Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μας ημέρες στην Αθήνα μοιάζαμε αποσυντονισμένοι. Παρέες, άλμπουμ, κομμάτια, δουλειά, όλα σκόρπια μέχρι και τις αρχές του μήνα. Για όλους εμάς, όμως, σημείο αναφοράς και σημείο συνάντησης ήταν το Autumn Edition του Release Athens Festival, με τους αγαπημένους Chemical Brothers. Για όλους εμάς που λατρεύουμε τα '90s, είτε τα ζήσαμε (και κάποιοι από εμάς έντονα), είτε όχι. The '90s vibe is here to stay λέμε, και το λέμε αρκετό καιρό, οπότε δεν μπορεί να μην ισχύει. Κι όταν γίνεται επίσημο κάλεσμα, όλοι οι πιστοί είμαστε εκεί...

Για το μουσικό μέρος, τα έγραψε ήδη ο Τάσος Μαγιόπουλος. Αδιαμφισβήτητη ήταν η διάθεση του Tom Rowlands και του Ed Simons να ταρακουνήσουν το στάδιο, από τη χαλαρή έναρξη με τη διασκευή του Junior Parker στο “Tomorrow Never Knows”, που έδωσε σύντομα τη θέση της στο “Go” και έφερε κύμα ενθουσιασμού στο κοινό. 6.500 άνθρωποι χόρευαν ασταμάτητα για ώρες. Η setlist ήταν τόσο ισορροπημένη όσο χρειαζόταν, τα χαμόγελα και οι εκφράσεις ικανοποίησης ζωγραφίζονταν στα πρόσωπά μας και βρήκαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε γνωστούς - γύρω μας, αλλά και σε ένα “stop and stare” booth που έστησε η Reebok Classic και ήταν το talk-of-the-concert.

release_reeb_2.jpg

Περάσαμε κι εμείς από εκεί και είδαμε φίλους να χαζεύουν το booth που θύμιζε... τεράστια παλιά τηλεόραση, σαν αυτές που είχαμε τότε κάπου σε κάποιο δωμάτιο ή στο σαλόνι. Νομίζω ότι αυτό το σημείο έδωσε στον industrial χώρο το απαραίτητο και τόσο ταιριαστό με την μπάντα από το Manchester, '90s vibe. Αρχικά πέρασα από εκεί και φώναξα όλη την παρέα: “βγήκαμε” σε αυτή την τηλεόραση και γίναμε οι πρωταγωνιστές ενός πανοραμικού video. Μάλιστα, το λάβαμε με email και το ανεβάσαμε στα social media μας, ώστε να μοιραστούμε με τους φίλους μας το μοναδικό feel της βραδιάς.

Και, πριν την έκρηξη χαράς και ενέργειας του “Hey Boy Hey Girl”, χαζέψαμε εκεί μια ομάδα χορευτών που φορούσε το εμβληματικό old-school sneaker εκείνης της δεκαετίας, το Aztrek της Reebok Classic, και απογείωνε το '90s feel του booth, προσκαλώντας τον κόσμο που περνούσε από εκεί να δείξει τις πιο δυνατές φιγούρες του από εκείνη την εποχή.

Reebok_Release_9.jpg

Εκεί ήταν και η hip fashion blogger, Νάνσυ Σπαθή (aka Nansoumou): χόρευε ασταμάτητα, "χάρη στο πιο cool και άνετο παπούτσι της φετινής σεζόν, το Aztrek από τη Reebok Classic!", όπως μας είπε. Και η fashion designer, Ευσταθία Τζόβα, μας μίλησε για μια "καταπληκτική μουσική εμπειρία παρέα με τη Reebok και το υπέροχο booth της". 

release_reeb_1.jpg

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν τα έχουν ζήσει, το αγαπημένο Aztrek έκανε την εμφάνισή του πριν 25 χρόνια, άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού και έκανε τη Reebok Classic ένα από τα πιο ισχυρά brands στο running. Μόνο χαρά μας φέρνει, λοιπόν, η είδηση ότι επανεμφανίζεται, για μας... ως σημείο αναφοράς για εκείνη την εποχή και ως ένα old school high fashion μοντέλο για το σήμερα. Αλλά και ως σύμβολο-έμπνευση-παρακίνηση να κάνουμε το δικό μας breakthrough, ακολουθώντας το δικό μας μονοπάτι, όπως το έκανε αυτό τότε. Το νέο Aztrek διατηρεί στοιχεία από τη σχεδιαστική κληρονομιά του: η μεγάλη σόλα και η τεχνολογία Hexalite παραμένουν, όπως και το λευκό πάνω μέρος, το logo σε μαύρο για να κάνει αντίθεση καθώς και οι ανακλαστικές 3Μ λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα. Μεσαία σόλα με κινούμενα πλαίσια και έντονα σχέδια στην εξωτερική σόλα συμπληρώνουν το look και εξασφαλίζουν ότι αυτό το off-road running παπούτσι είναι εδώ για να χαράξει τη δική του πορεία στον κόσμο του footwear.

release_reeb_3.jpg

Μετά τη σύντομη βόλτα, επιστροφή στις θέσεις μας. Με ένα “Galvanize” που τραγουδούσαμε όλοι μαζί, το “Song To The Siren” που μπλέχτηκε με το “Leave Home”, το διονυσιακό γλέντι του "Block Rockin' Beats" και τη μυσταγωγία του “Private Psychedelic Reel” να μας βρίσκει με τόνους ιδρώτα και χαμόγελα. Και αυτούς (περισσότερο) και εμάς (λιγότερο) σε φόρμα. Με λαχάνιασμα, αγκαλιές και ικανοποίηση γι' αυτό που ζήσαμε. Γι' αυτό που εξακολουθεί να μας αφορά και να μοιάζει δυνατό, ακόμα και τόσα χρόνια αργότερα. Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε αυθεντικό.

Λίγο πριν την έξοδο, συναντήσαμε τον ηθοποιό Ορέστη Καρυδά, που έζησε επίσης το 90s Aztrek allure: «Άψογη διοργάνωση, φουτουριστικό περιβάλλον όπου ήχος και εικόνα συναντήθηκαν, δυναμιτίζοντας τη βραδιά. Το old school high fashion μοντέλο Aztrek της Reebok σε κάνει να μην θέλεις να σταματήσεις να χορεύεις ποτέ».

* Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το Aztrek OG στο http://fitness.reebok.gr/aztrek/. Αναζήτησέ το στο www.reebok.com/gr και σε επιλεγμένα sneaker stores.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured