search

Παραλία Αύρας

Αίγινα, Ελλάδα

8ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

8ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

06 Αυγ 2013 21:00

Παραλία Αύρας

8ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός. Διοργανώνεται από τις 25 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2013, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου και την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του.  

Σε μια εποχή που ο πολιτισμός διαδραματίζει έναν όλο και πιο ισχυρό ρόλο -και ως κοινωνικό  στήριγμα και ως ανάσα ζωής- ο φετινός χειμώνας, με τις τρεις προφεστιβαλικές συναυλίες στην Αθήνα, άνοιξε το δρόμο για τις πέντε διοργανώσεις του 8ου Φεστιβάλ Αίγινας, με διακεκριμένους καλλιτέχνες και έργα της κλασικής και της τζαζ μουσικής, όπως και μία κινηματογραφική βραδιά (4/8) αφιερωμένη στον μεγάλο Μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο αλλά και στον Λευτέρη Βογιατζή, που χάσαμε πρόσφατα, ο οποίος συμμετέχει στην ταινία.

Το 8ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας  με τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (25/7), του Συνόλου Μουσικής Δωματίου Κύκλος- Kyklos Ensemble (6/8), του Κουαρτέτου Εγχόρδων Τρόπος (7/8) και του Κουϊντέτου Δημήτρη Καλαντζή (9/8), στην Παραλία της Αύρας και στην ορεινή Παχειά Ράχη, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, διατηρεί αναλλοίωτο το στίγμα ποιότητας που το χαρακτηρίζει από την πρώτη  στιγμή, και αποτελεί και πάλι έναν απολαυστικό προορισμό των φίλων της μουσικής  στην Αίγινα, με τα πολλά και σημαντικά μνημεία, τη φυσική ομορφιά και την εγγύτητά της στην Αθήνα.

 

 

Σύνολο μουσικής δωματίου ΚΥΚΛΟΣ - Kyklos Ensemble «Άστορ Πιατσόλα για 12» 12 σολίστ σε τάνγκο

12 σπουδαίοι σολίστ της κλασσικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα ραντεβού με το Nuevo του Astor Piazzola. Μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου τάνγκο και της τζαζ, σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Ο Άστορ Πιατσόλα  είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε με τα tango του. Σήμερα, 12 μουσικοί με σπουδαία καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπαίνουν σε ένα ξεχωριστό μουσικό μονοπάτι: Χρήστος Ζερμπίνος, Σέρτζιου Ναστάσα, Βασίλης Λύκος, Τάκης Καπογιάννης, Νίκος Πλατύραχος, Δημήτρης Δεκαβάλλας, Μαριλένα Δωρή, Μάριος Αργυρός, Δημήτρης Γκόγκας, Κώστας Σίσκος, Δημήτρης Δεσύλλας, Μίλτος Λογιάδης.

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γ. Κουμεντάκη, μέσα από τον ηχητικό σχεδιασμό του Άγη Γυφτόπουλου και υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, οι ενορχηστρώσεις του ίδιου του δημιουργού, συνδυασμένες με τις νέες ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, φέρνουν ένα δροσερό  αέρα τάνγκο, στο 8ο Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας, στην παραλία της Αύρας.

Πρόγραμμα

Α’ Mέρος Ι.    Adios Nonino*  ΙΙ. Otono Porteno  ΙΙΙ. Nuesto Tiempo*  IV. Bordel 1900 V.   Verano Porteno VI.  Cafe 1930 VII. Primavera Portena* VIII. Fugata*

B’Mέρος I.     Fuga Y Mysterio* II.   Milonga del Angel III.   Night Club 1960 IV.  Concert d’Αujourd’hui  V.  Inverno Porteno* VI.  Tangata* VII. Oblivion* VIII. Adios Nonino*

Χρήστος Ζερμπίνος Ακορντεόν

Σέρτζιου Ναστάσα Βιολί

Βασίλης Λύκος Βιολοντσέλο

Τάκης Καπογιάννης Κοντραμπάσο

Νίκος Πλατύραχος Πιάνο

Δημήτρης Δεκαβάλλας Κιθάρα

Μαριλένα Δωρή Φλάουτο

Μάριος Αργυρός Όμποε

Δημήτρης Γκόγκας Τρομπέτα

Κώστας Σίσκος Κόρνο

Δημήτρης Δεσύλλας Κρουστά

Μίλτος Λογιάδης Μουσική Διεύθυνση

*Ενορχήστρωση Νίκος Πλατύραχος Ηχητικός Σχεδιασμός Άγης Γυφτόπουλος

Μια παραγωγή της Εταιρίας Τέχνης και του Kyklos ensemble.

 

 

Τιμή εισιτηρίων: 12€, 5€ φοιτητές, σπουδαστές, παιδιά Κάρτα

Διαρκείας για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ: 30€

Πληροφορίες- προπώληση εισιτηρίων Ticket Services τηλ: 210 72 34 567, site: www.ticketservices.gr, e-mail: info@ticketservices.gr Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ, παραλία Αίγινας

info@aeginamusicfestival.gr   site : www.aeginamusicfestival.gr


×