search

Σπίτι Art Bar

Ευπατριδών 7, Αθήνα 118 54, Ελλάδα

2ήμερο Gypsy Jazz

2ήμερο Gypsy Jazz

13 Μαϊ 2016 19:00

Σπίτι Art Bar

2ήμερο Gypsy Jazz

TO “ΣΠΙΤΙ” ART BAR  φιλοξενεί σε όλους τους χώρους του ένα Gypsy jazz  διήμερο την Παρασκευή και το Σάββατο  13 & 14 Μαίου!

Live, έκθεση οργάνων, παρουσίαση σεμιναρίου για τη gypsy jazz κιθάρα, και ανοιχτό jam για όλους  στο μικρό , φιλόξενο τζαζ-πολυχώρο του Κεραμεικού!

Σε συμεργασία με το DJANGOFEST της Αθήνας, η gypsy jazz μουσική θα αναλάβει  να πλημμυρίσει για αυτές τις δύο μέρες όλους τους χώρους του “ΣΠΙΤΙΟΥ”,  μεταφέροντας μια μικρογραφία του djangofest στο κέντρο της Αθήνας και της άνοιξης!
Από τις 19.00 και τις 2 μέρες στον 1ο όροφο θα λειτουργήσει έκθεση ελλήνων οργανοποιών που ασχολούνται με τις gypsy (manouche) κιθάρες και στις 23.00 την Παρασκευή θα εμφανιστούν οι DIMINUITA, ενώ την ίδια ώρα το Σάββατο τη σκυτάλη θα πάρουν οι TEA FOR 3!
Όπως όλοι μας έχουμε συνηθίσει μετά τα live θα υπάρξει ανοιχτό jam!

Παρασκευή και Σάββατο 13, 14 Μαϊου 2016
Η έκθεση θα λειτουργήσει και τις 2 μέρες 19.00-23.00

Εκθέτουν οι: GoulielmoS Guitars & Gabojo amplification, Mamais Guitars, Θανάσης Γκριτζάπης και Χορδόφωνο
Τα live ξεκινούν στις  23.00 ( είσοδος για τα live 3 ευρώ, χρέωση με το πρώτο ποτό μετά τις 22.00)
Παρουσίαση του σεμιναρίου “ήχος & τρόπος της gyspy jazz κιθάρας , το Σάββατο στις 19.30, με τον Γιώργο Παπαδογιάννη.

DIMINUITA
Ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα από το 2007, οι Diminuita σαν τρίο, έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ στην χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, International Gypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2014). Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους, “a-rhythmology” 2011 και Μani Sessions το 2014. Το σχήμα “μεγαλώνει” σε μια μικρή big band, την Le petit Big Band το καλοκαίρι του 2015, με ενοχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του Django Reinhardt, του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.
Κωνσταντίνος Σαπούνης τρομπέτα
Γιώργος Κωνσταντίνου κοντραμπάσο
Έφη Σαράντη ρυθμική κιθάρα
Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα, ενορχήστρωση
και
Μαρία Αυλητή στα φωνητικά
www.diminuita.com 
hello@diminuita.com
https://youtu.be/IF2L1YUwmHs
https://youtu.be/R9r52431AfE

Tea for 3
Μεγαλωμένοι στην Αθήνα και μυημένοι στην μουσική του Django Reinhardt οι "Tea for 3" έρχονται να μας ψυχαγωγήσουν με original συνθέσεις καθώς και standards της εποχής του 30-40.
Στις κιθάρες ο Ηλίας Τσάγγαρης,Ηλίας Καλίτσης, στο κοντραμπάσο ο Γιώργος Μουρούτσος συν special guests.

https://www.facebook.com/Tea-for-3-1565009393735305/?ref=ts&fref=ts

ΕΚΘΕΤΕΣ
*GOULIELMOS GUITARS & GABOJO AMPLIFICATIONS
Τσiganize it Guitars
O Άδωνις Γουλιέλμος ξεκίνησε την μουσική τροχιά του το 1987.
Από το 2006 ως σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος των ‘’SWING SHOES’’
To 2001 ως το 2002 συναντήθηκε και συνεργάστηκε με τον Κοτζαμπόπουλο Κώστα που τον έβαλε για τα καλά στην οργανοποιία. Το 2003 ως το 2011 δούλεψε στο Custom shop του Φίλιππου Νάκα.
Από το 2009 παράλληλα με το service του Φ.Νάκα διατηρούσε ένα μικρό χώρο που κατασκεύαζε κιθάρες. Το 2011 και μετά δουλεύει αυτόνομα με την επωνυμία GOULIELMOS-GUITARS.GR
Το 2006 γνώρισε τον Κιλτσικσή Ανδρέα, τότε φοιτητή των Τ.Ε.Ι. οργανοποιίας Κεφαλονιάς.
Το 2011 με τον Ανδρέα σχεδιάζουν και φτιάχνουν τις λα’ι’κές κιθάρες ‘’LEVAL’’που τις κατασκευάζουν μέχρι σήμερα…
Το 2013 έρχεται και η συνεργασία με τον Σπηλιοτόπουλο Δημήτρη’’GABOJO’’.
Από την συνεργασία έρχονται οι μαγνήτες για τις gypsy guitars “KLEIO”
http://www.goulielmos-guitars.gr/
info@goulielmos-guitars.gr

Gabojo amplifications
Η Gabojo amplification είναι μια μικρή εταιρία που σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητους μαγνήτες (pickups), με γνώμονα το πάθος και τη μαγεία για κάτι μοναδικό. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση εδώ, στο περσινό Django Fest. Φέτος, ένα χρόνο μετά, παρουσιάζει τον Kleio 47, ένα μαγνήτη για gypsy jazz κιθάρες, εμπνευσμένο από τα '40s: υπόγειες σκηνές, ημίφως, καπνοί από τσιγάρα και σε μια γωνιά να ξεδιπλώνει τους μαγικούς ήχους της η jazz. Αυτή η ατμόσφαιρα αποτελεί την προσωπικότητα του Kleio 47 και προσδίδει σε κάθε κιθάρα μία “ηλεκτρική” μοναδικότητα.
www.gabojo.com
www.facebook.com/gabojolab

*Mamais Guitars (ΑΙΓΙΝΑ)
Ο Σπύρος Μαμάης ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή μουσικών οργάνων απο το 1998.
Στο εργαστήρι του που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ,Εμ. Μπενάκη 101, κατασκευάζει σαντούρια, κιθάρες Manouche και λαϊκές κιθάρες (ρεμπετοκιθάρες).
Συμμετέχει σε εκθέσεις και συνέδρια και ενημερώνεται για τις εξελίξεις μέσα από το Guild of American Luthiers, του οποίου είναι μέλος.

Ιστοσελίδες:
www.mamaisguitars.com (υπο κατασκευή)
www.santouri.gr 
email:spiros@santouri.gr


Gritzapis Guitars
Ο Θανάσης Γκριτζάπης γεννήθηκε στο Λούτσι Βοιωτίας το 1962 και μεγάλωσε στην Αθήνα.Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Γλυπτική. Έχει ασχοληθεί με διάφορα πεδία γλυπτική, ζωγραφική, συντήρηση αρχαιοτήτων κατασκευή εκμαγείων (καλούπια) κ.άλ. Έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει παιχνίδια (mind games) για μερικά από τα οποία έχει πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την κατασκευή εγχόρδων παραδοσιακών λαικών μουσικών οργάνων καθώς και την κατασκευή κιθάρων τύπου Selmer Maccaferri.
www.gritzapis.gr

Χορδόφωνον
Στο εργαστήριο " Χ ο ρ δ ό φ ω ν ο ν " δημιουργούμε μουσικά όργανα με προσωπικό χαρακτήρα και σεβασμό στις μουσικές ιδιαιτερότητες. Για την κατασκευή μιας Manouche κιθάρας, στηριζόμαστε στην παραδοσιακή τεχνοτροπία και συνάμα σε πιο σύγχρονες αναζητήσεις. www.hordofonon.com
Εμ. Μπενάκη 63-65, Αθήνα.


×