search

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα 117 45, Ελλάδα

Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Καμεράτα

Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Καμεράτα

30 Μαϊ 2012 20:30

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Καμεράτα

Η ιδιαίτερη μουσική γλώσσα του Βασίλη Τσαμπρόπουλου συναντά την Καμεράτα σε μια παρουσίαση των νέων συνθέσεων του καταξιωμένου Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά τις νέες συνθέσεις του, αναπτύσσοντας ένα δημιουργικό διάλογο με την Καμεράτα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Ο πιανίστας και συνθέτης, έχοντας έναν ολόκληρο ορχηστρικό κόσμο στο μυαλό του, συνδιαλέγεται με τις κλασικές φόρμες, τη γλώσσα της τζαζ, αλλά και με ελληνικούς τρόπους, προτείνοντας μια νέα, ενδιαφέρουσα αλλά και βαθύτατα προσωπική μουσική γλώσσα. Παρότι ακόμα και σήμερα ερμηνεύει κλασικά δεξιοτεχνικά έργα, ο ίδιος αποποιείται τη δεξιοτεχνία ως κύριο κανάλι έκφρασης. Ο Tσαμπρόπουλος (γεννημένος το 1966) σε ηλικία δέκα ετών κέρδισε σε ένα διαγωνισμό πιάνου της ΟΥΝΕΣΚΟ. Μετά από σπουδές στην Αθήνα, το Παρίσι, το Σάλτσμπουργκ και τη Νέα Υόρκη (Juilliard), ερμήνευσε έργα με μεγάλες ορχήστρες όπως η Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Συμφωνική Ορχήστρα του Χιούστον. Με την ενθάρρυνση του Chick Corea, άρχισε να αυτοσχεδιάζει στα πλαίσια της τζαζ και από τότε ακολούθησε αυτή την παράλληλη πορεία. Η συνεργασία του με τον μπασίστα Arild Andersen τον έφερε στην ECM το 1999. Μετά από το σόλο άλμπουμ Akroasis, βασισμένο σε βυζαντινούς ύμνους, συνεργάστηκε με τη Γερμανίδα βιολοντσελίστα Anja Lechner, σε ένα ντουέτο που απέφερε τις ηχογραφήσεις Chants, Hymns and Dances (με μουσική του G.l. Gurdjieff) και Melos (2008), τα οποία απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια διεθνώς. Στην πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του, Τhe Promise, η ενδελεχής διατύπωση, η λεπτότητα και η ακρίβεια του ήχου διαποτίζονται από ποιητική ευαισθησία.

Μουσική ήρεμη και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, διαθέτει συγχρόνως αφαιρετική ιδιοσυγκρασία. Αν και η πλειονότητα της μουσικής του βασίζεται σε συνθέσεις, διαθέτει μια σπάνια ευελιξία, σαν να επρόκειτο για μπαλάντες που προέκυψαν από αυθόρμητο αυτοσχεδιασμό. Ο ακροατής καλείται έτσι να ανακαλύψει σταδιακά τη μουσική, να συγκεντρωθεί για να βρει το μονοπάτι του. Εκεί βρίσκεται και η υπόσχεση αυτού του δίσκου, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Reflections for Orchestra i) The Mirror of the moment / ii) Reflections of the moment / iii) White Vision Masques

Evening Suite for piano and Orchestra i) Evening Breeze / ii) Notturno / iii) Monologue / iv) Night Flower

The fiesta A Dance for Orchestra in 5 steps i) The Promise / ii) The Gift of Dreams (για σόλο πιάνο) i) Eclipse / ii) Esmeralda's theme / iii) Fairytale (για πιάνο και ορχήστρα) i) Hallelujah (για σόλο πιάνο) i) The Myth (για πιάνο και ορχήστρα)

Σύνθεση & ενορχήστρωση όλων των έργων: Βασίλης Τσαμπρόπουλος

 

Εισιτήρια: 18 - 25 - 32 € | Φοιτ. 10 - 15 €

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης. Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.  

Εκδοτήρια εισιτηρίων: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.    

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ,  τα καταστήματα PUBLIC, τα καταστήματα ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και τα μηχανήματα EasyPay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.


×