search

Θέατρο Τεχνόπολις

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116, Ηράκλειο 713 05, Ελλάδα

Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου

15 Ιουλ 2013 21:30

Θέατρο Τεχνόπολις

Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με τη διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του. Είναι το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στις 18 Ιουνίου σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Η ιδέα αυτού του προγράμματος ξεκίνησε με τα λαϊκά τραγούδια, που έχει γράψει κατά καιρούς ο συνθέτης, αλλά διευρύνθηκε με τραγούδια που έχουν πολιτικό πρόσημο, έτσι ώστε ο τίτλος του προγράμματος να αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

Έτσι κι αλλιώς στη σημερινή βαρβαρότητα, πολιτικά τραγούδια όπως το “Άννα μην κλαις”, το “Ανεμολόγιο”, η “Ελένη”, το “Είσαι η Πρέβεζα, τα Γιάννενα και το Κιλκίς” θεωρούνται από όλους  τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

Ο Θάνος Μικρούτσικος μιλώντας για τα λαϊκά τραγούδια, που έχει συνθέσει αναφέρει: “... είχα και εγώ εκπλαγεί με την διαχρονική επιτυχία της “Πιρόγας”, με την τρέλα που ακολουθούσε τη “Ρόζα” επειδή η καταγωγή μου ήταν πολύ διαφορετική από αυτήν ενός λαϊκού συνθέτη και δεν καταλάβαινα πώς από τις όπερες, τα συμφωνικά μου έργα αλλά και από τον Καββαδία μου, μεταπηδούσα στην “Ατομική μου Ενέργεια” και το “Πατησίων και Παραμυθιού γωνία”. Είχα εξομολογηθεί την ειλικρινή απορία μου στον Μάνο Χατζιδάκι, όταν εκείνος μου είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για το τραγούδι μου “Θέατρο Σκιών” και αυτός πολύ φυσικά, μου είπε: «Μα αγαπητέ μου Θάνο μόνο οι outsiders σήμερα μπορούν να γράψουν λαϊκό τραγούδι. Κι εγώ outsider ήμουνα». Ίσως είχε δίκιο...

Λαϊκά τραγούδια λοιπόν αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος σε ποίηση και στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Βολφ Μπίρμαν, του Άλκη Αλκαίου, του Μάνου Ελευθερίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Κώστα Λαχά, του Οδυσσέα Ιωάννου, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Λάκη Λαζόπουλου και του Μπάμπη Τσικληρόπουλου θα παρουσιαστούν από τον Θάνο Μικρούτσικο, από μία θαυμάσια ορχήστρα με επικεφαλής τον σπουδαίο Θύμιο Παπαδόπουλο και από 4 από τις σημαντικότερες φωνές που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας:

Ο Μανώλης Μητσιάς, που ο Μικρούτσικος πιστεύει πως είναι από αυτούς τους μετρημένους στα δάχτυλα τραγουδιστές, που κατάφεραν κάποια στιγμή να λειτουργήσουν ως η συνισταμένη της φωνής του Νεοέλληνα. Καλλιτέχνης υψηλού ήθους που δεν έκλεισε ποτέ το μάτι στο ευτελές.

Ο Γιάννης Κότσιρας, ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής της νεώτερης γενιάς με εξαιρετική φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία.

Ο Δημήτρης Μπάσης, η πιο ρωμαλέα λαϊκή φωνή που έχει βάλει πλώρη για πολύ σπουδαία πράγματα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η σημαντικότερη γυναικεία φωνή της τελευταίας δεκαετίας, πολυφασματική, με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία, ικανή να μεταφέρει αυτομάτως το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό και να το απογειώνει.

Έτσι λοιπόν, ο Θάνος και η παρέα του θα ψάξουν το όνειρό μας, με μια πιρόγα, καβάλα στης γοργόνας το φτερό, ελπίζοντας στους σεισμούς που μέλλονται για να ’ρθουν.

«Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι», ο τίτλος του ζεϊμπέκικου που παρέδωσαν στην Ιστορία ο Θ. Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος και έγινε ο τίτλος της συναυλίας, βασισμένη σε στίχους μεγάλων ποιητών, αλλά κυρίως του Άλκη Αλκαίου στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η συναυλία.

 

Τιμές εισιτηρίων:

Φοιτητές - άνεργοι 10 ευρώ

Προπώληση 12 ευρώ

Ταμείο 14 ευρώ

 

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης - Πολυχώρος Τεχνόπολις – Χάλαβρο Open bar

Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων : VIVA.GR

Πληροφορίες / Κρατήσεις : 2810823813 / www.texnopolis.net  


×