Δημήτρης Κανελλόπουλος

(αναδημοσίευση από το e-tetRadio)

Χθες το βράδυ έμεινα στην εφημερίδα (Εφημερίδα των Συντακτών) μέχρι αργά. Το σύνηθες είναι αυτό, δεν λέω, αλλά χθες είχα τελειώσει πιο νωρίς. Ομως άκουγα στο BBC Radio 1 live τους Arcade Fire να παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο, αλλά και παλιότερα κομμάτια τους, οπότε δεν το κούνησα καθόλου.

«Arcade Fire perform a live set in front of a tiny invited audience at Maida Vale Studios» έλεγε το BBC στο site του. Το Maida Vale Studios είναι ένα κτίριο του BBC με επτά συνεχόμενα στούντιο στην Delaware Road, στην περιοχή Maida Vale στο Δυτικό Λονδίνο. Ήταν ένα καταπληκτικό live. Οι Arcade Fire έπαιξαν non stop για περισσότερο από 45 λεπτά, τελείωναν το ένα κομμάτι και καπάκι ξεκινούσαν το άλλο (στυλ Ramones), ανακάτευαν παλιά και καινούργια, ήταν ένα ιδανικό άκουσμα για βράδυ 2ας Αυγούστου, στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω θέρους, την ώρα που οι άλλοι κάνουν διακοπές σέρνοντας σαγιονάρες και τσάντες θαλάσσης.

Το «Everything Now» των Arcade Fire προκάλεσε αντικρουόμενα συναισθήματα. Δεν μιλάω για την Ελλάδα με τους κολλημένους που κατηγορούν το συγκρότημα επειδή γνώρισε επιτυχία, μιλάω για το εξωτερικό. Παρένθεση:
-«Σάρωσε χθες το συγκρότημα στο 6 Dogs» μου έλεγε ένας φίλος για ένα live.
-«Πόσο κόσμο είχε;» ρώτησα, αφελώς όπως αποδείχθηκε.
-«Εκανε 135 εισιτήρια» ήταν η απάντηση.

Όλη η Αθήνα μίλαγε γι' αυτό σκέφτηκα, πράγματι.

Πολλές και αντικρουόμενες λοιπόν οι απόψεις για το άλμπουμ, το Pitchfork το «έθαψε» βάζοντάς του 5,6, το ΝΜΕ το αποθέωσε με 5 στα 5, το Rolling Stone το βαθμολογεί με 4 στα 5, το Spin το τσακίζει, ενώ ο Αλέξης Πετρίδης στον Guardian είναι μετρημένος στην κριτική του.

Προσωπικά μου άρεσε, είναι πιο ποπ από τα προηγούμενα, δεν είναι κάποιο αριστούργημα, διαθέτει ωστόσο τέσσερα-πέντε τραγούδια που αξίζουν πραγματικά. Είναι και η παραγωγή πιο χορευτική, πιο ντίσκο (Daft Punk), έχουν στο νου τους και τις μεγάλες συναυλίες με τις δεκάδες χιλιάδες κόσμο οι Arcade Fire, οπότε το «Everything Now» ακούγεται ως το κατάλληλο άλμπουμ για το καλοκαίρι του 2017 (και όχι του 2013 και 2014).

Απόψε θα εμφανιστούν στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή του Stephen Colbert, το περίφημο «The Late Show» γι' αυτό κι έβγαλαν στη δημοσιότητα ένα rider που βγάζει πολύ γέλιο. Μεταξύ αυτών που ζητούν είναι και ότι «κανένας δεν θα πρέπει να μιλήσει στον Richard Reed Parry ακόμη κι αν εκείνος τους μιλήσει πρώτος» (δείτε ΕΔΩ). Μας βλέπω να ξημερωνόμαστε σήμερα.

{module [908]}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured