Νίκος Σβέρκος

Όσοι έχουν εργαστεί στον χώρο των μέσων ενημέρωσης (ή γύρω τους) θα γνωρίζουν ότι η προεκλογική περίοδος είναι μια ακραία διαδικασία. Από τη μία έχει το στοιχείο της έντασης, καθώς τα ερωτηματικά πληθαίνουν, τα προγνωστικά αυξάνονται, οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Από την άλλη, είναι το απόλυτο «σκότωμα» για τους εργαζόμενους σε αυτά: πρέπει να αντιμετωπίσεις μια ολόκληρη κοινότητα πολιτικών, πολιτικάντηδων και επίδοξων πολιτικάντηδων, να διαβάζεις ασταμάτητα, να κρίνεις και ενίοτε να κρατάς ισορροπίες.

Η πραγματική απόλαυση, όμως, βρίσκεται στα μικρά πράγματα. Και στις εκλογές –ιδίως τις δημοτικές– ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσεις είναι να κάνεις το εξής απλό: να μπεις στο ΥouΤube και να πληκτρολογήσεις τον όρο αναζήτησης «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». Έτσι έπραξε και ο γράφων ένα ξημέρωμα και παρουσιάζει τρεις υπέροχες δημιουργίες· τρία αποσπάσματα του προεκλογικού αγώνα, που δίνουν μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα για την αθέατη πλευρά της τοπικής πολιτικής σκηνής.

1. Ο έντεχνος ντόπιος

Στο αμέσως παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Κωνσταντίνο Μπλούχο, γιατρό χειρούργο, με μαλλί καρέ και μουσάκι 1990s –τυπικό δείγμα της ελεγχόμενης εναλλακτικότητας της επαρχίας– με παντελόνι καγκούρικα σκισμένο, να περπατά σε ένα πάρκο. Το πού πηγαίνει, άγνωστο... Γνωρίζουμε μόνον ότι πιστεύει ακράδαντα πως το σημαντικότερο κριτήριο για να κρίνεις τους πολιτικούς είναι «η αγνότητα των προθέσεών τους», η «ορθότητα των επιλογών τους» και τα αποτελέσματά τους. Κοινώς, «εντάξει, μπορεί να έχουμε κάνει και δυο-τρεις μαλακίες, αλλά είμαστε καλά παιδιά».  Κατά τ' άλλα ευχόμαστε ειλικρινά καλή επιτυχία στον κ. Μπλούχο.

{youtube}3gnvwDxeRUU{/youtube}

2. Τα ονόματα που σπάνε κόκκαλα

«Κωλοτούμπα η Λίλιαν Ζλακώνη» είναι ο τίτλος του παρακάτω βίντεο, που κανονικά θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας, ως το απόλυτο οπτικό θέλγητρο για τη συλλογή hits και views. Τόσο ο υπέροχος χαρακτηρισμός «κωλοτούμπα» που προσάπτεται σε ανθρώπινο ον, όσο και το όνομα της κυρίας εκ Χαλκίδος –η οποία προφανώς έφυγε από τη μια δημοτική παράταξη και πήγε σε άλλη. Τα εύσημά μας πρέπει πάντως να αποδοθούν και στον ιθύνοντα που δημιούργησε το βίντεο, όπου κυριαρχεί το μότο «ΜΑΚΡΗΣ vs ΖΛΑΚΩΝΗ», εν είδει τιτανομαχίας αντίστοιχης με τον απέλπιδο αγώνα καταξίωσης του Rocky. Και εκεί βέβαια που υποκλινόμαστε είναι στην προαναγγελία που γεμίζει αγωνία τον κάθε ακροατή: «Τι λέει για Καθαροσπόρη». Πραγματικό ποίημα.

(Σημείωση του ιδίου του συντάκτη: όλα αυτά τα γράφει ένας τύπος που ονομάζεται Σβέρκος!)

{youtube}xSE1KxERPSw{/youtube}

3. Ο δαπιτοψηφομαγνήτης

Ρε παιδιά, η νέα γενιά κωμικών στο διαδίκτυο έχει τα πάντα, από ηλιθίους που ρίχνουν δυο καντήλια, εκβιάζοντας το αστείο και πετυχαίνοντας μόνο την απόλυτη ανοησία, μέχρι ευρηματικούς τύπους, μετρημένους στα δάχτυλα. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος νομίζει ότι ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, βάζει και λίγο Tool για υπόκρουση, κάνει ΔΑΠίτικα κόλπα και αντιγράφει μια ούτως ή άλλως βλακώδη διαφήμιση. Θέλει μάλιστα πολλή προσπάθεια να αυτοσαρκάζεσαι και να παράγεις το απόλυτα αποτυχημένο αστείο. Σκέτη φρίκη.

Τον νου σας στην κάλπη λοιπόν...

{youtube}tvNo3_o94Ms{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured