Υ'all, έχει περάσει λίγος καιρός που δεν έχω δώσει νέα μουσική και ετοιμάζω μερικά σοβαρά DJ dates σε θερινούς προορισμούς, οπότε το πρώτο Incoming του φετινού καλοκαιριού ας το αφιερώσουμε στη μουσική και στα θεάματα, πάντα με σειρά top-5 προτεραιότητας, για να κρατάμε ζωντανό το πνεύμα του Hi-Fidelity. 

Mία σημείωση πριν, για τα freaks των εξελίξεων στη μουσική βιομηχανία. 

1. Το party της μιούζικ μπίζνας μεταφέρεται και επίσημα στο σπίτι του κου Steve Jobs. Καθόμαστε σε κάρβουνα για το πόσο αργά ή γρήγορα η Apple θα μοιράσει το λογισμικό iΤunes. Είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στους χρήστες Mac και βάσει αυτής της ιστορίας, η οποία όλο και εξελίσσεται, υπάρχει το πλάνο τριών ξεχωριστών υπηρεσιών Apple Music, Apple TV και Apple Podcasts. Ναι,τόσο σημαντικά είναι τα podcasts στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εδώ αν θέλετε ακούτε το δικό μου, με τον κο. Μάκη Μηλάτο. 

5 events που αξίζουν της προσοχής σας 

1. Πέμπτη 6, έως Δευτέρα 10 Ιουνίου. Meadows In The Mountains Festival στην οροσειρά της Ροδόπης στη Βουλγαρία. Σοβαρή τοποθεσία, ψαγμένο beatmaking, house και soul/funk-friendly line-up, με την αφρόκρεμα των Βαλκανίων στο σχετικό ύφος και με ελληνικές συμμετοχές από Nicola Gale και Stiko. 

Last Call για backpack, εδώ: http://www.meadowsinthemountains.com/ 

2. Yupiyaya 2019, στον Κέδρο της Δονούσας. Το ετήσιο gathering της εναλλακτικής πλευράς της εγχώριας dance και electronica. https://www.facebook.com/events/261004871466504/ 

3. Well, Plisskën Festival 2019, στην Τεχνόπολη. Για τη Black Madonna ρε γαμώτο. https://www.facebook.com/events/364170844382047/ 

4. Tετάρτη 19 Ιουνίου στο Release Athens Festival 2019, στην Πλατεία Νερού. Αλητεία BRMC και νέο υλικό από τους δικούς μας Whereswilder και Planet Of Zeus. Φήμες θέλουν τις αθηναϊκές μπάντες να κυκλοφορούν νέα singles πριν τις 19/6. Χαημός. https://www.facebook.com/events/288566028669607/ 

5. Το πολυσυζητημένο και στο site του Avopolis, Αthens Music Week. Θα είμαι κι εγώ εκεί. https://www.facebook.com/athensmusicweek/

To kinder-έκπληξη των ημερών είναι το υπό ανακοίνωση line-up της Παρασκευής 21 Ιουνίου στην ταράτσα του Ρομάντσο, σαν παράλληλο pre-Saristra Festival 2019 event με live συμμετοχές των ανερχόμενων Smalfeels και των Sillyboy’s Ghost Relatives από το ρόστερ της Just Gazing. Με free είσοδο.

Τα 5 καλύτερα singles του 2019 μέχρι τώρα

(σ.σ.: αυτά τα κομμάτια, πλην της εξαίρεσης, δεν χρειάζονται τη Spotify βοήθειά σας, απολαύστε υπεύθυνα)

1. Lewis Capaldi - Someone You Loved (Universal) 

Επιτέλους, η Adele βρήκε το ανδρικό alter ego της. Και είναι αυτός ο απίστευτα διασκεδαστικός τύπος από τη Σκωτία.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=292668111433809&id=222964178047232 

Στο single της χρονιάς μέχρι τώρα, σπάει η φωνή του σίδερα και το γρέζι του ατσάλι. Στα ακριβή λόγια του πανελίστα-ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλου, «να τον βάλεις αυτόν σε κομμάτι μαζί με την Adelle, να σπάσουν τα κοντέρ». Ο ορισμός του καμιά φορά έχει και η ποπ τη χάρη της και κρύβει διαμάντια. 

{youtube}bCuhuePlP8o{/youtube}

2. Billie Eilish - Bad Guy (Interscope)

Κάτι ψελλίζει, κάτι μουρμουράει μέσα από τα δόντια, ακούγεται να έχει νεύρα, όμως ο περίγυρός της και η αφοσίωση στα social media δεν την αφήνουν να ξεσπάσει. Η Billie Eilish έχει μία από τις ερμηνείες της χρονιάς στο "Bad Guy" και, μέσα από την απλότητα της παραγωγής του κομματιού, γίνεται η περσόνα μιας γενιάς. Έστω γι' αυτό το εξάμηνο. 

{youtube}DyDfgMOUjCI{/youtube}

3. Lizzo feat. Missy Elliott - Tempo (Sony)

S I C K. Ποιο R'n'B, shake ur booty έπος ξεκινάει με αυτό το ριφ; Όχι, πες μου. 

{youtube}raVe1hZxFAc{/youtube}

4. Jai Paul - Do You Love Her Now (XL Recordings)

Πίσω στον Απρίλη του 2013, o Jai Paul λίκαρε στα blogs –τότε είχαν ακόμα δύναμη– demos από το άλμπουμ που η XL Recordings (UK σπίτι των Prodigy, Radiohead, White Stripes) είχε σταμπάρει ως «δίσκο της χρονιάς». Έξι χρόνια μετά, πάλι άνοιξη, ο Jai Paul αφήνει ελεύθερα 2 κομμάτια, το ένα είναι το "Do You Love Her Now". Για να αποδείξει ότι η στάμπα «εκεί που ο Prince συναντά τον Burial», δεν λέει να φύγει από πάνω του. 

{youtube}VKOmW_KYcEA{/youtube}

5. Floorpan - So Glad (Μ-Plant) 

ή  

Thatmanmonkz - Easy Still (Shadeleaf Μusic)

Εδώ το δίλημμα ήταν δύσκολο, οπότε τα έβαλα και τα δύο. Έτσι κι αλλιώς, μετά τη μαζική επέλαση της afro κουλτούρας στα dancefloor, η επιστροφή στις soul φόρμες επιτάσσει το gospel/Detroit techno γύρισμα στην περίπτωση του Floorpan και soulfull house από την ίδια πόλη, με τις ευλογίες του καλά κρυμμένου project Thatmanmonkz. Θα τα χρειαστείτε και τα δύο κομμάτια στα ανοιχτά parties και στις ταράτσα μαζώξεις που ακολουθούν. 

https://shadeleafmusic.bandcamp.com/album/sm-20-thatmanmonkz-easy-still-wash-good 

{youtube}yUE7dCFA4X4{/youtube}

Τα 5 καλύτερα albums του 2019 μέχρι τώρα 

1. Tyler The Creator - IGOR  (Sony)

Έχουμε δώσει αγώνα μίας ολόκληρης στήλης γι' αυτό το άλμπουμ, πώς να το κάνουμε; Ελπίζουμε να μας δικαιώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

2. Vampire Weekend - Father Of The Bride (Sony)

Προσεγμένη δουλειά, που όμως δεν είσαι σίγουρος αν άξιζε την τόση αναμονή. 

Παρόλα αυτά ακούγεται ευχάριστα και ο Ezra Koenig υπενθύμισε στις indie κορασίδες πώς είναι να τις αναστατώνει κάποιος με παραδοσιακά φλώρικο στυλ. Το songwriting δείχνει σε ένα 70% να είναι ακόμα εκεί. 

3. Flying Lotus - Flamagra (Brainfeeder)

Πέρασε, αλλά δεν ακούμπησε ακριβώς από τη φάση Tyler. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Tyler έφτασε στο νούμερο 1 των Η.Π.Α., ενώ το Flamagra ακόμα χωνεύεται. 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι θα πάρει χρόνο και θα σπουδαχτεί απ' όσους ψάχνουν τις τάσεις στη νέα μουσική παραγωγή. Wait, είναι ξεκάθαρες οι επιρροές από το Dangerous του Michael Jackson στο εξώφυλλο; 

4. Special Request - Vortex (Houndstooth)

Ναι, αυτό είναι προοδευτικά σκεπτόμενη ηλεκτρονική μουσική. Επιβλητικό mood board απαρχής, κάτι σαν έργο σύγχρονης τέχνης, ακουστική εμπειρία για ανοιχτόμυαλους ακροατές στο σύνολό του. Άρρωστο και ριζοσπαστικό. Η ασθένεια και το αντίδοτο μαζί. 

https://open.spotify.com/album/37dlZCxUGO4p3l3uhT53Y1?si=3ROD-gqzRWCUK_dH-NM5hw 

5. Denzel Curry - ZUU (Loma Vista)

H φάση πήγε πάλι πίσω, στις σχολές και στις ακτές. Και ο διάολος Denzel Curry το ξέρει και το υπηρετεί άψογα. Βλέπεις, στο σύγχρονο ραπ όλοι δείχνουν να το ξέρουν και όλοι δείχνουν να το θέλουν, το θέμα είναι όμως πόσο πολύ το θέλεις. Τον Curry λοιπόν δείχνει να μην τον απασχολεί τίποτε άλλο, από το να γίνει ο κορυφαίος –και με τον πιο δίκαιο τρόπο. 

Με ρίμες βγαλμένες από τις South Florida ρίζες του και με γεμάτα beats, ο Αμερικανός παίζει τόσο δυνατά στο ZUU, ώστε σχεδόν επιβάλλει στους υπόλοιπους να τον σεβαστούν με τον old school τρόπο. Πιθανόν να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο ραπ των '10s αυτό το άλμπουμ. Ο μαν δεν αστειεύεται καθόλου. Gangsta shit. 

{youtube}3WHm6tfvKlk{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured