search

Πλατεία Κυπριάδη

Γαβριηλίδου 5, Αθήνα 111 41, Ελλάδα

Γιώργος Δημητριάδης, Terrapin

Γιώργος Δημητριάδης, Terrapin

12 Οκτ 2013 20:00

Πλατεία Κυπριάδη

Γιώργος Δημητριάδης, Terrapin

ΠΑΤΗΣΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

κάθε εβδομάδα σε μια άλλη πλατεία, χωρίς σκηνή, χωρίς εισιτήριο, χωρίς διδασκαλία με σκοπό τον εξωραϊσμό, τη συναναστροφή, την τέχνη και την επικοινωνία.

Ξεκινάμε με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό. Καλλιτέχνες του βεληνεκούς του Γιώργου Δημητριάδη (με τους Lego) και των Terrapin (μέλη των θρυλικών Nomansland) δέχθηκαν με εμπιστοσύνη και πάθος ν' αγκαλιάσουν την ιδέα μας. Έτσι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου με τον εξωραϊσμό της πλατείας και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 8.00μμ με τον Γιωργο Δημητριάδη + Lego και στις 9.30μμ με τους Terrapin LIVE! ξεκινάει η προσπάθεια μας.

ΧΩΡΙΣ ΣΚΗΝΗ -ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ κάθε εβδομάδα σε άλλη πλατεία

Πιο αναλυτικά:

Θεωρώντας πως το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί είναι η έξω από κλίκες, εταιρίες, μάνατζερς και υπόγειες συμφωνίες τέχνη, καταλήξαμε σε μια ιδέα για τις μικρές γειτονιές των Πατησίων που χρειάζονται ένα στίγμα καλού για να ξαναγίνουν ευχάριστες. Η ιδέα είναι ένα χαλί, ένας καναπές κι ένα λαμπατέρ σε μια μικρή “αποχαρακτηρισμένη” πολιτικά και άγνωστη πλατεία τη φορά. Υπάρχουν πολλές στα ευρύτερα Πατήσια. Ο τίτλος της ιδέας “Πατήσια σαν το σπίτι σου”. Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν σκεφτήκαμε να επεμβαίνουμε καλλιτεχνικά και ζητάμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα , την βοήθεια καλλιτεχνών από όλους τους χώρους : Μουσικούς, Ηθοποιούς, Λογοτέχνες, Κουκλοπαίκτες, Κινηματογραφιστές οτιδήποτε, για να παράξουν ένα έργο της τέχνης τους. Οι συνθήκες είναι πως δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με κανέναν πολιτικό “χώρο” η “υποχώρο” οι πίστεις του καθενός παραμένοντας εντός του, θ’ αφήνουν χώρο στο μήνυμα που θα είναι αυτό που θα περνάει η τέχνη. Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ανταλλαγή με κανέναν. Δεν θα πωλείται τίποτα, δεν θα αμείβεται κανείς για τίποτα. Οι πλατείες θα καθαρίζονται την προηγούμενη μέρα (σε αυτό θα βοηθήσει το 5ο διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας και οι χειριστές των μηχανημάτων που θα εργαστούν) και θα υπάρχει φρεσκάρισμα στον χώρο (σε αυτό θα βοηθήσουν διάφοροι εξωραϊστικοί σύλλογοι και παιδιά) και ότι γίνεται τη νύχτα του δρώμενου θα είναι με βάση αυτό το σκηνικό : χαλί-καναπές-λαμπατέρ. Άδεια από τον Δήμο έχουμε ήδη πάρει (παμψηφεί) καθώς και ρεύμα και τα μηχανήματα και τους χειριστές που θα πλένουν τις πλατείες. Ομοίως και από τα Αστυνομικά τμήματα. Μικροφωνική εγκατάσταση έχει εξασφαλιστεί δωρεάν. Δε θέλουμε να αποτελέσουμε μια ομάδα που θα δίνει συνεντεύξεις, μα μια ιδέα που θέλουμε να αντιγράψουν κι άλλοι γιατί μέσω της έκφρασης μειώνεται ο φόβος. Όταν ο φόβος μειωθεί ή καλύτερα πάψει, τότε το περιβάλλον στο οποίο αυτό συνέβη το θεωρεί κανείς καταφύγιο και το καταφύγιο το υπερασπίζεται με πάθος. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μας στο billhunchback@gmail.com  

Ονόματα συμμετεχόντων μουσικών  

Γιώργος Δημητριάδης (με κυκλοφορία καινούριου δίσκου τιτλοφορούμενου «Από το Μηδέν»)  

οι Lego που τον συνοδεύουν είναι οι:

Γιάννης Μπάκος - Φωνή, κιθάρα

Μιχάλης Κεχαγιάς - Τζουράς, Πλήκτρα, Mellotron, Φωνή

Βαγγέλης Λάρυγγας – Μπάσο

Στέργιος Δήμπας – Κιθάρα

Δημήτρης Αζοράκος - Τύμπανα  

 

Θα εμφανιστούν μαζί στις 8.00 μμ    

 

Οι Terrapin  είναι οι:

Βασίλης Αθανασιάδης (παράλληλα στους θρυλικούς Nomansland) -κιθάρα, φωνή

Γιώργος Παπαγεωργιάδης (παράλληλα στους θρυλικούς Nomansland) - μπάσο

Γιώργος Τζίβας - τύμπανα

Θα εμφανιστούν στις 9.30 μμ κάνοντας μας την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δουλειά αυτής της μπάντας ζωντανά.


×