Ιδιαίτερα hot από πλευράς επιστροφών μεγάλων ονομάτων προβλέπεται το φθινόπωρο που μας έρχεται, κάτι βέβαια που ήδη γνωρίζετε από τις καθημερινές, επί μέρους αναφορές στα νέα. Ωστόσο, μια συγκεντρωτική παρουσίαση της επερχόμενης δισκογραφικής κίνησης (έστω και με κάποιες δικαιολογημένες ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν) σκεφτήκαμε ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

* BJORK - Medulla
Στις 31 Αυγούστου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ της Bjork, με τίτλο "Medulla", ένα άλμπουμ που 'κοσμούν' με την παρουσία τους οι Valgeir Sigurdsson (Mum), Mike Patton, Robert Wyatt, Rahzel, Shlomo, The Icelandic Choir, Matmos, Dokaka, Tagaq και Jórunn Viðar. Η παραγωγή ανήκει στην ίδια με βοήθεια σε τέσσερα κομμάτια από τον συνεργάτη της Mark Bell.

* CLINIC - Winchester Cathedral
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Elevator Studios του Liverpool και, σύμφωνα με τη μπάντα, έχει ένα πιο φυσικό και γήινο ήχο σε σχέση με το προηγούμενο. Tο πρώτο single, που έχει τίτλο 'The Magician' και μόλις κυκλοφόρησε.

* LL COOL J - The DEFinition
Πρώτο single είναι το (σε παραγωγή Timbaland) "Headsprung".

* LUCINDA WILLIAMS - Live

* RAY CHARLES OST - Ray!
Ένα συνδυασμό από studio tracks και live ηχογραφήσεις περιέχει το soundtrack της επερχόμενης ταινίας που είναι αφιερωμένη στον Ray Charles. Το soundtrack του "Ray!", που περιέχει 16 κομμάτια, θα κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου από τις Atlantic/Rhino, ενώ θα κυκλοφορήσει και special edition πακέτο με bonus DVD.

* PRODIGY - Always Outnumbered, Never Outgunned
Ο ήχος του άλμπουμ παραπέμπει ασφαλώς στον κλασικό ήχο του γκρουπ μα είναι και αρκετά διαφορετικός. Το 'Get Up Get Off' για παράδειγμα είναι μια άλλη ανάγνωση του 'Firestarter', το πρώτο σινγκλ όμως του δίσκου 'Memphis Bells' δανείζεται τα beats του από το electroklash και τη θεματολογία του απ' το hip hop. Με τα φωνητικά του αρκετά «πίσω», αφήνει το τρανταχτό beat να σε ξεμυαλίζει! Στο δίσκο συμμετέχουν οι Noel και Liam Gallagher των Oasis, αλλά και οι Princess Superstar, Kool Keith, Twista & Juliette Lewis.

* DAVID BYRNE - Live At Union Chapel

* FINE YOUNG CANNIBALS - Greatest Hits

* GUIDED BY VOICES - Half Smiles of the Decomposed
To 15o και τελευταίο άλμπουμ τους.

* JILL SCOTT - Beautifully Human
H πρωτοπόρος της neo-soul, Jill Scott, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει άλλη μια συλλογή με φωτεινά και συναισθηματικά τραγούδια, σε ένα album με τίτλο "Beautifully Human, Words And Sounds Vol. 2", στο τέλος Αυγούστου. To Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η Jill Scott "έχει φτιάξει για ακόμη μία φορά τραγούδια που μένουν στην καρδιά και τραγουδιούνται με αγάπη". Tο πρώτο single με τίτλο “Golden,” μιλάει για την ελευθερία και το να δυναμώνει κάποιος τον εαυτό του για να ζει την ζωή του στο έπακρο, να κοιτάει την ζωή σαν να ήταν χρυσός.

* LIBERTINES - The Libertines
‘The Libertines’ είναι ο τίτλος του επερχόμενου LP των Libertines, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου από την Rough Trade Records. Πρώτο single θα είναι το ‘Can’t Stand Me Now’, το οποίο θα φτάσει στα δισκοπωλεία στις 9 Αυγούστου. Η παραγωγή του άλμπουμ ανήκει στον Mick Jones, ενώ μηχανικός ήχου ήταν ο Bill Price.

* MOONEY SUZUKI - Alive & Amplified
Στις 30 Αυγούστου κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των νεϋορκέζων The Mooney Suzuki, "Alive & Amplified". Θυμίζουμε ότι η είδηση έσκασε σαν βόμβα τον περασμένο Σεπτέμβριο: "Με τους Matrix στην παραγωγή δουλεύουν οι Mooney Suzuki". Η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά, και πρώτη με το νέο τους συμβόλαιο με την Columbia Records, από τότε αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού η ομάδα Matrix είναι γνωστή από τις δουλειές της με τους Ricky Martin, Liz Phair, Britney, Avril Lavigne κ.α.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

* JOSS STONE - Mind, Body & Soul
Με την πλειοψηφία των κριτικών να γράφουν εκθειαστικά σχόλια για το σχετικά πρόσφατο The Soul Sessions, η Joss Stone φαίνεται ότι δεν θα αργήσει και πολύ να επανέλθει δισκογραφικά. Η νεαρά ταλαντούχα ερμηνευτρια θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο το "Mind, Body & Soul" από την S-Curve Records. Το άλμπουμ περιέχει 14 κομμάτια, 12 από τα οποία σφραγίζει με το γράψιμό της. Μάλιστα, στους συνεργάτες της είναι οι Betty Wright, Lamont Dozier, Salaam Remi, Beth Gibbons. Οι συνεργασίες όμως δεν σταματούν εκεί, αφού στα ονόματα των guest μουσικών βρίσκουμε την Angie Stone (keyboards/φωνητικά), τον Nile Rodgers (κιθάρα) και τον ?uestlove των Roots (drums). Η δε παραγωγή ανήκει και πάλι στους Steve Greenberg, Wright & Michael Mangini. Πρώτο single του άλμπουμ θα είναι το "You Had Me".

* TRASHCAN SINATRAS - Weightlifting
Το πρώτο τους άλμπουμ μετά από οκτώ χρόνια θα κυκλοφορήσουν οι Trashcan Sinatras. Αν και ο περισσότερος κόσμος είχε την εντύπωση ότι είχαν διαλυθεί, ο κιθαρίστας Paul Livingston αναφέρει ότι απλώς σταμάτησαν να απαντούν τα τηλέφωνα κι εξαφανίστηκαν. Αιτία; Η χρεωκοπία. Απ' ότι φαίνεται, όμως, ο χρόνος και οι κόποι τους, έλυσαν τα οικονομικά προβλήματα και οι ίδιοι είναι έτοιμοι για τη μουσική επιστροφή.

* JON SPENCER BLUES EXPLOSION - Damage
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του Jon Spencer και της παρέας του, στη νέα τους εταιρία, την (πολύ στα πάνω της πλέον) Sanctuary. Tο follow στο 'Plastic Fang' του 2002 έχει τίτλο 'Damage', όπως έχουμε ήδη πει, ενώ να θυμίσουμε ότι οι Blues Explosion έχουν επιλέξει γι' αυτό μια σειρά σημαντικών συνεργατών, ανάμεσα στους οποίους οι DJ Shadow, David Holmes και Dan The Automator. Επίσης, στο line-up των συνεργατών ανήκει και ο Steve Jordan, παραγωγός στο Plastic Fang, και ο Alan Moulder (My Bloody Valentine, Jesus and Mary Chain, Nine Inch Nails κ.α.). Στο κομμάτι δε "Hot Gossip", ένα πολιτικό μανιφέστο, συμμετέχει ο Chuck D των Public Enemy. Στους special guests αναφέρονται και οι Martina Topley Bird, James Chance, Elliott Smith (ο οποίος δούλεψε με τους Blues Explosion λίγο πριν το θάνατό του τον περασμένο Οκτώβρη).

* JONI MITCHELL - Snapshots In A Diary

* GREEN DAY - American Idiot
Η μπάντα συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την πολιτική του George Bush, αυτή τη φορά, τόσο με τον τίτλο του άλμπουμ, όσο και με το εξώφυλλο.

* LEONARD COHEN - Dear Heather
Μια εβδομάδα μετά τα εβδομηκοστά του γενέθλια, η Columbia θα κυκλοφορήσει το νέο του στούντιο άλμπουμ, "Dear Heather". Ο λόγος για τον Leonard Cohen που στις 28 Σεπτεμβρίου θα έχει στα δισκοπωλεία τη νέα του δουλειά, με 12 νέα κομμάτια, αλλά και μια ζωντανή ηχογράφηση του country standard "Tennessee Waltz" (Pee Wee King/Redd Stewart). Τα κομμάτια αυτή τη φορά είναι δικά του, ενώ η παραγωγή ανήκει στον Leann Ungar (Laurie Anderson, Janis Ian).

* NICK CAVE & THE BAD SEEDS - Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus
Το (διπλό) άλμπουμ είναι και το δέκατο τρίτο τους. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Studio Ferber του Παρισίου, την άνοιξη που μας πέρασε.

* DATSUNS - Outta Sight/Outta Mind
Σε παραγωγή John Paul Jones (Led Zeppelin).

* MOS DEF - The New Danger
Στις 28 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει τελικά το πολυαναμενόμενο σόλο του άλμπουμ ο Mos Def, "The New Danger". Μεταξύ των 18 κομματιών του δίσκου που ετοίμαζε εδώ και πολύ καιρό, βρίσκονται και τα "Boogie Man", "Ghetto Rock", "Close Edge", "Y.E.A." και "Bed Stuy Parade and Funeral March". Να πούμε ότι ο Mos Def είχε υπογράψει στην Rawkus, η οποία πλέον έχει απορροφηθεί από την Geffen που θα κυκλοφορήσει και το άλμπουμ.

* THRILLS - Let's Bottle Bohemia
Το πρώτο δείγμα από τη νέα δουλειά των Ιρλανδών είναι το single 'Whatever Happened To Cory Haim'. Κάτι επίσης σημαντικό, είναι η παρουσία του Van Dyke Parks, αλλά και του κιθαρίστα των REM Peter Buck. Η παραγωγή του άλμπουμ ανήκει στον Dave Sardy (Dandy Warhols, Jet).

* INTERPOL - Antics
'Antics' είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Interpol. Η μπάντα είναι σε στούντιο της Νέας Υόρκης ηχογραφώντας με μηχανικό ήχου τον Peter Katis. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο.

* BRIAN WILSON - Smile
Την παραγωγή στο χαμένο άλμπουμ των Beach Boys έχει αναλάβει ο ίδιος ο Brian, ενώ απο πίσω του θα είναι η δεκαμελής μπάντα που τον συνόδευε συναυλιακά την τελευταία πενταετία, μαζί με την ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών της Στοκχόλμης. Την κυκλοφορία του έχει αναλάβει η Nonesuch Records και ήδη έχει μπει στο πρόγραμμά της, στις 27 Σεπτεμβρίου!

* WU-TANG CLAN - Tba
Η εμφάνιση των Wu-Tang Clan στο Rock the Bells Festival, με όλα τα αυθεντικά μέλη ξανά μαζί μετά από κάποια χρόνια, μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να κυκλοφορήσει στο μέλλον σε CD και DVD. Σύμφωνα με την Sanctuary Records, το CD θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου και το DVD θα ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα.

* MARIANNE FAITHFULL - Before the Poison
Στο νέο άλμπουμ της δύο κομμάτια έχουν γραφτεί μαζί με την PJ Harvey, τρία αποκλειστικά από την τελευταία, ενώ άλλα τρία τα έχει γράψει με τον Nick Cave παρέα. Και οι δυο guests της χαρίζουν και τις μπάντες τους, ενώ συμμετοχή έχει και ο Damon Albarn των Blur, που προσέφερε ένα κομμάτι. Το κομμάτι που μένει γράφτηκε από τον Jon Brion.

* JOHNNY CASH - American V

* TALIB KWELI - A Beautiful Struggle
Επιστροφή με guests Mary J. Blige, Common, Killer Mike, Kanye West, Mos Def.

* LUNA – Rendezvous

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured