search

Θέατρο Αμιράλ

Αμερικής 10, Αθήνα 106 71, Ελλάδα

Η Μαμά Είπε Μη...!

Η Μαμά Είπε Μη...!

20 Νοε 2013 00:00

Θέατρο Αμιράλ

Η Μαμά Είπε Μη...!

Η κεντρική σκηνή του θεάτρου ΑΜΙΡΑΛ και οι θεατρικές επιχειρήσεις Λιβαδά, παρουσιάζουν από τις 20 Νοεμβρίου το νέο έργο των Στέλιου Παπαδόπουλου - Γιώργου Βάλαρη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, «Η Μαμά είπε μη..!». Μια σύγχρονη, σπονδυλωτή, νεοελληνική μουσική κωμωδία, με την κυρίαρχη «μητρική φιγούρα» να ξεδιπλώνει διαφορετικές μικρές ιστορίες, σαν ένα «ταξίδι μνήμης» στη ζωή και τις σχέσεις. Με διάθεση κριτική, νοσταλγία αλλά και έντονο αυτοσαρκασμό. Αν η πρώτη λέξη που λέμε είναι «μαμά», τότε η πρώτη που ακούμε είναι σίγουρα «μη» - και μάλιστα από τα χείλη της μαμάς μας. Τα «μη» συνοδεύουν κάθε κίνησή μας από το πρωί μέχρι το βράδυ και ο απόηχός τους μας ακουλουθεί σε όλη μας τη ζωή. Τα «μη» χτίζουν ένα τοίχο γύρω μας και μπορεί οι τοίχοι να μην έχουν αυτιά, έχουν όμως μαμά... Η οποία δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε στιγμή να μας υπενθυμίζει τι δεν πρέπει να κάνουμε, τι δεν πρέπει να σκεφτούμε, τι δεν πρέπει να φάμε, τι δεν πρέπει να φορέσουμε, που δεν πρέπει να πάμε. Ένα διαρκές “μη” συνοδεύει κάθε κίνησή μας. Στην εμφάνιση, το σεξ, τις φιλίες, τον έρωτα, τη δουλειά, τη διασκέδαση. Στο μικροσκόπιο των Στέλιου Παπαδόπουλου και Γιώργου Βάλαρη, μπαίνει το βιολογικό ρολόι της γυναίκας, το καταναλωτικό ρολόι της, η πρόταση γάμου από τον άντρα, η γενναιοδωρία του, το δαχτυλίδι, η έγκριση από τις φίλες της, η άδεια από τη μαμά, το παιδί, η μητρότητα, η χαλάρωση, ακόμα και η «πλαστική χειρουργική»… Τον καταλυτικό στην εξέλιξη του «Η μαμά είπε μη..!» ρόλο της «μαμάς», ερμηνεύει η μεγάλη μας ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη που μετά από τρίχρονη απουσία επιστρέφει σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή! Μαζί της, η λυρική περφόμερ Νίνα Λοτσάρη, η Μίνα Ορφανού, η Λίλη Τσεσματζόγλου και ο Αιμίλιος Ράφτης σε ρόλους καθημερινούς, συμβολικούς, διαχρονικούς, “ελληνικούς” και επίκαιρους. Το “Η μαμά είπε μη..!” ακτινογραφεί τη νεοελληνική οικογένεια στον καιρό της κρίσης σε ότι αφορά στις σχέσεις, την οικογένεια, τον έρωτα, τη φιλία, τη δουλειά. Φωτίζει το σύγχρονο “εγώ”, το “εμείς”, το “εσείς”, το “αυτοί”. Και φυσικά την ψυχοσύνθεση της “μαμάς” των ημερών μας που αναστατώνει, καθησυχάζει, προβληματίζει, αποφασίζει, ορίζει και καθορίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των παιδιών της, της γειτονιάς της, της πόλης της και ολόκληρης της κοινωνίας μας. Η μοντέρνα συγγραφική και σκηνοθετική γραμμή, παρουσιάζει με ιδιαίτερα σουρεαλιστικό τρόπο τις αυτοβιογραφικές σκηνές, με τις αρχέτυπες συγκρούσεις του «θέλω» με το «πρέπει», του «συνειδητού» με το «υποσυνείδητο» και του «σήμερα» με το «χθες». Και δημιουργεί στιγμές κωμικής κορύφωσης, αλλά και συγκινησιακής φόρτισης στον θεατή, που αναγνωρίζει εύκολα στα πρόσωπα του έργου, τον ίδιο του τον εαυτό. Εννέα ιστορίες για τη ζωή, τον έρωτα, τις σχέσεις, την οικογένεια, το γάμο, τη «διαφορετικότητα» - της γυναίκας και του άντρα. Όλες διανθισμένες με τραγούδι, χορό και Video Art.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Βάλαρης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Βάλαρης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μάρθα Καραγιάννη, Νίνα Λοτσάρη, Μίνα Ορφανού, Λίλη Τσεσματζόγλου, Αιμίλιος Ράφτης.

Για περισσότερο οπτικό θέαμα σας παραθέτουμε τα ακόλουθα ηλεκτρονικά Links: http://www.youtube.com/watch?v=MJaRi9-

https://www.facebook.com/pages/H-mama-eipe-mh%CE%97-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%B5i%CF%80%CE%B5-%CE%BC%CE%B7/377822315681134

http://www.imamaipemi.gr/

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ: (λαική απογευματινή) 18.15

ΠΕΜΠΤΗ: 20.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21.15

ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.15

ΚΥΡΙΑΚΗ: 18.15

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 16 ευρώ

Λαϊκή απογευματινή και ηλικιωμένοι: 12 ευρώ

Φοιτητικό και άνεργοι: 10 ευρώ

Ειδική τιμή προπώλησης για τον πρώτο μήνα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου Γενική είσοδος 12 ευρώ, για όλες τις ημέρες παραστάσεων. (Η προπώληση θα πραγματοποιείται από το ταμείο του θεάτρου και από την ηλεκτρονική σελίδα www.halfticket.gr )


×