Δημήτρης Κανελλόπουλος

(αναδημοσίευση από το e-tetRadio)

Μία σκληρή Δημόσια Επιστολή του σωματείου δημιουργών «ΑΣΜΑ 450+» στην Υπουργό Πολιτισμού με τίτλο «Κα ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, ΤΕΛΟΣ» με την οποία όπως λένε είναι αναγκασμένοι να «διακόψουμε κάθε επαφή μαζί σας».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των δημιουργών:

Μας είναι πλέον ξεκάθαρο πως στην περίφημη υπόθεση ΑΕΠΙ πήρατε την απόφαση -εσείς και οι σύμβουλοί σας- να αγνοήσετε παντελώς την αγωνία και τα ερωτήματα των δημιουργών και να δώσετε χρόνο και δυνατότητες στην διοίκηση της οικογένειας Ξανθοπούλου να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη, οδηγώντας μας κυριολεκτικά στην καταστροφή.

Από την αρχή του Ιουνίου έχετε στα χέρια σας την αναλυτική έκθεση της επιτρόπου που περιγράφει την ζοφερή κατάσταση της εταιρείας όπως τη βρήκε η ίδια. Παρά το γεγονός ότι -έχοντας το κύριο έννομο συμφέρον να την έχουμε στα χέρια μας- σας ζητήσαμε να μας την παραδώσετε με επίσημη επιστολή μας, μας αγνοήσατε επιδεικτικά.

Το ίδιο συνέβη και με την αμέσως προηγούμενη επιστολή μας, στην οποία μεταξύ άλλων σας ρωτούσαμε γιατί δεν έχει έρθει ακόμα το περίφημο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα στη Βουλή μετά από 80 (!) εβδομάδες.

Από τη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, σας έχουμε κάνει ξεκάθαρη πρόταση για λύση της υπόθεσης, που θα συνέφερε τους δημιουργούς: επιτροπεία πλαισιωμένη από σοβαρούς τεχνοκράτες διαφανώς επιλεγμένους- χωρίς συνδιοίκηση με την αμαρτωλή οικογένεια.

Παρότι μας διαβεβαιώσατε ότι συμφωνείτε με την πρότασή μας, τελικά προτιμήσατε να δώσετε τη δυνατότητα στους Ξανθόπουλους να έχουν παρουσία στη διοίκηση και να παρεμποδίζουν -όπως είχαμε προβλέψει- τη δουλειά της επιτρόπου.

Αποτέλεσμα; Αρχές Ιουλίου κι ενώ η εταιρεία είναι εκ νόμου υποχρεωμένη να έχει ανακοινώσει τα ποσά που οφείλει στους δημιουργούς και να προχωρήσει στη διανομή τους, δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν, οι δε περισσότεροι από μας -που ζούμε αποκλειστικά από τα πνευματικά μας δικαιώματα-, να ετοιμαζόμαστε για μια χρονιά πλήρους εξαθλίωσης.

Σας ερωτούμε λοιπόν δημοσίως:
-είναι αλήθεια πως τα ποσά που έχει εισπράξει η οικογένεια Ξανθοπούλου το 2016 και αφορούν στην επικείμενη διανομή έχουν εξαφανιστεί από τα ταμεία;
-είναι αλήθεια πως η επίτροπος κατάφερε να ολοκληρώσει μέσα σε 2 μήνες εκκρεμότητες που η οικογένεια δεν κατάφερνε να ολοκληρώσει για χρόνια, όπως ακριβώς σας καταγγέλλαμε;
-είναι αλήθεια πως τα γνωρίζετε όλα αυτά και επιμένετε να μην μας τα απαντάτε, παρότι νομίμως σας τα ρωτάμε εδώ κι ένα μήνα;

Κυρία Κονιόρδου, θέλουμε να γνωρίζει όλος ο κόσμος πως είστε υπεύθυνη για τη συγκάλυψη των υπευθύνων ενός τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου, που αφορά όλη την κοινωνία, διότι αφορά χρήματα που έχουν εισπραχθεί από επιχειρηματίες για λογαριασμό δημιουργών. Με τον τρόπο που χειριστήκατε την υπόθεση, όχι μόνο απαξιώσατε για πολλά χρόνια την είσπραξη του πνευματικού δικαιώματος, όχι μόνο δίνετε κάθε δικαίωμα στους Ξανθόπουλους να κατηγορούν την επίτροπο, τους χρήστες ή τους δημιουργούς για την εξαθλίωση που ήρθε, αλλά- το χειρότερο- κάνατε τα πάντα ώστε να μην τους αποδοθούν ποτέ οι ευθύνες που τους αναλογούν.

Λυπούμαστε πάρα πολύ που επιλέξατε όχι το μέρος των συναδέλφων σας καλλιτεχνών, αλλά αυτό των διεφθαρμένων εισπρακτόρων τους.

Και παρότι η αδιαφορία σας είναι πια αποδεδειγμένη, εμείς οφείλουμε να σας το πούμε -τη στιγμή ακριβώς της καταστροφής μας.

Oι Έλληνες δημιουργοί (συνθέτες-στιχουργοί και κληρονόμοι του ΑΣΜΑ 450+)

{module [908]}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured