ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

* BECK - tba
Με τους Dust Brothers δουλεύει ο Beck για τη νέα του δουλειά. Το duo παραγωγής των Mike Simpson και John King, που τον βοήθησε στο Odelay και το Midnite Vultures, είναι και πάλι μαζί του στην έκτη του δισκογραφική δουλειά. Το άλμπουμ έχει ήδη ηχογραφηθεί και μιξάρεται αυτό τον καιρό στο Los Angeles. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του καλλιτέχνη, ενώ τα νέα του κομμάτια, όπως καταλαβαίνουμε άλλωστε και από το όνομα των D.B., είναι πιο upbeat, αν και θα περιέχονται και μερικά πιο ...μελαγχολικά.

* CAKE - Pressure Chief
Ο νέος δίσκος της μπάντας πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου από την Columbia και να περιέχει 11 κομμάτια. Το "Pressure Chief" θα είναι το πέμπτο του group και το δεύτερο που ηχογραφούν για λογαριασμό της τωρινής τους εταιρίας. Ανάμεσα στα κομμάτια που θα περιέχονται, βρίσκεται και το "Wheels", που ανοίγει το άλμπουμ, και το ηλεκτρονικών επιρροών "No Phone".

* CESARIA EVORA - TBA

* EVANESCENCE - Live DVD/CD

* PLACEBO - Once More With Feeling
Η συλλογή best-of, που θα έχει τίτλο 'Once More With Feeling', θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου από τη Virgin. To album θα περιέχει κομμάτια κι από τα τέσσερα άλμπουμ της μπάντας, 'Placebo', 'Without You I'm Nothing', 'Black Market Music' και 'Sleeping With Ghosts', μαζί με ένα νέο κομμάτι, το οποίο θα κυκλοφορήσει και ως single στις 4 Οκτωβρίου.

* DURAN DURAN - New Album
Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ των Duran Duran για την Epic. H επιστροφή τους περιλαμβάνει όλα τα πέντε αυθεντικά μέλη από το "Seven & the Ragged Tiger" του 1983. Οι Duran Duran δουλεύουν με τον παραγωγό Rich Harrison, ο οποίος έχει κάνει παραγωγή στους Usher και Alicia Keys, αλλά και με τον Don Gilmore, ο οποίος έχει δουλέψει με τους Linkin Park και Avril Lavigne.

* ERASURE – Nightbird

* NANCY SINATRA - To Nancy, With Love
Θριαμβευτική επιστροφή ετοιμάζει η Nancy Sinatra, όπως έχουμε πει αρκετό καιρό τώρα. Είχαμε μάλιστα γράψει ότι στο line-up των συμμετεχόντων στη νέα της δουλειά ανήκουν οι Morrissey, Jarvis Cocker και Bono. Το ‘To Nancy, With Love’ είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα άλμπουμ της χρονιάς, ενώ το πρώτο single, ένα ρομαντικό τραγούδι με τίτλο ‘Let Me Kiss You’, είναι η έκδοση της Nancy στο κομμάτι που ηχογράφησε ο Morrissey για το νέο του άλμπουμ, "You Are the Quarry". Η συμμετοχή του Bono είναι στο κομμάτι "Two Shots Of Happy, One Shot Of Sad", το οποίο είχε γραφτεί αρχικά για τον πατέρα της. Ο δε Cocker έγραψε δύο τραγούδια τα οποία ηχογράφησε με μουσικούς όπως τους Richard Hawley, Jim O'Rourke και Dennis Diken (Smithereens), αλλά και έπαιξε κιθάρα. Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο Jon Spencer, ο οποίος παίζει κιθάρα και τραγουδάει σε μία νέα έκδοση του "Ain't No Easy Way", ενώ αναμένεται να συμπεριληφθεί επιπροσθέτως ένα ντουέτο με τον Elvis Costello ("Comin' Home Baby"), αλλά και κομμάτια με τον Steven Van Zandt των E Street Band και τους Calexico.

* LE TIGRE - This Island

* FATBOY SLIM - Palookaville
Τις λεπτομέρειες του νέου του άλμπουμ, με τίτλο 'Palookaville' έκανε γνωστές ο Fatboy Slim. Το άλμπουμ του τελευταίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου, με το πρώτο single να το ...προλογίζει στις 13 του Σεπτέμβρη. Ο τίτλος του πρώτου δείγματος είναι ‘Slash Dot Dash’. Όπως έχουμε πει, πολλοί και σημαντικοί είναι οι καλεσμένοι στη νέα δουλειά του Norman Cook: Damon Albarn, Lateef από τους Blackalicious, Bootsy Collins, Justin Robertson και Johnny Quality.

* WARREN ZEVON (Tribute – tba)
Ζωντανά κομμάτια από τους Bruce Springsteen και Bob Dylan, αλλά και προσφάτως ηχογραφημένα από τους Jackson Browne, Pixies και Ry Cooder, πρόκειται να συμπεριληφθούν στο επερχόμενο tribute στον μακαρίτη Warren Zevon. Το άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Artemis, είναι σε παραγωγή Jorge Calderone, ο οποίος δούλεψε στενά με τον Zevon στο κύκνειο άσμα του, το album "The Wind". Ο τίτλος, η ημερομηνία κυκλοφορίας και το track list του δίσκου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με την εταιρία τους. Ο Springsteen, που ήταν και στους guests του "The Wind", συνεισέφερε μια έκδοση του "My Ride's Here" του Zevon, ηχογραφημένη στο Τορόντο πέρσι. Ο Dylan προσέφερε μια εκτέλεση του "Mutineer". Οι Pixies ανέλαβαν το "Ain't That Pretty At All", ενώ ο Cooder, μαζί με τον David Lindley, έπαιξαν το "Monkey Wash/Donkey Rinse".

* LEMON JELLY - 64-95

* NEVILLE BROTHERS - Walkin' in the Shadow of Life
Αν και αναμενόταν να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, η κυκλοφορία του έχει μετατεθεί για τις 19 Οκτωβρίου. Το άλμπουμ αυτό είναι και το πρώτο από το νέο τους συμβόλαιο με την Back Porch/Narada/EMI και περιέχει 13 κομμάτια, 11 από τα οποία γράφτηκαν από αυτούς, ενώ το "Kingdom Come" γράφτηκε από κοινού από τους Cyril Neville και Bono. Πρώτο single θα είναι το "Ball of Confusion (That's What the World Is Today)", νo. 3 hit των Temptations, το 1970.

* TOM WAITS - Real Gone
Tο νέο άλμπουμ του Tom Waits, με τίτλο "Real Gone", πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου από την Anti- Records της Epitaph. Τα δεκαπέντε κομμάτια του δίσκου ανήκουν ως συνθέσεις και παραγωγή στον ίδιο τον Waits και στη γυναίκα και μακροχρόνιο συνεργάτη του, Kathleen Brennan. Η ηχογράφηση έγινε σε ένα παλιό σχολείο του Mississippi, ενώ σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ο Waits συνδυάζει τα πάντα, από funk και Τζαμαϊκανούς ρυθμούς, ως R&B/hip-hop και blues.

* AMERICAN MUSIC CLUB - Love Songs for Patriots
Το νέο τους άλμπουμ περιέχει 13 νέα κομμάτια. Ο τίτλος του άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου, είναι "Love Songs for Patriots". Το πρώτο άλμπουμ της μπάντας από το "San Francisco" ηχογραφήθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυθεντικών μελών της μπάντας.

* ELLIOTT SMITH - From a Basement on the Hill
Eννιά μήνες πλέον αφού άφησε τον κόσμο τούτο, ορίστηκε η τελική ημερομηνία για την κυκλοφορία του 'μεταθανάτιου' άλμπουμ. Το "From a Basement on the Hill" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου από την Anti- Records. Το άλμπουμ επιμελήθηκε ο παραγωγός του Smith, Rob Schnapf και η Joanna Bolme, πάλαι ποτέ κοπέλα του και πλέον μπασίστρια στη μπάντα του Stephen Malkmus, τους Jicks.

* ARETHA FRANKLIN - TBA
Δεν υπάρχει προς το παρόν τίτλος, αλλά γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον ένα κομμάτι έχει γραφτεί από τον Burt Bacharach (που ανέλαβε και την παραγωγή). Αλλά δεν είναι και ο μοναδικός που συμμετέχει στη δημιουργία ή την παραγωγή του: Οι Jimmy Jam & Terry Lewis, Gordon Chambers, Barry Eastman, Troy Taylor και Ron Lawrence, προσφέρουν επίσης το ταλέντο τους στην βασίλισα της soul.

* CAMPER VAN BEETHOVEN - New Roman Times
Πριν δύο χρόνια ο frontman των Camper Van Beethoven, David Lowery, είχε πει ότι θα επέστρεφε η μπάντα του και στο στούντιο, για να ικανοποιήσει τη δίψα των fans, μόνο αν θα είχε το υλικό που θα ξεχώριζε πραγματικά. Δεν ξέρουμε αν το βρήκε, πάντως η μπάντα των Jonathan Segel (βιολί), Victor Krummenacher (μπάσο), Greg Lisher (κιθάρα) και Chris Pederson (drums) μπήκε για να γράψει και μας έχει ήδη ανακοινώσει και την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ: 12 Οκτωβρίου.

* CAVE IN - TBA

* THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES - Origins
Πάνω στο τέταρτό τους άλμπουμ δουλεύουν οι The Soundtrack of Our Lives. Ο δίσκος έχει τίτλο "Origins”. Το Σουηδικό γκρουπ, που απολαύσαμε ζωντανά και στη χώρα μας στο πρόσφατο Rockwave, δουλεύει με τον Johan Forsman από τον Αύγουστο του 2003 και έχει ηχογραφήσει μέχρι τώρα σαράντα κομμάτια. Αν και στην αρχή είχαν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν ένα διπλό cd, θα επιλέξουν τα 15 εξ αυτών και τα υπόλοιπα θα βγουν σε επόμενο, υπό τον τίτλο Origins Support.

* REM - tba
Από την "τρέχουσα κατάσταση" στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος μας είναι σημαντικά επηρεασμένο το νέο άλμπουμ των REM, σύμφωνα με τον Michael Stipe. To follow-up στο ’Reveal’ θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του Stipe στο Rolling Stone, ακόμα και το πιο καταθλιπτικό τους κομμάτι θα έχει μία δόση ελπίδας. "Αλλά υπάρχει κάποιο υλικό που είναι σκληρό και αρκετά πολιτικοποιημένο", συμπλήρωσε ο frontman της μπάντας.

* MANIC STREET PREACHERS - Life Blood
Οι τρεις Manic Street Preachers βρίσκονται αυτό τον καιρό στο στούντιο, δουλεύοντας με τον παραγωγό Tom Elmhirst. Το follow-up στο "Know Your Enemy" του 2001 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβρη. Η μπάντα έχει όμως δουλέψει και με τον Tony Visconti στην παραγωγή, στην Ιρλανδία, και μέχρι τώρα έχει συνολικά ετοιμάσει είκοσι κομμάτια για το νέο LP. Τέλος, μέσα στο χρόνο θα κυκλοφορήσει και μία επετειακή έκδοση του "The Holy Ghosta", με νέα remix κι ένα DVD.

* THE MARS VOLTA - tba

* ANNIE LENNOX - Best of

* SIXPENCE NONE THE RICHER - Best of Sixpence None the Richer

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured