Τα 10 κορυφαία κομμάτια στο top-100 των Η.Π.Α. αυτήν τη βδομάδα έχουν ως εξής, σύμφωνα με το Billboard:

10. Youngblood - 5 Seconds Of Summer
9. I Love It - Kanye West & Lil Pump
8. Fefe - 6ix9ine feat. Nicky Minaj
7. I Like It - Cardi B feat. Bad Bunny & J.Balvin
6. Sicko Mode - Travis Scott
5. Killshot - Eminem
4. In My Feelings - Drake
3. Bette Now - Post Malone
2. Juice WRLD - Lucid Dreams
1. Girls Like You - Maroon 5 feat. Cardi B

Παρακαλώ ας με ενημερώσει κάποιος, όταν ο τραχύς ήχος της κιθάρας πλησιάσει έστω στο top-20. Ακόμα κι αν είναι οι Metallica.

Aν με ψάξετε τελευταία, ακούω και στο Radioman. Δευτέρα - Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 2-4μμ επιμελούμαι τη νέα μουσική ενημέρωση στο online ραδιόφωνο του Avopolis και κάθε Τρίτη 00-02 και Σάββατο 8-10 το βράδι επιμελούμαι το Athens Incoming στο Athens Voice Radio 102.5, διαλέγοντας τις νέες κυκλοφορίες, αρχικά από τη χώρα μας και έπειτα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Υπάρχουν μέρες που σχεδόν εκβιάζω labels και εγχώριους καλλιτέχνες ώστε να μου υποδείξουν έστω και ένα μεγάλο ροκ συγκρότημα, εγχώριο ή μη.

Το μόνο που κάνει έστω και λίγο το κεφάλι μου να κουνιέται, είναι αυτή η στακάτη διασκευή του Ty Segall στο "I'm A Man" των Spencer Davis Group.

Eίμαι ανοιχτός στον διάλογο σχετικά με τον σωτήρα του ροκ εν έτει 2018, αλλά θέλω σοβαρές προτάσεις μόνο, γιατί γελάω με κάτι τυπάκια σαν τους «νέους Led Zeppelin» Greta Van Fleet (εδώ) τους φρέσκους από το βραβείο Mercury Wolf Alice ή τους καλογυαλισμένους Spring King.

Στα δικά μας δε, ένας λόγος παραπάνω. Ο νέος Sillyboy είναι soul + soft, η νέα Σtella είναι cool pop as always, η Daphne για καλό και για ακόμη καλύτερο άφησε το fuzz και έχει ένα νέο ποπ άλμπουμ να το πιεις στο ποτήρι (κυκλοφορεί 12/10), ενώ μπάντες σαν τους s̶i̶s̶t̶e̶r̶ ή τα Όρη το κρατάνε αληθινό στα στενά.

Στη διάθεσή σας… Oι Idles; Όντως τώρα; Σίγουρα δεν ψάχνουμε θαύματα εκεί όπου δεν υπάρχουν; Ακόμα και ο τελευταίος των Queens Of The Stone Age, λιγότερο επιτηδευμένος ήταν.

Στα γρήγορα 5 δίσκοι με τους οποίους νιώθω τελευταία (βρίσκετε δείγματα στην Αvopolis Incoming Spotify λίστα μου)

1. Saâda Bonaire - Saâda Bonaire (Captured Tracks / Ηeathen Natives)

93dIncm_2.jpg

Τo 1982 στο στούντιο των Kraftwerk, ο παραγωγός Dennis Bovell ηχογραφούσε με τη βοήθεια του DJ Ralf Behrendt το δίδυμο φωνών Stefanie Lange & Claudia Hossfeld, στήνοντας το φανταστικό disco-ethnic project Saâda Bonaire κατόπιν παραγγελίας της γερμανικής ΕΜΙ. Ο δίσκος δεν βγήκε ποτέ και περίμενε υπομονετικά το τζιμάνι (και μέγα NYC χίπστερ) Μike Sniper της Captured Tracks να το επανεκδώσει για να τσιμπήσει το πολυπόθητο 7.4 από το Pitchfork και να γίνει βινύλιο με επαναλαμβανόμενα sold-out. To single "You Could Be More As You Are" είναι σοβαρή περίπτωση κολλήματος.

2. Little Simz - Offence (Awal)

93dIncm_3.jpg

Ακόμα και αν δεν γράψουν ποτέ άλλη νότα, αυτό το κομμάτι θα σηματοδοτεί για μένα το single της χρονιάς 2018. Τόσο σίγουρος, το γράφω από τώρα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και ας σπινάρω πάνω από 20 νέα κομμάτια τη βδομάδα στο ράδιο. Εδώ βρίσκεται το μέλλον της ποπ μουσικής, παραγωγικά, στιχουργικά («Ι'm Jay - Z on a bad day, Shakespare on my worst days») και σε επίπεδο attitude. «Ι said with my chest and I don’t care, a haaaaaaaaa».

3. Jungle - Beat 54 (All Good Now) (XL / Feelgood)

93dIncm_4.jpg

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Αυτό είναι από τα πιο ραδιοφωνικά νέα κομμάτια της σαιζόν. Οι Jungle έγραψαν τον δίσκο (For Ever) που θα τους κάνει μαζικούς και θα τους ανεβάσει κατηγορία στα live και το Beat 54 κερδίζει τη μάχη με την επανάληψη. Μπορώ να κοιμηθώ για 4 ώρες και να ξυπνήσω με το beat του και το απόλυτο feelgood συναίσθημα να είναι εκεί. Έπος.

4. Fabric Live 100: Kode9 & Burial

93dIncm_5.jpg

Πιστέψτε στο hype, ακούστε το “High Αs A Kite”, αποφύγετε να αναμετρηθείτε με τους δαίμονές σας ενώ το ακούτε, θα λυγίσετε. Το νούμερο 100 του Frabric είναι εκεί έξω και είναι όσο μεγαλοπρεπές έπρεπε.

5. V.A. - Front (Running Back) selected by Boris Dlugosch

93dIncm_6.jpg

To gay club Front στο Αμβούργο ήταν για τη Γερμανία ότι το Paradise Garage για τη Νέα Υόρκη. Ο Boris Dlugosch, resident του club, μετέτρεψε την ελευθερία στο πνεύμα και στην έκφραση σε εκλεκτικά DJ sets δανειζόμενος τις disco, hip hop, proto-house φόρμες της Αμερικής. Μπορείτε να τον ακούσετε να σας λέει ο ίδιος την ιστορία ακριβώς όπως την περιέγραψε σε μένα για το Athens Incoming του περασμένου Σαββάτου στο ραδιόφωνο της Athens Voice. Συνοδεύεται από ένα επίσης χειροποίητο mini mix 10 λεπτών, το οποίο περιέχει τα highlights της συλλογής. Η επίσημη κυκλοφορία έγινε την Παρασκευή 28/9 από το label του mastermind Γερμανού Gerd Janson, υπαίτιος για τα περίφημα RBMA sessions. Αν σας αρέσει η μη φορμαλιστική χορευτική μουσική, αυτή η συλλογή είναι ευαγγέλιο και έντιμα καταγράφει το wild party πνεύμα των ημερών στην Ευρώπη.

https://www.mixcloud.com/justgazingrecords/boris-dlugosch-interview-at-athens-incoming-show-at-athens-voice-radio/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured