search

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα

Κόρε.Ύδρο + Pan Pan, Κτίρια Τη Νύχτα

Κόρε.Ύδρο + Pan Pan, Κτίρια Τη Νύχτα

16 Ιαν 2014 21:00

Six D.O.G.S.

Κόρε.Ύδρο + Pan Pan, Κτίρια Τη Νύχτα

Οι Κόρε. Ύδρο. σχηματίστηκαν στην Κέρκυρα το φθινόπωρο του 1993 από τον Παντελή Δημητριάδη και το Γιώργο Αρβανιτάκη μαζί με δύο σχολικούς τους φίλους. Το 1997 ήρθε στο συγκρότημα ο Κωνσταντίνος Αμύγδαλος.

Η προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή το 2001 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μια νέα αρχή για το συγκρότημα, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα 15 κομμάτια του δίσκου Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2003 από την ιστορική ανεξάρτητη εταιρεία Wipe Out Records σε 515 αντίτυπα και έγινε δεκτός με ενθουσιώδεις κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο. Ακολούθησε η αποκλειστικά online κυκλοφορία (με δωρεάν διάθεση από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος) του mini album Εφτά Μήνες Μετά, με παραλειπόμενα από τα sessions του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ αλλά και μεταγενέστερες ηχογραφήσεις.

Ο δεύτερος κανονικός δίσκος των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, ηχογραφημένος στο «σπιτικό» studio του συγκροτήματος στην Κέρκυρα, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006 από την ΕΜΙ (υπό το label της Capitol). Ο δίσκος γνώρισε σε πρώτο χρόνο πρωτοφανή κριτική αποδοχή αλλά και απρόσμενη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας ως το #21 του επίσημου ελληνικού album chart της IFPI, με το τραγούδι «Όχι πια Έρωτες» να απολαμβάνει εξαιρετικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό airplay.

Τον Μάρτιο του 2006 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Αθήνα (Gagarin 205). Τον Νοέμβριο του 2006 η Φτηνή Ποπ για την Ελίτ ονομάστηκε από το μουσικό περιοδικό SONIK (τεύχος 22) «Ο σημαντικότερος ελληνικός δίσκος της δεκαετίας μέχρι στιγμής». Έναν ακριβώς χρόνο μετά την κυκλοφορία της ΦΠγτΕ οι Κόρε. Ύδρο. επανεμφανίστηκαν στο Gagarin 205 μπροστά σε ένα φανατικό κοινό και με αντίκτυπο που κατέστησε τη συγκεκριμένη εμφάνιση σταθμό στην ιστορία του συγκροτήματος. Ακολούθησε μικρή περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Ο τρίτος επίσημος δίσκος των Κόρε. Ύδρο. Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009 σε CD από την Capitol/EMI και τον Ιούλιο σε συλλεκτικό διπλό LP από την Inner Ear και γνώρισε ευρεία κριτική αποδοχή. Το καλοκαίρι του 2009 γυρίστηκε με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας το video clip για το τραγούδι «Πικρή Γεύση», μια ανατρεπτική ανάπλαση της Οδύσσειας του Ομήρου.

Τον Μάιο του 2010 οι Κόρε. Ύδρο. επανεμφανίστηκαν στην Αθήνα (Gagarin 205) μετά από δυόμισι χρόνια, μπροστά σε ένα φανατικό κοινό. Η συγκεκριμένη εμφάνιση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου ως μία από τις καλύτερες ζωντανές εμφανίσεις των τελευταίων δέκα χρόνων στην Ελλάδα. Μετά από τρία χρόνια απόλυτης σιωπής, οι Κόρε. Ύδρο. επανήλθαν με τον δίσκο Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό [04.2013], ηχογραφημένο ζωντανά στο στούντιο του συγκροτήματος, ενώ τον Μάιο του 2013 εμφανίστηκαν στο Gagarin 205, σε μια συναυλία που έκλεισε με θριαμβευτικό τρόπο έναν μεγάλο κύκλο για το συγκρότημα.

http://www.koreydro.gr/

https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CF%8C%CF%81%CE%B5-%CE%8E%CE%B4%CF%81%CE%BF/9470386733

O Pan Pan φτιάχνει την electronica του, μόνος του, στο σπίτι του, με παλιά keyboards, synths και samplers αλλά στη σκηνή βγαίνει μαζί με τον Γιώργο Λιγουριώτη (drums, noise), την Νεφέλη Λιούτα (βιολί) και τον Χάρη Νείλα (κιθάρα). Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ, με τιτλο "Missing two trains on purpose". Όλες οι κυκλοφορίες του είναι διαθέσιμες για stream και download στο www.panpanathens.bandcamp.com. Όλες οι υπόλοιπες κυκλοφορίες του (παλαιοτέρα EP, beat tapes και soundtracks για τα comics του) είναι διαθέσιμες για δωρεάν download στο www.postnoise.com/music.

Κτίρια τη νύχτα- Ζει στην Αθήνα και γράφει κυρίως τραγούδια με ελληνικό στίχο, τα οποία ηχογραφεί στο σπίτι του. Από το 2007 έως το 2012, έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ με τη μορφή μικρών χειροποίητων βιβλίων, μια διπλή κασέτα που μοιράζεται με τον Άγγελο κυρίου και την Betty loop loop, καθώς και τρία ακόμα άλμπουμ τα οποία διανέμει σε ψηφιακή μορφή μέσα από το site του. Στο τέλος της άνοιξης του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του βινύλιο “Κενοί Χώροι” από την Inner Ear.

http://www.buildingsatnight.com/

https://soundcloud.com/buildingsatnight

 

Προπώληση: 10€

Ταμείο: 12€

Προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/music/kore-ydro-live/

στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots, καθώς και στο 11876.


×