Ο Alan McGee εξηγεί τη σχέση του με την Poptones αλλά και τα κίνητρά του για όσα κάνει.

“Το να επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου είναι καταστροφικό. Η ονομασία Poptones προέρχεται από το άλμπουμ των PIL, The Metal Box, όπως και η ονομασία του club μου, Death Disco. Το ίδιο συνέβη και με την προηγούμενη εταιρεία μου, Creation, η μνήμη, με άλλα λόγια, του γιατί κυκλοφορούμε δίσκους και από πού ερχόμαστε. Το “And the Cassette Played Poptones” είναι και το πρώτο compilation που κυκλοφορεί η Poptones.

Μετράμε 4 χρόνια ζωής. Σε ανθρώπινους όρους, είμαστε σχεδόν σε ηλικία να πάμε σχολείο! Η μουσική που έχουμε υπογράψει πρόσφατα στην εταιρεία, με συναρπάζει. Πάντοτε επιλέγω μουσικές που με εκφράζουν, αυτό έκανα ανέκαθεν.

Η Poptones συνεργάζεται με καλλιτέχνες που μας αρέσουν και θαυμάζουμε, αντί να επιλέγει εκείνους που «ταιριάζουν» στην άποψη που έχει ο κόσμος του ραδιοφώνου περί pop κουλτούρας. Μερικές φορές αμφιβάλλεις αν ο κόσμος ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο, μετά ακούς τους Paddingtons ή τους Others, αλλά συνειδητοποιείς ότι τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, σου αρκεί η ύπαρξη αυτής της μουσικής. Οι άλλοι θα την κρίνουν.

Ευχαριστώ τον John Lydon που μου παραχώρησε την άδεια να χρησιμοποιήσω την ονομασία Poptones και θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το άλμπουμ στο μακαρίτη, μεγάλο Adrian Borland των The Sound, τη μουσική του οποίου αγάπησα και θα ευχόμουν να είχε απολαύσει αυτό το άλμπουμ και ίσως να μας βοηθούσε και στην παραγωγή ορισμένων ακόμη. Peace.”

Alan McGee, 10 Φεβρουαρίου 2005

Compilation “And the Cassette Played Poptones”
1. Special Needs Francesca
2. The Paddingtons Some Old Girl
3. Thee Unstrung Contrary Mary
4. The Others Stan Bowles
5. The Glitterati Do You Love Yourself (artist marketed via Atlantic)
6. Echelon Plus
7.The Boxer Rebellion Code Red
8.Pure Reason Revolution Apprentice Of The Universe (marketed via Sony)
9.Soho Dolls Prince Harry
10. Killcity White Boys Brown Girl (Innes remix)
11.Mission Control The Last Trumpet

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured