search

Θέατρο Παλλάς

Βουκουρεστίου 5, Αθήνα 105 64, Ελλάδα

Τρωϊκός Πόλεμος

Τρωϊκός Πόλεμος

01 Μαρ 2014 00:00

Θέατρο Παλλάς

Τρωϊκός Πόλεμος

Ένα μαγικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους είναι ο Τρωικός Πόλεμος που παρουσιάζεται στο Παλλάς από την Ελληνική Θεαμάτων με την υπογραφή του Στρατή Πασχάλη στο κείμενο, της Σοφίας Σπυράτου στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, του Μανώλη Παντελιδάκη στα σκηνικά και τα κοστούμια και της Κατερίνας Πολέμη. Ενθουσιάζοντας από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις του, με προπωλημένα περίπου 14.000 εισιτήρια, ο Τρωικός Πόλεμος κερδίζει επάξια τη θέση του στις μεγάλες υπερπαραγωγές της οικογενειακής διασκέδασης. 

Μια παράσταση σαν τοιχογραφία, με εντυπωσιακές εικόνες που αρθρώνονται δημιουργώντας ένα τεράστιο ζωντανό ψηφιδωτό. Ολύμπιοι θεοί σαν αγάλματα. Ήρωες ρομαντικοί και ανδρείοι του παραμυθιού. Παράξενες αμαζόνες, ελάφια, δέντρα, ποτάμια, μάχες, μονομαχίες, πύργοι, και τελευταίος ένας πελώριος Δούρειος Ίππος που κλείνει την παράσταση θριαμβευτικά.

Ο λόγος ακολουθεί πιστά τις πηγές και τη σοβαρή μυθολογική καταγραφή, με πνοή κι απλότητα. Φράσεις στην αρχαία μας γλώσσα διανθίζουν το κείμενο πείθοντας πως είναι η μητρική μας γλώσσα. Φυσική, άμεση, γοητευτική.  Η δράση ξετυλίγεται συναρπαστικά, με δραματικότητα κι εκπλήξεις. Με καθαρότητα και σαφήνεια. Όλα συμβαίνουν μέσα σ’ ένα αρχαϊκό όνειρο.

Ο Πάρις ερωτεύεται την Ελένη, ενώ τους παρακολουθεί η Αφροδίτη με τους ήχους μιας μουσικής γεμάτης κελαϊδίσματα πουλιών. Η Άρτεμις κυνηγάει με το τόξο της, ενώ χρυσά ελάφια τρέχουν στη σκηνή και την πλατεία. Ο Αχιλλέας και ο Έκτορας ξιφομαχούν σαν δυο ρομαντικοί ιππότες. Ο Οδυσσέας απευθύνεται στο κοινό με το χιούμορ και τη σπίθα της εξυπνάδας του. Οι πολεμιστές μάχονται πάνω στους ρυθμούς μιας σύγχρονης ακροβατικής χορογραφίας. Ο Δίας, η Ήρα, ο Ερμής, η Αθηνά, μοιάζοντας με ανάγλυφα σε αρχαία μετώπη, στο πάνω μέρος της σκηνής, παρακολουθούν, σχολιάζουν και συμμετέχουν σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο των θνητών.

Όπερα, θέατρο, χοροθέατρο ενώνονται για να προσφέρουν μια σύνθεση από σκηνές που μας θυμίζουν πολλά απ’ όσα γράφτηκαν κι αναπαραστάθηκαν σε όλη την ελληνική κι ευρωπαϊκή τέχνη εμπνευσμένα από τον διασημότερο αρχαίο μύθο μας.

Συντελεστές:

Κείμενο: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Μουσική: Κατερίνα Πολέμη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Aikido: Κώστας Γλούφτσιος

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τατιάνα Μύρκου

Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβανάη

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αντίνοος Αλμπάνης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Μάξιμος Μουμούρης, Δούκισσα Νομικού, Γιώργος Νούσης, Ντορέττα Παπαδημητρίου. Μαζί τους: Μαριάννα Λαγουρού, Χλόη Μάντζαρη, Εύη Χατζάκη, Ράνια Φόβου. Και οι: Στράτος Γιαπτσές, Αργύρης Γκαγκάνης. Τάσος Καραχανίδης, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Tadeu Liesenfeld, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Νικόλας Μακρής, Τζεφ Μαράουϊ, Ανδρέας Μάσσιος, Άρης Παπαδόπουλος, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο, Θανάσης Τσιδίμης.

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή: 11.30 και 15.00

Παραστάσεις για σχολεία καθημερινές.

Κρατήσεις: 210 5752978 - 2105767193

Εισιτήρια: 10€, 15€, 18€, 20€

Προπώληση: Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3213100

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

ΓΕΡΜΑΝΟΣ, PUBLIC, ΙΑΝΟΣ, HONDOS CENTER, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


×