search

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 58, Ελλάδα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Τερμίτες

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Τερμίτες

05 Οκτ 2014 00:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Τερμίτες

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος και οι Τερμίτες στη μουσική παράσταση “Τα Τραγούδια της Γενιάς μας”
Από το θρυλικό έργο τους “Αρμαγεδδών” στο σήμερα

Αφήγηση, τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας
Μαζί τους η Εστουδιαντίνα

Σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=nGvubhe2XFw

Την πλούσια μουσική βιογραφία του, φωτίζοντας όλες τις περιόδους, θα μας “αποκαλύψει” για πρώτη φορά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παρέα με τους Τερμίτες και τους P.L.J.Band, την πιο “αρχαία” εκδοχή τους, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Από το θρυλικό “Αρμαγεδδών” με την progressive rock αισθητική μέχρι τις σύγχρονες συνεργασίες του ο Μαχαιρίτσας θα επιστρατεύσει κάθε επιτυχία του για να δώσει το δικό του στίγμα απέναντι σ' ένα κόσμο που έχει χάσει τον εαυτό του και μοιάζει να στέκεται μετέωρος πάνω από την άβυσσο.
Χωρίς να γοητεύεται από τη νοσταλγία του παρελθόντος θα ανασύρει τον προφητικό λόγο του “Αρμαγεδδώνα”. Με στιχουργική καταγωγή  από την Αποκάλυψη του Ιωάννη και τις Προφητίες του Ιεζεκιήλ, το δισκογραφικό αυτό ντεμπούτο των P.L.J.Band συμβολίζει το τέλος της εποχής μας. Εστιάζει στην τελική αναμέτρηση του καλού με το κακό, στον επερχόμενο ανεξέλεγκτο παγκόσμιο πόλεμο, την απειλή του χάους και την ολοκληρωτική καταστροφή. Παράλληλα αποτελεί και μια πανάρχαια βεβαιότητα ότι θα ηττηθεί το σκοτάδι και θα νικήσει το φως. Γι' αυτό και η ιδέα του εμπνέει, ενώνει, συσπειρώνει και συστρατεύει.
Μετά όμως, από απαίτηση του κοινού και παρά τον αρχικό σχεδιασμό, εκτός από τον “Αρμαγεδδώνα”, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα “διασχίσει” όλο το ρεπερτόριό του από τα ανησυχητικά σύνορα του “Νότου” μέχρι το συμπονετικό “Σουλτάνο της Βαβυλώνας”, συμφιλιώνοντας τον ηλεκτρικό ήχο με το λυρισμό και τη μελωδία. Κάθε τραγούδι του είναι και μια ιστορία. Άλλοτε απεγνωσμένη, άλλοτε σαστισμένη, αλλά πάντα γήινη με ψήγματα ελπίδας, σκιαγραφεί έναν κόσμο με ανθρώπους που δεν σταματούν να φωνάζουν “Πόσο σε θέλω” και “Έλα ψυχούλα μου”. 
Με “Τα Τραγούδια της Γενιάς μας” ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Παύλος Κικριλής, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Τάκης Βασαλάκης, η πλήρης δηλαδή σύνθεση των Τερμιτών, δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους στο Σ.Ε.Φ., θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι για να τραγουδήσουν δυνατά πως η γιορτή δεν έχει τελειώσει. Είναι το ίδιο διψασμένοι να παίξουν μουσική, το ίδιο αποφασισμένοι να κάνουν την επανάστασή τους και να φωνάξουν δυνατά για τις αλήθειες που τους εκφράζουν.

Μαζί τους θα είναι ο Γιάννης Κότσιρας που ως αφηγητής στο “Αρμαγεδδών” και ερμηνευτής μαζί με τους Τερμίτες στο δεύτερο μέρος, θα δώσει τη δική του νότα στη μουσική παράσταση. Ενώ η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με τον παραδοσιακό της ήχο θα χρωματίσει τις ενορχηστρώσεις παντρεύοντας ήχους, ρυθμούς και μελωδίες.

Συντελεστές της παράστασης:
Ενορχηστρώσεις : Αντώνης Μιτζέλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγούδι : Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος
Κιθάρες : Αντώνης Μιτζέλος
Ακουστική Κιθάρα : Παύλος Κικριλής
Ντραμς : Φίλιππος Σπυρόπουλος
Μπάσο : Τάκης Βασαλάκης
Αφήγηση, τραγούδι : Γιάννης Κότσιρας
Σκηνοθεσία : Τάσος Βασιλείου
Επιμέλεια κειμένων : Άρης Βασιλειάδης
Μαζί τους η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου

Διάρκεια : 2 ώρες και 10 λεπτά μαζί με διάλειμμα 20 λεπτών

Νέες Τιμές εισιτηρίων:
Κάτω Διάζωμα:
Διακεκριμένη Ζώνη:    32,50 €
A΄  Ζώνη:                     25 €
Β΄  Ζώνη:                     20 €
Γ΄  Ζώνη:                      15 €

Άνω Διάζωμα
Δ΄  Ζώνη:                     11 €
Ε΄  Ζώνη:                     7,50 €  (Φοιτητές, Άνεργοι)

 


×