Καμιά φορά σκέφτομαι τα μικρά παιδιά, τίποτα δεν μας χωρίζει από αυτά όταν έχουμε να κάνουμε με όρεξη για παιχνίδι. Τρελάθηκα τελείως ή έχουν κάποια βάση όλα αυτά; Στο παιχνίδι της συλλογής δίσκων, όλα είναι πιθανά.

Δηλαδή, πιάνεσαι από κάπου και αρχίζεις να ψάχνεσαι καλύτερα. Ανακαλύπτεις ένα label, μια μπάντα, κάτι· και αφού ανακαλύψεις και αποκτήσεις αυτά που αρχικά ήθελες (μην κοροϊδευόμαστε: δεν υπάρχει άνθρωπος που αρκείται με έναν δίσκο από μια μπάντα ή με μια κυκλοφορία από ένα label), ξεκινάει η τρέλα. Τα θες όλα γιατί μυρίζει ωραία το χαρτί, γιατί σ' αρέσει η αισθητική, γιατί τι; Να μην τα 'χεις όλα; Έπειτα υπάρχουν και τα διαφορετικά formats στο βινύλιο. Ντιγκάρεις μεγάλα και φτάνεις στα μικρά. Να μην τα κοιτάξεις; Εντάξει συμπάθειες υπάρχουν, πώς να το κάνουμε.

38Dgn_2.jpg

Κάποτε άκουσα μια μπάντα που ονομαζόταν Üç Hürel (3 Hur El), δηλαδή Τα 3 Αδέρφια. Δεν πρόκειται όμως για ταβέρνα στην Άρτα, αλλά για μπάντα που τα έπαιξε όλα όπως πρέπει στην Τουρκία των Seventies. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι, τρία αδέρφια τόσο καλά συγχρονισμένα και να παίζουν φοβερό anatolian rock; Με άλλα λόγια, τη λεγόμενη και anadolu pop. Ένα από τα πιο ωραία πράγματα που συνέβησαν εκεί δισκογραφικά ήταν πως η πλειονότητα των 7ιντσων κυκλοφοριών είχε εξώφυλλο. Και, guess what:  οι άνθρωποι εκεί δεν τα πέταγαν για να τα βάλουν σε άθλια βιβλιοτσαντάκια, ώστε να τα παίζουν στα πάρτι. Τα φύλαγαν. Θα εκπλαγείτε αν κάνετε diggin στην Τουρκία, γιατί τα εξώφυλλα κερδίζουν στο μάτι.

Τεχνικά φοβερό ροκ, με ωραία αίσθηση. Τα φωνητικά αισθαντικά, τα τύμπανα groovy και τα κιθαρόμπασα όσο δυνατά πρέπει. Η δε παραδοσιακή τους μουσική μέσα κι εκείνη, χωρίς να ενοχλεί καθόλου –αντιθέτως, σε πωρώνει πολύ. Αυτή λοιπόν η υπερμπάντα έχει 2 επίσημα LP και ένα ανεπίσημο, αλλά δεν θα μιλήσουμε γι' αυτά σήμερα. Την τιμητική τους έχουν τα μικρά βινύλια, οι κυκλοφορίες δηλαδή των Üç Hürel σε 45άρια.

Πάμε λοιπόν πάλι από την αρχή. Αγοράζεις 2, 3 και μετά απλά δεν μπορείς να σταματήσεις. Πρέπει να «κλείσεις». Αυτό σημαίνει κόπος και χρήμα. Σημαίνει όμως και χαρά, όπως ένα παιδί χαίρεται με τα παιχνίδια του, όλα τα παιχνίδια του. Τι; Να μην τα 'χω όλα τους; Αφού –κοιτάχτε– πόσο ωραία εξώφυλλα έχουν! Όλα μαζί είναι τόσο όμορφα. Να έχουν παρέα, το ένα με το άλλο.

{youtube}bLjw1iNJXAM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured