Ένα απογευματινό σούρουπο του Ιούλη. Ό,τι πρέπει για ακρόαση στο πικάπ του νέου έπους του Kamasi Washington στη Young Turks. Ήρθε για να μείνει, με άλλον έναν θεόρατο δίσκο, τον οποίον βάζεις μέρα και τελειώνει βράδυ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη διάρκεια και στην αστείρευτή του έμπνευση.

17gKms_2.jpg

Για κάποιο λόγον, ήταν σαν να μας τον επέβαλαν τον Kamasi Washington κι ας ήρθε από generic background. Το hype του προηγήθηκε, αλλά το ταλέντο του παραμένει γεγονός. Είναι μέσα στους πιο προικισμένους μουσικούς αυτής της χιλιετίας και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει, συνεχώς.

{youtube}LdyabrdFMC8{/youtube}

Μετά από ένα big thing άλμπουμ όπως το Epic (2015), συνεχίζει με το πιο χορευτικό Harmony Οf Difference (2017) και επιστρέφει τώρα με το μεγαλύτερό του ίσως εγχείρημα. Μπορεί να είναι και η πρώτη φορά που δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να αφομοιώσει όλο το περιεχόμενο του νέου του δίσκου Heaven Αnd Earth. Ένα τεράστιο κοσμικό ταξίδι με καλές δόσεις τζαζ, ηλεκτρισμού και χορωδιακής, κινηματογραφικής μαγείας από 'δω κι από 'κει.

17gKms_3.jpg

Στη φανταστική συσκευασία με τα 4 βινύλια και τα εσώφυλλά τους. Προσοχή! Υπάρχει και 5ο, καλά κρυμμένο, το οποίο θέλει ψυχική ισορροπία για να αποκαλυφθεί. 21 κομμάτια με μέσο όρο τα 8 λεπτά! Μαγεία... Diggin από το μέλλον, σε μουσική που γράφτηκε τώρα, αλλά θα χρειαστεί εμπειρία στο αυτί για να ανακαλυφθεί σωστά.

Σοκαριστικό το εννιάλεπτο εναρκτήριο κομμάτι "Fists Οf Fury", με την απίστευτη φωνή του Dwight Trible. Σημειώστε το.

{youtube}052G6nMA2WA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured