Δημήτρης Κανελλόπουλος

(αναδημοσίευση από το e-tetRadio)

«Αυτό που έχουμε χάσει με τα χρόνια στην Ελλάδα και δύσκολα θα αποκτήσουμε ξανά είναι η συναίσθηση της επιτυχίας» γράφει στη Lifo ο M.Hulot που ανέκαθεν διέθετε μία εξαιρετική ματιά για τα πράγματα.

Και συνεχίζει λίγο παρακάτω πιάνοντας το ελληνικό ραδιόφωνο: «Με το ραδιόφωνο σχεδόν νεκρό και την τεράστια δεξαμενή on line πληροφορίας που χάνεται μέσα στα ειδικά ενδιαφέροντα και στους μικρόκοσμους που δημιουργεί ο καθένας μας, η μουσική είναι ένα χάος που έχει αρχίσει να μην ενδιαφέρει κανέναν ή να τον ενδιαφέρει μόνο επιφανειακά, όσο διαρκεί ένα βίντεο στο YouTube. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη και αν ακούσεις για μια μέρα ραδιόφωνο σε πιάνει απελπισία. Έχεις την εντύπωση ότι είναι 1999 ή 2002. Ή ότι έχεις μεταφερθεί σε ένα άχρονο σύμπαν με σάουντρακ το ρεμίξ στο Wonderful World του Sam Cooke».

Καλά τα γράφει, τα έχουμε πει κι εμείς πολλάκις εδώ στο e-tetRadio, για την κακή μουσική που παίζει το ελληνικό ραδιόφωνο.

«Όλη η υφήλιος είναι ηλίθια στο ραδιόφωνο και τη μουσική και είμαστε εμείς οι έξυπνοι». Μοιάζει βέβαια λίγο υπερβολικός ο M.Hulot μια και υπάρχουν και κάποια ραδιόφωνα-εξαιρέσεις που παίζουν καλές μουσικές, αλλά από την άλλη, αν είσαι ένας περιστασιακός ακροατής του ραδιοφώνου, τέτοια συμπεράσματα θα βγάλεις εκ των πραγμάτων, τόσο μαύρα και άραχλα.

«Ευτυχώς που δεν το έχει κανείς πια ανάγκη» γράφει στο τέλος ο M.Hulot για το ραδιόφωνο και δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε πόσο διαφωνούμε, μην αραδιάσουμε τώρα ονόματα και διευθύνσεις εκείνων (όχι απαραίτητα προσώπων) που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στο playlist της εβδομάδας ο M.Hulot επιλέγει και το Look What You Made Me Do της Taylor Swift. Θάβοντάς το φυσικά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το σημαντικότερο είναι πως δεν αγνοεί ένα παγκόσμιο χιτ. «Είναι παντού νούμερο ένα και τις πέντε τελευταίες μέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον με περισσότερες σημειολογικές αναλύσεις για το βίντεο από όσες μπορεί να αντέξει ακόμα και ένας φανατικός θαυμαστής της» σημειώνει πολύ σωστά. Το ελληνικό ραδιόφωνο αγνοεί τραγούδια που παίζονται σε όλα τα άλλα ραδιόφωνα του κόσμου.

Πάντοτε ο M.Hulot είχε μία διαφορετική ματιά στη μουσική. Πολύ πιο underground και αντιεμπορική. Αλλά δεν τον θυμάμαι ποτέ να αγνοεί, δημοσιογραφικά εννοώ ως αρχισυντάκτης, τα πιο εμπορικά. Τα τελευταία χρόνια η Lifo έχει ανοίξει τη βεντάλια της στη μουσική. Δίπλα στα... ψαγμένα θα παρουσιάσει την Dua Lipa. Κάτι που δεν θα έκανε 10 χρόνια πριν. Κάτι που δεν κάνουν τώρα έντυπα παρουσιάζοντας πράγματα που έκανε η Lifo πριν 10 χρόνια.

«Η νέα μεγάλη αγάπη του αθηναϊκού κοινού» έλεγαν για τους La Femme, ένα συγκρότημα που τελικά δεν πρέπει να μάζεψε το Σάββατο στην Τεχνόπολη περισσότερα από 1000 άτομα (όπως τα υπολόγισαν, ίσως και λίγους περισσότερους). Μιλάμε για πράγματι... μεγάλη αγάπη, μην σας πω και τεράστια. Ας θέσουμε επιτέλους στη μουσική τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Οχι πως δεν αξίζουν γι' αυτό που είναι οι La Femme, μην με παρεξηγήσετε... Ετερον εκάτερον.

«Αυτό που έχουμε χάσει με τα χρόνια στην Ελλάδα και δύσκολα θα αποκτήσουμε ξανά είναι η συναίσθηση της επιτυχίας» είπαμε πως γράφει ο M.Hulot. Γι αυτό και στην Ελλάδα πολλοί πιστεύουν, στη δημοσιογραφία εννοώ, πως ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ LA FEMME ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΠΌ ΤΗΝ TAYLOR SWIFT.

{module [908]}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured