Προειδοποίηση: ξεκαθαρίσαμε σε προηγούμενο επεισόδιο της στήλης ότι ο όρος «diggin» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε νέα μουσική.

Αφήνοντας λοιπόν τις κυκλοφορίες περασμένων δεκαετιών και πιάνοντας δίσκους που βγήκαν φέτος, έπεσα στα μαλακά, εστιάζοντας σε ονόματα όπως οι περίφημοι remixers - editers - collectors - DJs Psychemagic από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά αυτήν τη φορά δεν θα μιλήσουμε για δράση κάτω από το famous moniker τους, μα για το καινούριο τους εγχείρημα, το οποίο ακούει στο όνομα Spacetalk και αφορά ένα νέο δισκογραφικό label. Και για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, θα αναλύσουμε το φαινόμενο «unreleased material».

{youtube}Qwv1Gk-yiwM{/youtube}

Στα καλά καθούμενα εμφανίζεται κάποιος και σου αραδιάζει μια άλλοτε ντελικάτη (και άλλοτε όχι τόσο) ιστορία για μπομπίνες και κασέτες που περιέχουν μουσική η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Συμβαίνει. Άπειροι μουσικοί παίξαν, ηχογράφησαν και ό,τι έκαναν, έμεινε στο πουθενά. Ένα από αυτά τα τρανά παραδείγματα είναι και το δίδυμο των Morrison Kincannon από την Καλιφόρνια. Μερικά φανταστικά tracks που βρέθηκαν στο πατάρι τους, τα οποία ποτέ δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι ίδιοι μετά από την αποτυχία ενός τραγουδιού που κυκλοφόρησαν σε πριβέ μορφή 7'' βινυλίου. 1970s και 1980s ηχογραφήσεις. Προφανώς και μιλάμε για μία πολύ σπάνια κυκλοφορία, που έρχεται φέτος να συμπληρώσει το ολοκληρωμένο compilation της Spacetalk.

{youtube}Y92OV1aVLO0{/youtube}

Δεκαπέντε μαγικά κομμάτια, πεντακάθαρα, ανέγγιχτα από τον χρόνο, με τοπ στιγμές τα ''Freely'', ''As The River Flows By'' και ''To See One Eagle Fly''. Ένα μαγικό μείγμα αμερικάνικου folk rock με yacht/soft rock αισθητική και space πινελιές. Φτάνοντας δε στο περιτύλιγμα, τα εξώφυλλα είναι φανταστικά, ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια φροντισμένη, πρωτότυπη έκδοση.

Το ερώτημα είναι άλλο, όμως: σε μια τέτοια περίπτωση δίσκου, είναι αρκετό το hype του «ακυκλοφόρητου» για να μπει στο συρτάρι με τα πετυχημένα; Ή πρέπει να είναι καλός και γενικότερα;

Μην ξεχνάμε και το πώς αφομοιώνουμε τη μουσική. Αλλιώς είναι να ζεις παράλληλα με μια κυκλοφορία και αλλιώς να την ανακαλύπτεις πολύ αργότερα. Όσο και να την έχεις χιλιοακούσει. Όπως και να 'χει, το Beneath The Redwoods είναι ένα πολύ καλό long player, που κακώς δεν κυκλοφόρησε στην εποχή του.

{youtube}XTEt7riJyBY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured