έναν τεράστιο χώρο-αποθήκη για να φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Οι βετεράνοι παραγωγοί/djs Aphid Moon και Dick Trevor aka Dickster κρύβονται πίσω από το σχήμα των «AMD». Ένα ισχυρό ντουέτο που ένωσε τις δυνάμεις τους στο Universo Parallelo 2002 και έκτοτε η αγάπη τους για την full on psy μουσική και η διαφορετικότητα των ικανοτήτων τους, τους σπρώχνουν να δημιουργούν ήχους πάντα ένα βήμα πιο μπροστά!

Ο Ρώσος παραγωγός και dj Penta ή αλλιώς Nikita Tselovalnikov αποτελεί θεμέλιο λίθο στην εξέλιξη της psy με επιρροές από πολλά παρακλάδια της darkpsy, full on και progressive μουσικής (Pentafiles, Funraiser, Horn Please, Portuguese Abduction, Give Me Five!, All Shots Double)! Το Penta Project ξεκίνησε το 2000 και πολύ σύντομα o ισχυρός ήχος του έγινε αγαπημένος από ονόματα όπως ο Goa Gill.  

Τον Dick Trevor aka Dickster τον γνωρίζουμε από τους «Green Nuns of the Revolution”, ένα όνομα που κατέκλεισε την σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η παραγωγικότητα κι ο ενθουσιασμός του συνεχίζονται το ίδιο μέχρι και σήμερα (Green Oms album) ενώ δεν σταμάτησε να πειραματίζεται και να δέχεται επιρροές από άλλα είδη μουσικής όπως techno - progressive.

Ο Aphid Μoon εμφανίστηκε στη  δεκαετία του ‘90 παρόλο που οι περισσότεροι τον ανακάλυψαν αργότερα με το «A lot of radio» στην Flying Rhino Records. Aπό τότε συνεργάστηκε με όλες τις γνωστές δισκογραφικές της εποχής όπως Nano Records, Twisted, Dragonfly, Alchemy και με άλλα καταξιωμένα ονόματα όπως με Tristan και Laughing Buddha. Με το τρίτο σόλο άλμπουμ του «Super Collider» στην δική του δισκογραφική κατοχυρώνει τον καθαρά βρετανικό ψυχεδελικό ήχο και παράλληλα ταξιδεύει και συμμετέχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Το 2013 τον βρήκε δημιουργικό έχοντας κυκλοφορήσει το “Monolith” Matreia Festival Compilation, 'Trapezium' Kundalini Records’ 'Manana's Bananas' και το "Outpost”, για το οποίο συνεργάστηκε με έναν άλλο βετεράνο της psy trance σκηνής, τον Paul Taylor.

Ο DOC [Harmonia/ GR] καταλαμβάνει αναμφισβήτητα πρωτοποριακή θέση ανάμεσα στα ονόματα της ελληνικής psy σκηνης. (Psychedelia, 1996) Ταξιδευοντας και παίζοντας μουσική σε φεστιβαλς σε χώρες όπως Ινδία, Ταϋλάνδη, Μεξικό, Αυστραλία επηρεάστηκε και μετέφερε στα σετ του την πολυμορφία και ιδιατερότητα κάθε κουλτούρας. Αναμιγνύει ποιοτικά τον ψυχεδελικό ήχο με τον progressive χρωματίζοντας με tribal στοιχεία τα σωστά σημεία χωρίς όμως να χάνει το βάθος του ήχου του.

Το όνομα του κρύβεται πίσω απο το project “Docode”.

O Έλληνας Steve Sai [Harmonia/ GR] αγαπημένος DJ, παραγωγός και συνεργάτης αναγνωρισμένων δισκογραφικών εταιριών όπως Harmonia Records, Rhythmetic Records, Sabotage, Space Progressive, Deep Senses Underground, έχει παίξει κατα καιρούς με ονόματα όπως Dave Seaman, Atmos, Max Cooper, Minilogue / Son Kite, D-Nox, Moshic, Siopis, Mark Broom δείχνοντας έτσι την ποικιλομορφία σε κάθε set του σε συνδυασμό πάντα με την εξέλιξη της μουσικής του. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από βαθύ μπάσο αναμειγνύοντας άψογα tech με progressive στοιχεία. Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Bonzai Progressive με τίτλο "The Cube".

Ο Έλληνας SUNTAKEN ξεκίνησε να γράφει μουσική το 2007 ως Psydelia και απο τότε έχει πάρει μέρος σε φεστιβαλς όπως Earthdance festival, 1200meters festival και Dance Xperience festival.

Πληροφορίες για τον χώρο - Area 19

Πως να έρθετε:

Mετρό Κεραμικός (Γκάζι): Βγαίνετε από την κάτω έξοδο του Μετρό, περνάτε τις ράγες του τρένου και κάνετε αριστερά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως που συνεχίζει παράλληλα στις γραμμές. Στο πρώτο φανάρι κάνετε αριστερά στην οδό Ορφέως και την ακολουθείτε μέχρι να φτάσετε στο venue.

Mετρό Ελαιώνας: Βγαίνετε από το Μετρό κι απέναντι ακριβώς στο φανάρι είναι η οδός Αγίας Άννης, κάθετη στην Ιερά Οδό. Ακολουθείτε την Αγιάς Άννης για 400-500 μέτρα και φτάνετε σε μια διασταύρωση που έχει ένα εκκλησάκι. Διασταύρωση Αγίας Άννης & Ορφέως. Κάνετε αριστερά και στα 100 μέτρα είναι το venue.

Λεωφορειακή Γραμμή 027 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - ΟΡΦΕΩΣ Κατεβαίνετε στην προτελευταία στάση που λέγεται ΕΤΜΑ. Το λεωφορείο περνάει από Ακαδημίας - Σύνταγμα - Μοναστηράκι και συνεχίζει προς Ορφέως.

Από Πέτρου Ράλλη: Είτε έρχεστε από Αθήνα ή Νίκαια, στο ύψος που είναι τα "Μπισκότα Παπαδοπούλου" στρίβετε στην Αγίας Άννης, συνεχίζετε ευθεία, φτάνετε στο εκκλησάκι και κάνετε δεξιά στην Ορφέως. Στα 100 μέτρα είναι το venue.